Iszunk

Teréz-napi élményszüret Tarcalon
2016. 10. 04. | Szabó Edit
A Terézia-napi bort jövő tavasszal, a Bűbájos Hétvégén lehet majd megkóstolni először…
Iszunk

Szólóban is megy
2016. 09. 30. | Burai László
Tállya az új Mád, hallottam két éve, és mostanra kezd bizonyosságot nyerni, hogy ebben tényleg lehet valami. Szepsy István is egyre szebb borokat készít a tállyai dűlőkből, majd mádi mintára ez a település is elkészítette saját village borát. Mi jöhet még?
Iszunk

Borok kedd estére
2016. 09. 29. | Szabó Edit
Látogatás a Nagygombos Borászatban
De vajon mit ivott itt Ady? Miközben élénk vitát folytatott Hatvanyval a Nyugat sorsáról és a költészet mibenlétéről, vajon vörös volt a poharában, vagy fehér?
Iszunk

Újabb kör, itt a vég
2016. 09. 28. | Burai László
Egyszer minden túra véget ér, a negyedik részben mi is befejezzük a budapesti újhullámos kávémezőnyt bemutató sorozatunkat. Persze könnyen lehet, hogy hamarosan annyi új szereplő lép színre, hogy lesz folytatás – állunk elébe
Iszunk

A Csontos
2016. 09. 23. | Burai László
Egy Tokaj-fertőzött borrajongónak megdobban a szíve, ha ezt a nevet hallja, a Bott Pince komoly és szépen érő furmintja feltette a térképre az olaszliszkai dűlőt. A Bodó házaspár régóta dédelgetett álma teljesült, amikor sikerült felújítaniuk az itteni öreg présházat – ennek örömére hívták meg barátaikat egy kis ünnepségre.
Iszunk

Harmadik etap
2016. 09. 21. | Burai László
Igazán szerencsések vagyunk, hiszen eddig tizenhárom kávézót jártunk be együtt, mégsem kell attól félni, hogy egyszer csak elfogynának. Ezúttal Budán is körülnézünk, így kiderül, hogy mi újság a Duna másik oldalán
Iszunk

Húszéves az Etyeki Kúria
2016. 09. 20. | Szabó Edit
Már akkor is szeretném őket, ha nem lenne jó a boruk. Hát még így! Isten éltessen benneteket!
Iszunk

Cseppben a lélek
2016. 09. 17. | Szabó Edit
A „Villányi Franc”
Tavaly csak a kóstolónap volt nyilvános, az idén azonban már a szakmai konferencián is részt vehet bárki, aki szeretne többet tudni erről az izgalmas fajtáról és a belőle készült borról.
Iszunk

Szekszárd, szüret előtt
2016. 09. 16. | Burai László
A Szekszárdi Szüreti Napokat már korábban ajánlottuk; nem véletlenül, ez az egyik legjobb borfesztivál az országban, a borok mellett az szekszárdi borászokat is kedveljük. Ez adta az ötletet, hogy a fesztivál előtt meglátogassunk pár pincét.
Iszunk

Szüreti sör
2016. 09. 15. | Szabó Edit
Az elkészült „harvest ale” friss, üde, illatos sör lesz majd, hangulatában kicsit olyan, mint a boroknál a beaujolais nouveau…
Iszunk

Kávézni indulunk újra
2016. 09. 14. | Burai László
Az előző heti körkép után sok visszajelzést kaptunk, hogy milyen kávézók maradtak ki a cikkből. Szerencsére az összes javasolt helyet jól ismerjük, és a listánkon is szerepelnek, így semmi ok az aggodalomra, nem maradnak ki. Újabb hat kávézóval folytatjuk a bemutatást.
Iszunk

Történelem, fenékig! 2. rész
2016. 09. 13. | Szabó Edit
Hogy milyen egy 150 éves bor? Most elmeséljük. Íme másfél századnyi történelem kilenc tokaji aszú cseppjein keresztül…
Iszunk

Történelem, fenékig! 1. rész
2016. 09. 10. | Szabó Edit
Hogy milyen egy 150 éves bor? Most elmeséljük. Íme másfél századnyi történelem kilenc tokaji aszú cseppjein keresztül…
Iszunk

A Várba fel!
2016. 09. 09. | Burai László
Hiába minden fanyalgás, az vitathatatlan, hogy a magyar boros élet egyik legfontosabb rendezvénye még mindig a Budapest Borfesztivál, amit idén 25. alkalommal rendeznek meg. Az első napon már mi is fent voltunk a Várban, ajánlunk is pár izgalmas bort...
Iszunk

Merre induljunk kávézni?
2016. 09. 07. | Burai László
Hetek óta mesélünk az újhullámos kávéról, az eredetekről és elkészítési eljárásokról, így joggal merül fel a kérdés, hogy merre érdemes indulni, ha belekóstolnánk a specialty műfajába. Egy csokorra való kávézót mutatunk be most, köztük jópár kedvencünket.