Iszunk

Matcha, a japánok zöld aranya
2022. 10. 14. | Szabó Edit
A matcha tea a Távol-Keletről indult hódító útjára, és mára szinte az összes kontinensen divatossá vált. Jótékony hatásaira különleges rekordkísérlettel hívják fel a figyelmet október 18-án, a budapesti Kálvin téren…
Iszunk

Hogyan legyünk pengék olasz borokból?
2022. 10. 12. | Csepe Erika
Terroir Hetekkel indítja az őszt a DOC Pane e Vino, Gianni Annoni vérbeli olasz borbárja. Aki ellátogat a rendezvénysorozat programjaira, Alto Adige, Piemont és Friuli Venezia boraival köthet közelebbi ismeretséget…
Iszunk

Kékfrankos Élménynap Sopronban
2022. 10. 08. | Vargha Márk
Tizenegy órán át tartó sétálókóstoló, megszámlálhatatlan ínyencfalat, élő zene és jó hangulat: ezekben lehetett része azoknak, akik ellátogattak a soproni Kékfrankos Élménynapra…
Iszunk

Merengő Gála a St. Andreánál
2022. 10. 06. | Szabó Edit
Ünnepi évet tart az egerszalóki St. Andrea Borászat. A különleges rendezvények sorában október 15-én a Merengő Egri Bikavéré lesz a főszerep. Íme öt jó ok, amiért feltétlenül oda kell mennünk…
Iszunk

Kihirdették a Pezsgő-világbajnokság idei eredményeit
2022. 09. 22. | Szentkirályi Orsolya
A múlt hét végén hirdették ki az Egyesült Királyságban megrendezett Pezsgő-világbajnokság idei eredményeit. A kiosztott 147 aranyéremből Magyarországra is jutott!
Iszunk

Milyen ízű a női lélek?
2022. 09. 19. | Szabó Edit és Szöllősi Edit
A legjobb magyar gyümölcsalapú ital díját, valamint a design kategória ezüstérmét is elhozta a World Liqueur Awardsról a Woman Spirit fantázianevű magyar likőr. Az italt Szöllősi Edit pálinkamesterrel kóstoltuk…
Iszunk

Kihirdették az Országos Borverseny eredményeit
2022. 09. 05. | Szabó Edit
Ünnepélyes külsőségek között, a Hotel Marriott báltermében adták át a 41. Országos Borverseny díjait. A megmérettetésen 17 Nagy Arany és 122 aranyérmet osztottak ki, a legeredményesebb pincészet a Pajzos Tokaj lett…
Iszunk

Egy este a Zeus Borbárban
2022. 08. 30. | Vargha Márk
Vargha Márk kollégánk nemrég Badacsonyban járt, és a Zeus Borbárba betérve nem mindennapi kóstoló részese lehetett. Íme a történet…
Iszunk

Bársonylazac
2022. 08. 03. | Szabó Edit
Itt a Vylyan Pincészet Rozé Variáció borának második évjárata! Mély, gazdag, frissítő! Aki szereti a tartalmasabb rozékat, ezt a bort imádni fogja!
Iszunk

Sauvignon blanc teszt 2022
2022. 07. 19. | Szabó Edit
A Borsmenta sauvignon blanc tesztjén 13 borvidék 19 borászatának 22 tételét vettük górcső alá. A dobogóra egy etyeki, egy mátrai és egy móri bor került. Íme a részletek…
Iszunk

Mi az a budai vörös?
2022. 07. 13. | Szabó Edit
A monarchia kori Magyarország egyik legjelentősebb exportcikke volt, most pedig alig hallunk róla. A kadarka és csókaszőlő házasításával készülő budai vörös hagyományát a pázmándi ApróKertek Pincészet támasztotta fel, és a bor igen finom!
Iszunk

Jótékony célt szolgál a Disznókő hárslevelűje
2022. 07. 10. | Szabó Edit
A Disznókő Birtok 2021-es VISUS nevű, limitált palackszámú borának megvásárlásával vak és gyengénlátó embertársainkat segíthetjük…
Iszunk

Buli a hegyen: Somlói Éjszakai Pincetúra 2022
2022. 06. 15. | Szabó Edit
Hétvégén ismét tüzek gyúlnak a Somlón. Az éjszakai pincetúra az idén kétnapos kulturális fesztivállal egészül ki; íme 9 jó ok, hogy miért kell mindenképpen odamennünk…
Iszunk

Újdonság Kőszegről: az Unger Bormanufaktúra
2022. 06. 07. | Vargha Márk
A Kőszegen található Unger Bormanufaktúra a Soproni borvidék egyik legfiatalabb pincészete. Náluk járt vendégségben a Borsmenta munkatársa, Vargha Márk. Volt miért lelkesedni…
Iszunk

Pinot noir teszt 2022
2022. 05. 30. | Szabó Edit
A Borsmenta pinot noir tesztjén 8 borvidék 13 pincészetének 16 borát vettük górcső alá. A dobogó első fokán egy egri, a másodikon egy kunsági, a harmadikon egy etyeki bor végzett. Íme a részletek…