Eszünk

A Four Bites karanténmenüje
2020. 04. 30. | Klich Zsuzsa
Négy lelkes fiatal három éve egészséges falatkákra hangolt cateringcéget alapított. Ment is az üzlet, de most, hogy nincsenek rendezvények, ők is ételkiszállításba kezdtek. Klich Zsuzsa rendelt tőlük, és eléggé beléjük szeretett…
Beszélgetünk

A szeretet csodákra képes
2020. 04. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Árvay Angelikával
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Árvay Angelika, a rátkai Árvay Család Pincészet egyik tulajdonosa válaszol…
Tesztelünk

Éliás Birtok: Olaszrizling 2017
2020. 04. 29. | Szabó Edit
Ha ilyen volt az első, milyen lesz a többi? Az Éliás Birtok első olaszrizlingje igen jól sikerült, benne van minden, amiért egy badacsonyi bort szeretni tudunk. Télen-nyáron szezonja van…
Beszélgetünk

Új irányt kell vennünk
2020. 04. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Erhardt Zoltánnal
Az éttermek egy része átmenetileg bezárt, mások házhoz szállítással próbálják meg átvészelni a karantén okozta nehéz időszakot. A soproni Erhardt Étterem és Panzió más stratégiát választott. A részletekről a tulajdonost, Erhardt Zoltánt kérdeztük…
Iszunk

Női lélek minden cseppben
2020. 04. 27. | Vargha Márk
Az idei Gyengébb? Nem! borkóstoló mesterkurzusain ismert színésznők is „szerepet” kaptak. Bodó Judit és Luka Enikő mellett Ónodi Eszter, a Katona József Színház művésze mesélt a borokhoz fűződő viszonyáról…
Tesztelünk

Csernyik Pince: Olaszrizling 2018
2020. 04. 26. | Szabó Edit
Csernyikék olaszrizlingje jól eltalált, kellemes bor. Az is szeretni fogja, aki értékeli a termőhelyi jelleget, és az is, aki csak szeretne inni egy jót….
Beszélgetünk

Másról szól a tündérjáték
2020. 04. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Major Leventével
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Major Levente, az abasári Levente Pince tulajdonosa válaszol…
Főzünk

Pekeskifli
2020. 04. 24. | Szabó Edit
A pekeskifli a sváb konyha remeke, eszményi borkorcsolya, de vendégvárónak vagy a délutáni kávé mellé is ideális…
Beszélgetünk

Emberséges világ jöjjön!
2020. 04. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Luka Enikővel
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Luka Enikő, a soproni Luka Pincészet tulajdonosa válaszol…
Iszunk

Dombra ment föl, és hegyről jött le
2020. 04. 22. | Szabó Edit
Heimann Családi Birtok: Cabernet Franc 2007
Mivel a nyilvános boros programok rendre elmaradnak, a borszakíró kénytelen családi körben kóstolni. Borzasztó, tudjuk, de valakinek ezt a munkát is el kell végeznie. Ma Heimannék 2007-es cabernet franc bora akadt horogra…
Beszélgetünk

Az emberiség feledékeny
2020. 04. 21. | Szabó Edit
Beszélgetés Németh Jánossal
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Németh János, a szekszárdi Németh János Pincészet borásza válaszol…
Főzünk

Búvártúrós
2020. 04. 20. | Klich Zsuzsa
Bableves, gulyásleves, palócleves vagy más hasonló karakterű húsos leves után szívesen eszünk édességet. A klasszikus választás a palacsinta, de nem árt kicsi bővíteni a repertoárt. Itt van például a búvártúrós…
Főzünk

Medvehagymás-padlizsános lasagne
2020. 04. 19. | Szabó Edit
A lasagne a legnépszerűbb olasz ételek egyike, variációinak száma végtelen. Még tart a medvehagymaszezon, készítsük hát azzal!
Beszélgetünk

Nagyon hiányoznak a vendégeink
2020. 04. 19. | Szabó Edit
Beszélgetés Sziegl-Nagy Petrával
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Sziegl-Nagy Petra, a hajósi Sziegl Pince borásza válaszol…
Főzünk

Túrós süti liszt nélkül
2020. 04. 18. | Klich Zsuzsa
Nem kell hozzá se liszt, se élesztő. Nem túl attraktív, inkább szerény és csinos, de az íze! Bomba! Ezt a túrós sütit sok szeretettel ajánljuk diétázóknak, lisztérzékenyeknek és mindenkinek, aki szereti a túrót…