Találatok száma: 2505
Tesztelünk
Préselő Pincészet: Messzelátó Furmint Késői Szüret 2016 című cikk borítóképe

Préselő Pincészet: Messzelátó Furmint Késői Szüret 2016

2019. 12. 09. | Szabó Edit
A klasszikus tokaji késői szüretelésű furmintok egyik szép darabja, túrós desszertek, keleti ételek kiváló kísérője…
Eszünk
Gasztrofarm Szalkán című cikk borítóképe

Gasztrofarm Szalkán

2019. 12. 09. | Bott Zsuzsanna
A határ szlovák oldalán, Góra Róbert gasztrofarmján nyílt meg Szlovákia első biosertés-vágóhídja. A vállalkozót az ott folyó munkáról és a tervekről kérdeztük…
Tesztelünk
Dobogó Pincészet: Mylitta 2017 című cikk borítóképe

Dobogó Pincészet: Mylitta 2017

2019. 12. 08. | Szabó Edit
A szerelmesek bora. A névadó nem más, mint Ady Endre, aki egykor verseiben Mylittának szólította a pincészet tulajdonosának nagynénjét, Zwack Máriát. A történet csodaszép, a bor nemkülönben…
Beszélgetünk
A Halkakasban találtam magamra című cikk borítóképe

A Halkakasban találtam magamra

2019. 12. 07. | Szabó Edit
Beszélgetés Lévai Zsuzsival
Hét éve már, hogy az édesvízi halakból készített ételeket kínáló Halkakas először elvarázsolta a főváros közönségét. Az ötlet Lévai Zsuzsi fejéből pattant ki, aki azóta kétgyerekes anyuka lett, de most is tele van tervekkel…
Tesztelünk
Németh János Pincészet: Kadarka 2017 című cikk borítóképe

Németh János Pincészet: Kadarka 2017

2019. 12. 06. | Szabó Edit
Ez a kadarka lett az Országház Bora verseny idei kategóriagyőztese. A szekszárdi Gyűszű-völgy terméséből készült üde, lendületes bor paprikás ételek kiváló kísérője…
Iszunk
Mitiszol? kilencedszer című cikk borítóképe

Mitiszol? kilencedszer

2019. 12. 03. | Vargha Márk
Elhivatott borászok, kiváló borok, remek hangulat, tökéletes szervezés – nagyjából így lehetne leírni a természetes borok idei csúcstalálkozóját, a Mitiszol? Fesztivált. Íme a Borsmenta részletes beszámolója…
Tesztelünk
Holdvölgy Birtok: Intuition Zéta Szamorodni 2008 című cikk borítóképe

Holdvölgy Birtok: Intuition Zéta Szamorodni 2008

2019. 12. 02. | Szabó Edit
Egy pohárnyi csorduló napfény, benne a nyár minden illata és íze. Tökéletes desszertbor, desszert sem kell hozzá, önmagában is megállja a helyét egy ünnepi vacsora végén…
Beszélgetünk
Legközelebb tökfőzeléket készítek című cikk borítóképe

Legközelebb tökfőzeléket készítek

2019. 11. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés Bicsár Attilával
Bicsár Attila nem pihen. Továbbra is viszi a villányi Sauska 48 éttermet, aktívan részt vesz az újranyitott Traktor munkájában, nemrég pedig Londonban járt, ahol a híres séf, Yotam Ottolenghi csapatának főzött...
Főzünk
Világbajnok mákos pite című cikk borítóképe

Világbajnok mákos pite

2019. 11. 29. | Klich Zsuzsa
Bár kicsit furának tűnhet, hogy krumpli és zsír is kell hozzá, mégis ez a legnagyszerűbb mákos pite a világon. Nem fojtós, nem száraz, nem ázott – éppen olyan, amilyennek lennie kell!
Vendégoldal
A világ egyik legjobb borszakértőjévé választották Herczeg Ágnest című cikk borítóképe

A világ egyik legjobb borszakértőjévé választották Herczeg Ágnest

2019. 11. 29. | Borsmenta
Herczeg Ágnes magyar borszakértő a nemzetközi The Future 50 díj elnyerésével a világ 31 legkiemelkedőbb új generációs borszakértőjének listájára került…
Tesztelünk
Sziegl Pince: Kolostor-domb Kadarka 2017 című cikk borítóképe

Sziegl Pince: Kolostor-domb Kadarka 2017

2019. 11. 28. | Szabó Edit
A Hajós-Bajai borvidék lelkes fiataljai, Sziegl Balázs és Sziegl Petra ajándéka ez a kadarka. Ajándék, mert alig van belőle, de olyan szívből jövő, amilyen csak lehet. Karácsonykor kell kinyitni, a halászlé mellé…
Vendégoldal
Biodinamikus nagyágyú a Borirodában! című cikk borítóképe

Biodinamikus nagyágyú a Borirodában!

2019. 11. 27. | Borsmenta
November 28-án mesterkurzussal egybekötött kóstolón mutatkozik be az Henri Giraud champagne-ház Budapesten. A találkozót a hamarosan az első születésnapját ünneplő Borirodában tartják…
Jásdi Pince: Lőczedombi Olaszrizling 2016 című cikk borítóképe

Jásdi Pince: Lőczedombi Olaszrizling 2016

2019. 11. 26. | Szabó Edit
A vörös permi homokkővel fedett Lőczedombon 4-5000 palack olaszrizling születik évente. Közülük kinyitni egyet mindig ünnep, hiszen ez a bor igazi egyéniség. Gyakorlott fogyasztóknak ajánljuk…
Eszünk
A GoVolcanic és a gasztronómia című cikk borítóképe

A GoVolcanic és a gasztronómia

2019. 11. 26. | Szabó Edit
Az első adventi hétvégén, november 30-án és december 1-jén tartják a vulkanikus borok világtalálkozóját Budapesten. A több mint félszáz hazai és külföldi pincészet borai mellé izgalmas gasztronómiai program is társul…
Tesztelünk
Dubicz Borászat és Szőlőbirtok: Mátrai Superior Olaszrizling Barrique 2017 című cikk borítóképe

Dubicz Borászat és Szőlőbirtok: Mátrai Superior Olaszrizling Barrique 2017

2019. 11. 25. | Szabó Edit
Az egyik legszebb olaszrizling, amit valaha kóstoltunk. Selymes, mély és titokzatos, érdemes vele hosszabb időt eltölteni…