Találatok száma: 2503
Vendégoldal

Bor, tudás, Eszterházy
2020. 12. 11. | Szabó Edit
Ismét indul szőlész-borász szak az egri Eszterházy Károly Egyetemen! A hét féléves képzésre nemcsak a fiatalokat várják, hanem azokat a gyakorló borászokat is, akik elméleti tudásukat szeretnék még jobban elmélyíteni…
Vendégoldal

A világ legjobb pezsgői
2020. 12. 11. | Borsmenta
Bár különleges körülmények között, de az idén is megrendezték a pezsgők legnagyobb nemzetközi versenyét, a Pezsgő-világbajnokságot. A 2004-es Louis Roederer Cristal Rosé magnum az abszolút győztes...
Főzünk

Sütőtökös pite
2020. 12. 10. | Szabó Edit
A sütőtökös pite, az amerikaiak klasszikus hálaadás napi süteménye már itthon is egyre népszerűbb. Íme egy jó recept, érdemes kipróbálni…
Tesztelünk

Jekl Pincészet: Villányi Prémium Kadarka 2017
2020. 12. 09. | Szabó Edit
Az Ördög-árok a Villányi borvidék kiemelkedő termőhelye. Ott termett az a szőlő, amiből a Jekl Pincészet intenzív, gazdag kadarkája megszületett…
Főzünk

Ünnepi húsleves gyöngytyúkból
2020. 12. 08. | Szabó Edit
A gyöngytyúkleves sok családban karácsonyi klasszikus. Elkészítése egyszerű, és bár időigényes, minden várakozást megér. Az íze valóban ünnepi…
Beszélgetünk

Lestoppoltam Szepsy Istvánt
2020. 12. 05. | Szabó Edit
Beszélgetés Palkó Gabriellával
Lám, mi minden történhet egy stoppoló egyetemistával, ha éppen Szepsy István veszi fel! Interjúnkban Palkó Gabriella, az abaújszántói Palkó Borok borásza mesél…
Főzünk

Chili con carne
2020. 12. 03. | Molnár Andor
Ez a mexikóinak tartott klasszikus valójában Texasból indult hódító útjára, de ma már szinte mindenhol készítik. Íme egy biztos recept Molnár Andortól…
Utazunk

A Jane Goodall tanösvény
2020. 11. 30. | Szabó Edit
A Hármashatárhegyi repülőtér mellett található, mindössze 1 kilométer hosszú Jane Goodall tanösvény kényelmesen bejárható, és minden évszakban rengeteg látnivalót kínál…
Főzünk

Márványos kuglóf
2020. 11. 26. | Molnár Andor
Ez a márványos kuglóf a békebeli vasárnapi uzsonnák hangulatát idézi. Igaz, hogy dagasztani és keleszteni kell, de fussunk neki bátran, érdemes!
Beszélgetünk

Márciusban ProWein?
2020. 11. 24. | Kriston Orsi
Beszélgetés Máté Szilviával
A Covid előtt a március a borvilágban egyet jelentett a ProWeinnal. De vajon megtartják-e 2021-ben az ágazat egyik legnagyobb európai szakvásárát? Erről is kérdeztük Máté Szilviát, a rendezvény hazai szervezőjét…
Vendégoldal

Aranyérmes a Kreinbacher Birtok magnum pezsgője!
2020. 11. 23. | Borsmenta
Rendhagyó körülmények között, de minden eddiginél több nevezéssel, mintegy 30 ország részvételével zajlott le idén a világ legrangosabb pezsgőversenye, ahol szép magyar sikerek születtek…
Vendégoldal

Játsszunk borászosdit!
2020. 11. 22. | Kölcsey Attila
Ki ne szerette volna már életében legalább egyszer elkészíteni a saját borát? Nos, a Broken Arms Games új videójátékával bárki lehet borosgazda – legalábbis a virtuális világban...
Beszélgetünk

Szenvedéllyel főzök
2020. 11. 21. | Szabó Edit
Beszélgetés Molnár Andorral
Szenvedélyesen ír, fordít, zenél – és megszállottan főz. Molnár Andor különleges sziget, egy igazi reneszánsz ember ebben a zűrzavaros világban. Mostantól az ő receptjeivel is találkozhatnak az olvasók a Borsmenta oldalain…
Utazunk
Tesztelünk

Szentpéteri Borpince: Tramini 2019
2020. 11. 18. | Szabó Edit
A Szentpéteri Borpince 2019-es traminijét még az is szeretni fogja, aki nem lelkesedik a fajtáért. Kellemes, frissítő bor, kínáljuk aperitifként vagy saláták mellé…