Főzünk
Rakott csirkemell formában sütve című cikk borítóképe

Rakott csirkemell formában sütve

2019. 07. 22. | Klich Zsuzsa
Ez az egyik legjobb dolog, ami a csirkemellel történhet. Egyszerűen elkészíthető fogás, és a majonézes krumplival tényleg mennyei…
Beszélgetünk
Visszatérek a kutatáshoz című cikk borítóképe

Visszatérek a kutatáshoz

2019. 07. 20. | Szabó Edit
Beszélgetés dr. Kovács Tiborral
Július 1-jétől a Tokaj-Hétszőlő korábbi birtokigazgatója, Kovács Tibor került a Tokaji Kutatóintézet Szőlészeti és Borászati Kutató Nonprofit Kft. élére. Az új vezetőt az intézmény jelenlegi helyzetéről és a tervekről kérdeztük…
Vendégoldal
Az Öreg Király esete a bióval című cikk borítóképe

Az Öreg Király esete a bióval

2019. 07. 19. | Borsmenta
Tokaj-Hegyalja emblematikus dűlője, az Öreg Király és az onnan 2018-ban készült borok hivatalosan is megkapták a biominősítést…
Tesztelünk
Csetvei Pince: Panna Rosé 2018 című cikk borítóképe

Csetvei Pince: Panna Rosé 2018

2019. 07. 17. | Szabó Edit
Ez a kékfrankos rozé maga az életöröm; nem csoda, hogy a móri borásznő éppen a kislányáról nevezte el Pannának…
Eszünk
Mediterrán varázs a Szent György-hegyen című cikk borítóképe

Mediterrán varázs a Szent György-hegyen

2019. 07. 16. | Barossné Koós Andrea
200 méteres tengerszint feletti magasság, csodálatos panoráma, feledhetetlen naplemente, mediterrán életérzés, kitűnő ételek, helyi borok – és mindez Magyarországon! A Taberna Infinito vendégmarasztaló hely…
Főzünk
Ízletes nyári vacsora című cikk borítóképe

Ízletes nyári vacsora

2019. 07. 15. | Klich Zsuzsa
Zsenge főtt kukorica, friss saláta, zöldfűszerek, könnyű fetasajt – a meleg nyári napokon nem is kívánunk ennél komolyabb vacsorát…
Utazunk
Herculaneum, Pompeji, Vezúv című cikk borítóképe

Herculaneum, Pompeji, Vezúv

2019. 07. 12. | Szabó Edit
3. Nápoly környéke – Herculaneum, Pompeji, Vezúv
A két híres romváros, Herculaneum és Pompeji éppúgy kihagyhatatlan egy nápolyi utazásból, mint a tájat uraló, ma már békésen füstölgő Vezúv, amely annyi ember életét oltotta ki két évezreddel ezelőtt…
Főzünk
Parmezános rudak oregánóval című cikk borítóképe

Parmezános rudak oregánóval

2019. 07. 08. | Klich Zsuzsa
Ez aztán a tökéletes borkorcsolya! Fűszeres, omlós, és bármilyen bor mellett megállja a helyét…
Beszélgetünk
Nem szeretem a titulusokat című cikk borítóképe

Nem szeretem a titulusokat

2019. 07. 06. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Mérész Sándorral
Rutinos, okos vezető, és bár szorosan tartja a gyeplőt, a munkatársai rajonganak érte. Az Etyeki Kúria Borgazdaságnál mindenki egyszerűen csak így hívja: Kapitány. Mérész Sándorral beszélgettünk…
Eszünk
Vacsora a Salonban című cikk borítóképe

Vacsora a Salonban

2019. 07. 05. | Barossné Koós Andrea
Elegáns, egyedi és magyar – nagyjából ezzel a három szóval írható le a Salon étterem hétfogásos menüje, amelyet Wolf András kifejezetten a hazai alapanyagok és a magyar borok kettősére hangolt…
Tesztelünk
Csernyik Pince: Nyitány Rosé 2018 című cikk borítóképe

Csernyik Pince: Nyitány Rosé 2018

2019. 07. 04. | Szabó Edit
Csernyikék rozéját évek óta figyeljük, és egyre finomabb. A 2018-as jólesik a fa alatt egy nyári estén, de jól mutat az asztalon is, egy könnyű étel mellett…
Vendégoldal
Ki kér egy C-vitamin koktélt? című cikk borítóképe

Ki kér egy C-vitamin koktélt?

2019. 07. 03. | Borsmenta
Magyar találmányok ihlette koktélokat kóstolhatunk a nyáron Budapesten, az InterContinental teraszán...
Iszunk
Etyeki bor nyerte a Borsmenta rozétesztjét című cikk borítóképe

Etyeki bor nyerte a Borsmenta rozétesztjét

2019. 07. 02. | Szabó Edit
A nyár slágere még mindig a rozé, ezért a Borsmenta tesztjén is megnéztük, milyen borok szerepelnek az idei kínálatban. Az első helyen etyeki, a másodikon mátrai, a harmadikon kunsági bor végzett. Lássuk a részletes értékelést…
Főzünk
Harcsa sáfrányos lisztben című cikk borítóképe

Harcsa sáfrányos lisztben

2019. 07. 01. | Klich Zsuzsa
A harcsa viszonylag szálkamentes, könnyen tisztítható hal, tápláló és finom. Mi most sáfránnyal bolondítottuk meg, és kétféle nyári köretet is készítettünk hozzá…
Beszélgetünk
Másfél delfinszaltó csukamozdulattal című cikk borítóképe

Másfél delfinszaltó csukamozdulattal

2019. 06. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Garamvári Vencellel
Volt idő, amikor az ország 3 legjobb műugrója között tartották számon, az élet azonban másként döntött, és Garamvári Vencel nem a sportban, hanem a pezsgőkészítésben alkotott maradandót. Szabó Edit interjúja.