Eszünk

Virágzik a Konyha-Kert
2020. 07. 31. | Szabó Edit
A balatonszepezdi Konyha-Kert Bisztrót a Balatoni gasztrotérkép éppúgy ajánlja, mint a helyi lakosok. Nem csoda! A víztől karnyújtásnyira, a strand bejáratánál nyitották, és még ebédmenüt is kínálnak…
Eszünk

Telt ház a Balatonon
2020. 07. 30. | Szabó Edit
A balatoni vendéglátás köszöni, jól van. A népszerű helyeken már egy átlagos csütörtök estén is alig kapni asztalt, és hétvégén biztosra csak az mehet, aki előre foglal…
Eszünk

Magyarország-Portugália 1:1, X
2020. 07. 26. | Barossné Koós Andrea
Ne ijedjen meg a kedves olvasó, a Borsmenta nem vált sportportállá, de most mégis egy fantasztikus „meccsről” tudósítunk. A nemrég megnyílt Essência étteremben jártunk...
Eszünk

Viszlát, Cupákos, szia, Dobka!
2020. 06. 19. | Szabó Edit
A név és a stílus változott, de a csapat a régi. Kellemes bisztróhangulattal, színvonalas ételekkel várja vendégeit a Cupákos helyén Tasnádi Ákos új étterme, a Dobka…
Eszünk

Összefogással menni fog
2020. 05. 02. | Upor László
Szállj be te is!
A vírushelyzetben nemcsak annak nehéz, aki segítségre szorul, sokszor annak is, aki segítene. A Heti betevő önkénteseit kérdeztük.
Eszünk

A Four Bites karanténmenüje
2020. 04. 30. | Klich Zsuzsa
Négy lelkes fiatal három éve egészséges falatkákra hangolt cateringcéget alapított. Ment is az üzlet, de most, hogy nincsenek rendezvények, ők is ételkiszállításba kezdtek. Klich Zsuzsa rendelt tőlük, és eléggé beléjük szeretett…
Eszünk

Házhoz jön a Központ Deli!
2020. 04. 07. | Szabó Edit
Imádunk főzni, de időnként jólesik, ha ezt valaki megteszi helyettünk. Máskor étterembe mennénk, de most olyan időket élünk, hogy az étterem jön hozzánk. Kipróbáltuk a Központ Deli főztjét, és szeretettel ajánljuk másoknak is…
Eszünk

Rácz Jenő Hévízen
2020. 03. 15. | Szabó Edit
A hévízi Bonvital Hotel étterme, a Brix Bistro különleges sorozattal hívta fel magára a figyelmet. Vacsoraestjeiken rendszeresen híres vendégséfek főznek. Februárban Rácz Jenő, a Sanghajban Michelin-csillagot szerzett szakács vette birtokba a konyhát…
Eszünk

Aum Natural
2020. 03. 13. | Vargha Márk
Úgy tűnik, a Varga Dániel-Nyikita Szuharev páros eléggé verhetetlen. Ellátogattunk a nemrég nyílt Aum Natural ázsiai fúziós étterembe, és szemünk-szánk elállt a csodálkozástól…
Eszünk

A Rosinante ismét meghozta a tavaszt!
2020. 03. 03. | Szabó Edit
Bomboloni fánkok, friss harcsatepertő, gines paradicsomleves, krémes rizottó… A Stílusos Vidéki Éttermiség szakácsai ismét kitettek magukért. Íme beszámolónk a szigetmonostori Tavaszváró MiniSVÉT-ről…
Eszünk

A pozsonyi kifli
2020. 03. 01. | Bott Zsuzsanna
Ha pozsonyi kifli, akkor Pozsony. Vagy Komárom? A híres sütemény rajongói azt mondják, hogy mostanában Földes István komáromi pékműhelyében készítik a legfinomabbat. A hírnek Bott Zsuzsanna eredt a nyomába…
Eszünk

Vajra borvacsora a Na’Pastában
2020. 02. 27. | Vargha Márk
Piemont első organikus szőlőbirtoka, a G.D. Vajra lassan ötven éve kápráztatja el a világot vörösboraival. A budapesti Na’Pasta Bistro borvacsoráján mi is megkóstolhattunk közülük néhányat…
Eszünk

A tökéletes babka titka
2020. 02. 19. | Csepe Erika
Hogy mi a babka? Közel-keleti töltött kalács. Elkészítését nemrég magától Shimi Aarontól tanulhattuk meg, akit nem véletlenül neveznek Babka Kingnek. Íme a titok, és néhány bevált recept egyenesen tőle…
Eszünk

Élet az Aranyosidombon
2020. 01. 30. | Szabó Edit
„Tanyánktól az asztalig” – olvassuk a szlogent a poroszlói Aranyosidombi Udvarház étlapján, és hogy ez mennyire igaz, arról bárki meggyőződhet, aki egy derűs hétvégén ellátogat a Tisza-tóhoz…
Eszünk

Túrázz, hüttézz Ürömön!
2020. 01. 17. | Szabó Edit
Napsütéses télben túrázni akkor is kellemes, ha a hőmérő higanyszála tartósan a nulla alatt időz. Utána egy húsleves az Ürömi Hüttében, és már tudod, hogy ezért az élményért minden téli vasárnapon szívesen fáznál egy kicsit…