Találatok száma: 2513
Iszunk

Fókuszban a furmint
2021. 05. 28. | Borsmenta
A furmintnak mára valóságos kultusza lett a sommelier-k és a séfek körében. Fedezzük fel Caroline Gilby Master of Wine-nal, hogy milyen sokoldalú borok készülnek ebből az igazán nemes fehér szőlőből!
Iszunk

Százéves tőkék bora
2021. 05. 27. | Szabó Edit
A szekszárdi Vida Családi Borbirtok Bonsai nevű kadarkája százéves szőlőtőkék terméséből készült. Az ültetvény maga a csoda, a bor nemkülönben. Szabó Edit jegyzete…
Főzünk

Csokitorta liszt nélkül
2021. 05. 26. | Szabó Edit
A francia csokitorta zseniális desszert. Liszt nélkül készül, és úgy édesség, hogy közben cseppet sem édes…
Eszünk

Duck You – kacsa minden mennyiségben
2021. 05. 25. | Szabó Edit
A Gléda-fiúk megint kitaláltak valamit! A sikeres próbaüzem után hamarosan a Tisza-tó vendégei élvezhetik az étterem személyzete által üzemeltetett Duck You food truck kínálatát…
Beszélgetünk

Mintha otthon lennék
2021. 05. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Roland Holzerrel
Ausztriában nőtt fel, bejárta a fél világot, aztán lecövekelt Magyarországon. Roland Holzer 13 éve felel a Kempinski Hotel gasztronómiai kínálatáért, imádja az esti Budapestet, és rajong a természetes ízekért. Szabó Edit interjúja…
Eszünk

A mikrozöld nem csíra!
2021. 05. 21. | Virág Orsolya
Lila, rózsaszín vagy zöld színű kis hajtás, levélkével. A mikrozöld a modern növénytermesztés nagy durranása, apró csoda óriás beltartalommal, aminek nem csak a biofenegyerekek tányérján van a helye…
Iszunk

Három magyar bor kapott aranyérmet Londonban
2021. 05. 18. | Szabó Edit
Közzétette eredményeit az egyik legrangosabb nemzetközi borverseny, az International Wine Challenge. Az idén a nevezett 33 magyar bor közül két tokaji és egy somlói kapott aranyérmet, és egyikük elhozott egy trófeát is…
Iszunk

Itt a Vylyan Rozé Variáció!
2021. 05. 17. | Szabó Edit
A Vylyan Pincészet syrah és kékfrankos házasításával készült új, fahordós rozéja ételek mellé illik igazán. Bernáth József séf zöld spárgás, garnélás rizottóhoz ajánlja…
Iszunk

Május 16-a lett a Nemzetközi Ezerjó Nap!
2021. 05. 16. | Borsmenta
Most már az ezerjónak is van nemzetközi napja! Csetvei Krisztina móri borász hívta életre, és máris nagyon sokan csatlakoztak hozzá. Május 16-án koccintsunk ezerjóval! Íme a részletek…
Beszélgetünk

Mindenevő vagyok
2021. 05. 15. | Virág Orsolya
Beszélgetés Tóth Dáviddal
Tóth Dávid világbajnok, olimpiai ezüstérmes kajakozó a konyhában is szeret az élre törni. Aktív sportolói életét lezárva most a Nagy Ő szerepére készül. Lányok figyelem: a majdnem hedonista élsportolóhoz a hasán keresztül is vezet út…
Eszünk

Tortuga és Pohánka: mexikói–magyar pékség
2021. 05. 14. | Virág Orsolya
Hogy mi a közös Mexikóban és Magyarországban? Például a jó kenyér, a nagyanyáink süteményei iránti érzett nosztalgia, na meg a Tortuga és Pohánka, a hetedik kerület különleges ékszerdoboza…
Iszunk

Kitüntették Bacsó Andrást
2021. 05. 12. | Szabó Edit
Rangos spanyol kitüntetést kapott Bacsó András, a Tokaj-Oremus nemrég visszavonult birtokigazgatója. A Katolikus Izabella-rend keresztjét Anunciada Fernández de Córdova, Spanyolország nagykövete adta át a borásznak…
Utazunk

Debrecenbe kéne menni!
2021. 05. 10. | Virág Orsolya
Évek óta figyeljük, hogyan válik Debrecen a gasztronómiai és a zenei programok fellegvárává, mennyi új helyszínnel, rendezvénnyel csábítja az utazót. Az idei nyárra is annyi mindent kínálnak, hogy az ember legszívesebben máris csomagolna…
Beszélgetünk

Hegyalja fekete báránya
2021. 05. 08. | Juga Péter
Beszélgetés Gubicskó Lászlóval
A Tokaj-Hegyalján 2015 óta működő Szélkiáltó Pince az idei Tokaj Guide-ban elnyerte „az év felfedezettje” címet. A pince tulajdonosa, Gubicskó László kreatív, kísérletező, olykor igazi punk, de boraiba a szívét-lelkét beleadja…
Iszunk

A sauvignon blanc
2021. 05. 07. | Szabó Edit
Lehet óvilági, lehet újvilági, buja passiógyümölcsös vagy hűvösebb, csalános – alig akad borkedvelő ember a világon, aki a sauvignon blanc-t ne szeretné…