Főzünk

Vajas kifli
2020. 04. 03. | Szabó Edit
Gyúrni kell, dagasztani, keleszteni. Ez nem a megúszós recept, de cserébe olyan vajas kiflit sütsz, hogy mindenki a csodájára jár…
Főzünk

Krémleves sütőtökből és sárgarépából
2020. 04. 02. | Szabó Edit
Egzotikus, fűszeres, finom és gyönyörű. Főzzetek sütőtökös-sárgarépás krémlevest Molnár Jacqueline receptje szerint…
Vendégoldal

Szöveglibák – avagy lapszerkesztés karaté idején
2020. 04. 01. | Szoruló Pál
A Marsbeton szupertitkos ámítógépét ismeretlen tettesek megkeszegelték...
Főzünk

Juhtúrós sztrapacska
2020. 03. 31. | Szabó Edit
Minden időben, minden évszakban, minden után és minden helyett. A juhtúrós sztrapacska örök favorit, tökéletes és megunhatatlan. Mi most saját szedésű medvehagymával és ibolyával dobtuk fel…
Beszélgetünk

Ezt tanuljuk életünk végéig
2020. 03. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Földi Bálinttal
Február vége volt. Virágba borultak a mandulafák, friss fű sarjadt a szőlősorok között. A Sabar-dűlőben béke volt, egy szép év ígérete. Földi Bálint, a Sabar Borház borásza a pince legújabb borait mutatta, és beszélgettünk…
Iszunk

Fejedelmi szamorodnik
2020. 03. 26. | Szabó Edit
Nem lesz vidám húsvétunk, mi mégis bort ajánlunk az ünnepi asztalra. A Borsmenta szamorodnitesztjén két Szepsy-bor végzett az élen, de bármelyik tesztalanyunkat jó szívvel ajánljuk – akár csendes elmélkedéshez is…
Vendégoldal

Maradj otthon a Mentával!
2020. 03. 25. | Szabó Edit
Fotelmenta közösen
Igen. Maradj otthon – ez az első pont. Maradj egészséges. Mellesleg ez az utolsó pont is...
Főzünk

Tojásos nokedli
2020. 03. 23. | Klich Zsuzsa
A tojásos nokedli a tavasz hírnöke. Mi most kamutlisztből készítettük – nem nagyzási hóbortból, csupán azért, mert másféle lisztet nem kaptunk a boltban…
Tesztelünk

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok: Tokaji Szamorodni Selection 2017
2020. 03. 22. | Szabó Edit
A Degenfeld birtok 2017-es édes szamorodnijához a bioművelésű Galambos-dűlő adta a sárga muskotályt. Friss, dűlőszelektált biobor készült belőle, inkább késői szüretes, mint szamorodnis hangulatban…
Tesztelünk

Pajzos Pincészet: Édes Szamorodni 2014
2020. 03. 21. | Szabó Edit
Édes, nem, édes, nem – libikóka két világ között, hol ide billen, hol oda. Pedig van benne cukor rendesen, néha soknak is tűnik, mégis könnyű inni. A Pajzos édes szamorodnija emlékezetes bor…
Beszélgetünk

Házhoz megy a Világbéke
2020. 03. 21. | Szabó Edit
Beszélgetés Dudás Szilárddal
Az encsi Anyukám mondta, valamint a miskolci Pizza, Kávé, Világbéke is bezárt, de a Dudás testvérek nem bocsátják el a munkatársaikat. Miskolcon átálltak a házhoz szállításra, és bíznak benne, hogy sikerül átvészelniük a nehéz időket…
Tesztelünk

Obzidian Bormanufaktúra: Édes Szamorodni 2008
2020. 03. 20. | Szabó Edit
Érett, gazdag, de nem túláradóan édes szamorodni, túrós édességek méltó párja. Ár-érték arányban is figyelemre méltó…
Vendégoldal

Add le a maszkot!
2020. 03. 20. | Borsmenta
Nyílt levél minden magyar szőlész-borászhoz és mezőgazdászhoz...
Iszunk

A bolondizmus diadala – Variszkusz-vertikális
2020. 03. 19. | Vargha Márk
Sok szépséget láttunk már életünkben, de ezt mi sem hittük volna! Bácsi Zoltán, a Variszkusz pince tulajdonosa 12 év rajnai rizlingjeiből tartott bemutatót. Egyik ámulatból a másikba estünk…
Tesztelünk

Szepsy Pince: Szamorodni 2013
2020. 03. 18. | Szabó Edit
Egy nagykönyves szamorodni Szepsy István pincéjéből. Térítő bor, azoknak is tetszeni fog, akik soha nem isznak édeset. Kéksajthoz, libamájhoz tökéletes választás…