Találatok száma: 2538
Iszunk
Importkávé című cikk borítóképe

Importkávé

2016. 05. 26. | Burai László
Emlékszem még azokra az időkre, amikor egy külföldi utazás automatikusan új dolgokat is jelentett. Addig ismeretlen zenék, csokoládék, majd idővel cédék, könyvek. Azután ez elmaradt, hiszen már itthon is minden elérhető.
Iszunk
Nehéz választani című cikk borítóképe

Nehéz választani

2016. 05. 25. | Burai László
Ahogy megjött az igazán szép idő, egyre nagyobb kedvünk van kimozdulni is, ha borozásról van szó. A teraszokon és a borbárokon túl is van élet, nézzük hát, hogy milyen lehetőségek várnak a következő hetekben!
Utazunk
Puglia pár percben 4. című cikk borítóképe

Puglia pár percben 4.

2016. 05. 24. | Szabó Edit
Lenn délen édes
Monopoli a megunhatatlan hangulatú „mediterránság” mintapéldája, de Polignano a Mare óvárosába is nehéz nem beleszeretni. Ott jártunkkor fürödni még nem igen akaródzott senkinek, de bokáig-térdig már sokan begázoltak a hullámokba…
Utazunk
Élmény minden érzékszervnek című cikk borítóképe

Élmény minden érzékszervnek

2016. 05. 21. | Raab Zsuzsanna
A Boscolo Budapest, fővárosunk egyik legvarázslatosabb épületében található szállodája nemrégiben ünnepelte fennállásának 10 éves évfordulóját. A jeles alkalomból a hotel különleges nyílt napot szervezett, így még a titokzatos elnöki lakosztályokba is bepillanthattunk...
Iszunk
Kislaki királyság című cikk borítóképe

Kislaki királyság

2016. 05. 20. | Szabó Edit
Balatonboglárt magunk mögött hagyva vidáman fordulunk a hegynek. Csak hadd csillogjon a tó magának, minket most más kaland vár. Légli Géza május 28-án ismét szélesre tárja kis birtoka kapuját…
Tesztelünk
Pannonhalmi Apátsági Pincészet: Pannonhalmi Salve 2015 című cikk borítóképe

Pannonhalmi Apátsági Pincészet: Pannonhalmi Salve 2015

2016. 05. 19. | Szabó Edit
Könnyed, jó ivású, egyesek szerint kifejezetten csajos nyári bor mindazoknak, akik nem bánják, ha a gyümölcslébe keveredik egy kis alkohol is.
Főzünk
Az eper, ami igazából szamóca című cikk borítóképe

Az eper, ami igazából szamóca

2016. 05. 19. | Szabó Edit
A kozmetikusok azt mondják, hogy méregtelenít, fiatalít és fogyaszt. Az orvosok szerint kiváló az emésztési panaszok kezelésére, enyhíti a vesebántalmakat, de ismert fájdalom- és lázcsillapító hatása is…
Beszélgetünk
A nő esete a whiskyvel című cikk borítóképe

A nő esete a whiskyvel

2016. 05. 18. | Raab Zsuzsanna
Beszélgetés Szatmári Katalin whiskyszakértővel „Az, hogy ki milyen whiskyt választ, teljesen egyéniségfüggő, nem kapcsolódik feltétlenül nemekhez. Jó látni, hogy a kulturált italfogyasztás, a tudásvágy és a nyitottság egyre terjed Magyarországon.”
Utazunk
Puglia pár percben 3. című cikk borítóképe

Puglia pár percben 3.

2016. 05. 17. | Szabó Edit
Észak Dél „ellen” - Barletta és Trani
Baritól mehetünk északnak vagy délnek, a part mentén rengeteg vonzó kisváros vár felfedezésre. Mindenütt akad pár szép templom, minimum egy impozáns erődítmény, néhány kedves tér, és éhen-szomjan sem maradunk, az biztos. Mi ezúttal észak felé vesszük az irányt, és Barlettát, valamint Tranit nézzük meg közelebbről...
Iszunk
Hársalgás című cikk borítóképe

Hársalgás

2016. 05. 14. |
Ha minden szuperhősnek van segédje, akkor úgy gondolom, hogy a furmintnak a hárslevelű a társa. Logikus, hogy a Furmint Februárnak is legyen kistesója, mégpedig hárstematikával, nemde?
Iszunk
Kávébajnokok című cikk borítóképe

Kávébajnokok

2016. 05. 13. | Burai László
Micsoda hét ez! A Bocuse d’Or európai döntőjével egy időben a magyar baristabajnokság talán két legkomolyabb presztízsű kategóriájában is bajnokokat avattak.
Eszünk
Legfelső fok című cikk borítóképe

Legfelső fok

2016. 05. 12. | Szabó Edit
Széll Tamás győzött Budapesten „Amikor kiderült a harmadik és a második helyezett, azt hittem, hogy nem sikerült, mert az meg sem fordult a fejemben, hogy mi nyerjünk” – mondta az eredményhirdetés után Szabó Kevin, a commis, aki nehezen tudta visszagyűrni könnyeit.
Eszünk
Vadat és halat, s mi jó falat című cikk borítóképe

Vadat és halat, s mi jó falat

2016. 05. 11. | Szabó Edit
A Bocuse d’Or első versenynapjáról jelentjük 2016. május 10-11-én Magyarország ad otthont a világ legrangosabb séfversenye, a Bocuse d’Or európai döntőjének. A verseny első napján 10 nemzet szakácsai álltak starthoz, hogy bemutassák főzőtudományukat. Széll Tamás szerdán versenyez majd. A Borsmenta a helyszínen járt...
Tesztelünk
La Vida Al Camp: Cava Brut című cikk borítóképe

La Vida Al Camp: Cava Brut

2016. 05. 10. | Szabó Edit
Egy pohár gyümölcsös elegancia, könnyed kísértés, a francia hagyományok és a spanyol ízek csodálatos ötvözete. A cava a spanyolok pezsgője. Tanuljuk meg a nevét, érdemes!
Főzünk
Osztriga citrommal című cikk borítóképe

Osztriga citrommal

2016. 05. 10. | Szabó Edit
Fogyaszthatjuk nyersen, az osztriga ízét, lényegét így élvezhetjük leginkább, de ismerjük a grillezett, sőt a bundázott változatát is. Élvezetének adjuk meg hát a módját, és soha ne feledjük azt a pohár italt, ami az élményt még tökéletesebbé teszi.