Találatok száma: 2502
Tesztelünk
Homola Pincészet: Syrah 2019 című cikk borítóképe

Homola Pincészet: Syrah 2019

2024. 03. 10. | Szabó Edit
A Homola Pincészet 2019-es syrah bora a Hajnóczy-dűlő egyik parcellájának terméséből készült. Szűretlen, derítetlen tétel, alacsony kénnel palackozták. A természetes borok kedvelőinek ajánljuk…
Iszunk
Rekordok, trendek, terroir: jön a 13. Badacsony New Yorkban című cikk borítóképe

Rekordok, trendek, terroir: jön a 13. Badacsony New Yorkban

2024. 03. 09. | Nádasi Eszter
Márciusban ismét Budapesten ismerkedhetünk a Badacsonyi borvidékkel, csaknem negyven kiállító tételei közül válogatva. De hogy dől el, hogy mi kerül a borászok kínálatába? A rendezvényt előkészítő vakkóstolón jártunk…
Utazunk
Kuba – Hemingway nyomában című cikk borítóképe

Kuba – Hemingway nyomában

2024. 03. 08. | Gubán Ica és Gubán Miklós
Kubai kalandok 3. rész
Kubai sorozatunk 3. részében a Gubán házaspár városnéző körútra indul, majd belevetik magukat az éjszakába, hogy megnézzék, hol támasztotta a pultot a nagy kalandor, az irodalmi Nobel-díjas író, Hemingway…
Főzünk
Joghurtos zellersaláta – Yoğurtlu kereviz salatası című cikk borítóképe

Joghurtos zellersaláta – Yoğurtlu kereviz salatası

2024. 03. 07. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 15. rész
A nyers zeller jótékony hatásairól ódákat lehetne zengeni. Nagyillés János most egy erre épülő húsmentes receptet hoz a Török örömök sorozat 15. részében…
Tesztelünk
Steigler Pince: Prémium BIO Syrah 2021 című cikk borítóképe

Steigler Pince: Prémium BIO Syrah 2021

2024. 03. 06. | Szabó Edit
A Steigler Pince Prémium BIO Syrah bora különleges egyéniség és nagy ígéret. Már most komoly mélységeket mutat, de szívesen kóstolnánk újra 2-3 év múlva…
Vendégoldal
Tavaszköszöntő című cikk borítóképe

Tavaszköszöntő

2024. 03. 05. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 12. rész
Felébredt téli álmából a szőlő, nyílik a kankalin, natúrkóstoló volt Szegeden, Natúr Műhely Sütő Zsoltnál. Dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 12. részében mindezek mellett még sok mindenről szó esik – a tőle megszokott fennkölt stílusban…
Tesztelünk
IKON Borászat: Shiraz 2021 című cikk borítóképe

IKON Borászat: Shiraz 2021

2024. 03. 03. | Szabó Edit
Az IKON Borászat Shiraz bora mély fűszerességgel csábít. Étcsokoládés édességek mellé ajánljuk…
Utazunk
Kuba – Havanna kívül-belül című cikk borítóképe

Kuba – Havanna kívül-belül

2024. 03. 01. | Gubán Ica és Gubán Miklós
Kubai kalandok 2. rész
Havanna az ellentétek városa, és mindig közel van a legjobb szivarbolt. Kubai sorozatuk második részében a Gubán házaspár a fővárossal ismerkedik, és közelebbről is szemügyre vesz néhány autócsodát…
Főzünk
Ezogelin Çorbası – Ezogelin-leves című cikk borítóképe

Ezogelin Çorbası – Ezogelin-leves

2024. 02. 29. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 14. rész
Egyszerű lencseleves hús nélkül, maradékok felhasználásával. Ebből is látszik, hogy a török konyha nagyon gazdaságos. Az étel mellé most is jár történet, amit Nagyillés János természetesen meg is oszt velünk…
Utazunk
Kuba – egy másik világ című cikk borítóképe

Kuba – egy másik világ

2024. 02. 28. | Gubán Ica és Gubán Miklós
Kubai kalandok 1. rész
Emlékeznek még a Gubán házaspárra? Ők azok, akik biciklivel megtették a Budapest–Róma távot. Ezúttal Kubába utaztak, és élményeiket egy 5 részes sorozatban mesélik el a Borsmenta olvasóinak. Az első részben az első benyomásokról ejtünk szót…
Tesztelünk
Heimann Családi Birtok: Syrah Válogatás 2021 című cikk borítóképe

Heimann Családi Birtok: Syrah Válogatás 2021

2024. 02. 27. | Szabó Edit
A Heimann Családi Birtok syrah bora két dűlő válogatott terméséből készül, limitált mennyiségben, kizárólag a legjobb évjáratokban. A 2021-es fiatal még, de már most mutatja egyediségét. Az idő igazi szépséggé érleli majd…
Utazunk
Szavojai hegyek lankáin, Isten tenyerén… című cikk borítóképe

Szavojai hegyek lankáin, Isten tenyerén…

2024. 02. 25. | Juga Péter
Síelés a francia Alpokban
Hatalmas hegyormok ölelésében csúszni lefelé a napsütötte, végtelen fehérben, elveszni a sajt- és borválasztékban, gőzölgő kávét kavargatni és madeleine-t reggelizni a teraszon rövidujjúban, februárban. Ilyen volt a síelés a francia Alpokban…
Főzünk
Soksajtos rúd című cikk borítóképe

Soksajtos rúd

2024. 02. 25. | Szabó Edit
A soksajtos rúd a világ legfinomabb sós aprósüteménye. Borkorcsolyának, vendégvárónak is kiváló, sokáig friss marad, és könnyű elkészíteni. Íme a megbízható recept…
Főzünk
Revani – szirupos sütemény című cikk borítóképe

Revani – szirupos sütemény

2024. 02. 22. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 13. rész
A revani nevű török klasszikus a szirupos édességek sorába tartozik. Igen, valóban édes, de hát az a dolga! Nagyillés János szerint egyszerű elkészíteni, íme a recept…
Tesztelünk
Sol Montis Borászat: Syrah 2021 című cikk borítóképe

Sol Montis Borászat: Syrah 2021

2024. 02. 21. | Szabó Edit
A Sol Montis Borászat Syrah bora könnyed fűszerességével és áradó gyümölcsösségével ejt rabul. Kiváló levezetés egy nehéz nap után...