Találatok száma: 2538
Iszunk

Importkávé
2016. 05. 26. | Burai László
Emlékszem még azokra az időkre, amikor egy külföldi utazás automatikusan új dolgokat is jelentett. Addig ismeretlen zenék, csokoládék, majd idővel cédék, könyvek. Azután ez elmaradt, hiszen már itthon is minden elérhető.
Iszunk

Nehéz választani
2016. 05. 25. | Burai László
Ahogy megjött az igazán szép idő, egyre nagyobb kedvünk van kimozdulni is, ha borozásról van szó. A teraszokon és a borbárokon túl is van élet, nézzük hát, hogy milyen lehetőségek várnak a következő hetekben!
Utazunk

Puglia pár percben 4.
2016. 05. 24. | Szabó Edit
Lenn délen édes
Monopoli a megunhatatlan hangulatú „mediterránság” mintapéldája, de Polignano a Mare óvárosába is nehéz nem beleszeretni. Ott jártunkkor fürödni még nem igen akaródzott senkinek, de bokáig-térdig már sokan begázoltak a hullámokba…
Utazunk

Élmény minden érzékszervnek
2016. 05. 21. | Raab Zsuzsanna
A Boscolo Budapest, fővárosunk egyik legvarázslatosabb épületében található szállodája nemrégiben ünnepelte fennállásának 10 éves évfordulóját. A jeles alkalomból a hotel különleges nyílt napot szervezett, így még a titokzatos elnöki lakosztályokba is bepillanthattunk...
Iszunk

Kislaki királyság
2016. 05. 20. | Szabó Edit
Balatonboglárt magunk mögött hagyva vidáman fordulunk a hegynek. Csak hadd csillogjon a tó magának, minket most más kaland vár. Légli Géza május 28-án ismét szélesre tárja kis birtoka kapuját…
Tesztelünk

Pannonhalmi Apátsági Pincészet: Pannonhalmi Salve 2015
2016. 05. 19. | Szabó Edit
Könnyed, jó ivású, egyesek szerint kifejezetten csajos nyári bor mindazoknak, akik nem bánják, ha a gyümölcslébe keveredik egy kis alkohol is.
Főzünk

Az eper, ami igazából szamóca
2016. 05. 19. | Szabó Edit
A kozmetikusok azt mondják, hogy méregtelenít, fiatalít és fogyaszt. Az orvosok szerint kiváló az emésztési panaszok kezelésére, enyhíti a vesebántalmakat, de ismert fájdalom- és lázcsillapító hatása is…
Beszélgetünk

A nő esete a whiskyvel
2016. 05. 18. | Raab Zsuzsanna
Beszélgetés Szatmári Katalin whiskyszakértővel
„Az, hogy ki milyen whiskyt választ, teljesen egyéniségfüggő, nem kapcsolódik feltétlenül nemekhez. Jó látni, hogy a kulturált italfogyasztás, a tudásvágy és a nyitottság egyre terjed Magyarországon.”
Utazunk

Puglia pár percben 3.
2016. 05. 17. | Szabó Edit
Észak Dél „ellen” - Barletta és Trani
Baritól mehetünk északnak vagy délnek, a part mentén rengeteg vonzó kisváros vár felfedezésre. Mindenütt akad pár szép templom, minimum egy impozáns erődítmény, néhány kedves tér, és éhen-szomjan sem maradunk, az biztos. Mi ezúttal észak felé vesszük az irányt, és Barlettát, valamint Tranit nézzük meg közelebbről...
Iszunk

Hársalgás
2016. 05. 14. |
Ha minden szuperhősnek van segédje, akkor úgy gondolom, hogy a furmintnak a hárslevelű a társa. Logikus, hogy a Furmint Februárnak is legyen kistesója, mégpedig hárstematikával, nemde?
Iszunk

Kávébajnokok
2016. 05. 13. | Burai László
Micsoda hét ez! A Bocuse d’Or európai döntőjével egy időben a magyar baristabajnokság talán két legkomolyabb presztízsű kategóriájában is bajnokokat avattak.
Eszünk

Legfelső fok
2016. 05. 12. | Szabó Edit
Széll Tamás győzött Budapesten
„Amikor kiderült a harmadik és a második helyezett, azt hittem, hogy nem sikerült, mert az meg sem fordult a fejemben, hogy mi nyerjünk” – mondta az eredményhirdetés után Szabó Kevin, a commis, aki nehezen tudta visszagyűrni könnyeit.
Eszünk

Vadat és halat, s mi jó falat
2016. 05. 11. | Szabó Edit
A Bocuse d’Or első versenynapjáról jelentjük
2016. május 10-11-én Magyarország ad otthont a világ legrangosabb séfversenye, a Bocuse d’Or európai döntőjének. A verseny első napján 10 nemzet szakácsai álltak starthoz, hogy bemutassák főzőtudományukat. Széll Tamás szerdán versenyez majd. A Borsmenta a helyszínen járt...
Tesztelünk

La Vida Al Camp: Cava Brut
2016. 05. 10. | Szabó Edit
Egy pohár gyümölcsös elegancia, könnyed kísértés, a francia hagyományok és a spanyol ízek csodálatos ötvözete. A cava a spanyolok pezsgője. Tanuljuk meg a nevét, érdemes!
Főzünk

Osztriga citrommal
2016. 05. 10. | Szabó Edit
Fogyaszthatjuk nyersen, az osztriga ízét, lényegét így élvezhetjük leginkább, de ismerjük a grillezett, sőt a bundázott változatát is. Élvezetének adjuk meg hát a módját, és soha ne feledjük azt a pohár italt, ami az élményt még tökéletesebbé teszi.