Vendégoldal
Természetesség, egyensúly, komplexitás című cikk borítóképe

Természetesség, egyensúly, komplexitás

2023. 01. 17. | Schubert Ádám
Aprónapló 12. rész
Vajon miért nem egyszerű meghatározni egy pincészet filozófiáját? Az Aprónapló 12. részében Schubert Ádám pázmándi borász látszólag elvész a részletekben, de csak látszólag…
Vendégoldal
Boldog új évet! című cikk borítóképe

Boldog új évet!

2023. 01. 03. | Schubert Ádám
Aprónapló 11. rész
A borkészítés vajon művészet vagy mesterség? És maga a bor vajon termék vagy alkotás? Ilyen és hasonló kérdéseket feszeget Schubert Ádám pázmándi borász az Aprónapló 11. részében. Boldog új évet kívánunk valamennyi olvasónknak!
Vendégoldal
A küvék világa című cikk borítóképe

A küvék világa

2022. 12. 20. | Schubert Ádám
Aprónapló 10. rész
A tél a pincemunkák időszaka, ilyenkor készülnek el az egyes borászok filozófiáját híven tükröző házasítások. Na de mi az a küvé? Összeöntjük a maradék borokat, és már kész is? Vagy mégse? Az aprónapló 10. részében Schubert Ádám pázmándi borász erről mesél…
Vendégoldal
Tokaj, a csoda című cikk borítóképe

Tokaj, a csoda

2022. 12. 13. | Stephen Quinn
A Tokaji borvidék Stephen Quinn szemével
Stephen Quinn szerint Tokaj ékkövei egyértelműen az édes borok, a legjobb hárslevelűt a Kikelet Pincénél itta, és a furmint pezsgőknek jót tenne a jelenleginél hosszabb érlelési idő. A Tokaji borvidék egy angol újságíró szemével...
Vendégoldal
Kóstolók és kóstolók című cikk borítóképe

Kóstolók és kóstolók

2022. 12. 06. | Schubert Ádám
Aprónapló 9. rész
Az Aprónapló 9. részében hagyományos és különleges borkóstolókról, egyedi és megismételhetetlen élményekről, a közösségteremtés fontosságáról és az alkotás öröméről mesél Schubert Ádám pázmándi borász…
Vendégoldal
Csendesedünk, tanulunk… című cikk borítóképe

Csendesedünk, tanulunk…

2022. 11. 22. | Schubert Ádám
Aprónapló 8. rész
Gyors helyzetjelentés a pincéből, össznépi mulatság Márton napján és közös „bortanulás” Bakonyi Péter villányi borásszal. Lehet, hogy pét-nat is készül az ApróKerteknél? Ezekről mesél Schubert Ádám pázmándi borász az Aprónapló 8. részében…
Vendégoldal
Etyeki sörök sikere Londonban! című cikk borítóképe

Etyeki sörök sikere Londonban!

2022. 11. 20. | Borsmenta
Egy ezüst- és egy bronzérmet is elhozott az Etyeki Sörmanufaktúra a világ legjelentősebb sörversenyként számon tartott International Beer Challenge-ről…
Vendégoldal
És kész! című cikk borítóképe

És kész!

2022. 11. 08. | Schubert Ádám
Aprónapló 7. rész
Az Aprónapló 7. részében szó esik a szüret végéről, Fülesről, aki elkóborolt, de szerencsésen megkerült, némi fátyollebegtetésről és arról, hogy beköszöntött a kóstolószezon. Schubert Ádám, az ApróKertek borásza mesél…
Vendégoldal
A természet tökéletlen tökéletessége című cikk borítóképe

A természet tökéletlen tökéletessége

2022. 10. 25. | Schubert Ádám
Aprónapló 6. rész
Az Aprónapló 6. részében Schubert Ádám beszámol a szüret állásáról, és érzékletes példákon keresztül szemlélteti, hogy mi fán terem a spontán erjedés. Tartsatok velünk!
Vendégoldal
Somlói Juhfark Ünnep hetedszer! című cikk borítóképe

Somlói Juhfark Ünnep hetedszer!

2022. 10. 18. | Borsmenta
Hetedik alkalommal rendeznek Juhfark Ünnepet október 22-én a somlói borászok. A nagy sétálókóstolón 16 pincészet 26 juhfark bora mutatkozik be a közönségnek a Tornai Pincészetben…
Vendégoldal
Egyfolytában esik... című cikk borítóképe

Egyfolytában esik...

2022. 10. 11. | Schubert Ádám
Aprónapló 5. rész
Az Aprónapló 5. részében Schubert Ádám rávilágít a szüret és a Monthy Python összefüggéseire. Kiderül, hogy hogyan születik az intuíció, és hogy a tökéletesség tulajdonképpen unalmas…
Vendégoldal
Szüret élesben című cikk borítóképe

Szüret élesben

2022. 09. 27. | Schubert Ádám
Aprónapló 4. rész
Az Aprónapló 4. részében Schubert Ádám, az ApróKertek borásza elmeséli, hogy az ember néha még álmában is szüretel, és az is kiderül, hogy mire jók a barátok…
Vendégoldal
Csináld már! című cikk borítóképe

Csináld már!

2022. 09. 20. | Schubert Ádám
Aprónapló 3. rész
Az Aprónapló 3. részében Schubert Ádám elmeséli, hogyan zajlanak náluk a szüreti előkészületek, mi minden történik a pincében, és persze szokás szerint küzdenek az elemekkel…
Vendégoldal
A parafa dugók új élete című cikk borítóképe

A parafa dugók új élete

2022. 09. 13. | Nemes Takách Kata
Ami mások számára hulladék, az az UPSZ Ajándékbolt munkatársai szemében sokszor izgalmas, újrahasznosítható alapanyag. A parafa dugók például kulcstartóként születnek újjá az ügyes kezek között. Nemes Takách Kata írása…
Vendégoldal
Törekszünk az egyszerűségre című cikk borítóképe

Törekszünk az egyszerűségre

2022. 09. 06. | Schubert Ádám
Aprónapló 2. rész
Az Aprónapló 2. részében Schubert Ádám elmeséli, hogyan választották ki az ApróKertek parcelláin termő szőlőfajtákat, és az is kiderül, hogy csak a változás állandó…