Főzünk

Palócleves
2023. 07. 21. | Szabó Edit
Itt a zöldbabszezon, főzzünk palóclevest! A legenda szerint Gundel János készítette el először Mikszáth Kálmán születésnapjára 1892-ben. Az étel lelkét a zsenge zöldbab és a friss kapor adja. Íme a recept…
Főzünk

A „nagybetűs“ Pavlova
2023. 06. 07. | Fülöp Timi
Hogy mi a Pavlova? Habcsókalapú krémes édesség, amit általában nem készítünk el otthon, mert attól tartunk, hogy nem fog sikerülni. Pedig! Fülöp Timi belevágott. Íme az eredmény...
Főzünk

Grillsuli Zákány Dániellel 3.
2023. 06. 02. | Zákány Dániel
Sütési praktikák
Grillsulink előző részeiben megtanultuk, hogyan válasszunk alapanyagot, és elsajátítottuk a tűzrakás fortélyait. Most pedig lássuk a legfontosabb sütési praktikákat…
Főzünk

Kényeztető paradicsomos rizs
2023. 05. 31. | Fülöp Timi
Aki szereti a rizottót, ennek a paradicsomos rizsnek nagyon fog örülni fog. Lehetne cifrázni, de Fülöp Timiék egyszerű módszere is tökéletes eredménnyel kecsegtet. Az étel húsmentes!
Főzünk

Grillsuli Zákány Dániellel 2.
2023. 05. 29. | Zákány Dániel
Amit a tűzről tudni kell
Sorozatunk első részében az alapanyagok kiválasztása volt a téma, a második részben pedig a tűzről lesz szó. Mert nagyon nem mindegy, hogy milyen tűzön készül el az étel…
Főzünk

Grillsuli Zákány Dániellel 1.
2023. 05. 25. | Zákány Dániel
Az alapanyagok
Itt a tavasz, jön a grillszezon. Háromrészes sorozatunkból kiderül, hogyan válasszuk ki a megfelelő alapanyagokat, hogyan rakjunk tüzet, és melyek a legfontosabb sütési praktikák. Kezdjük az alapanyagokkal!
Főzünk

Brokkolikrémleves egyszerűen
2023. 04. 27. | Szabó Edit
Egyszerű, gyors, egészséges és finom. A brokkoli szinte minden évszakban jól elérhető alapanyag, főzzünk belőle krémlevest!
Főzünk

Nagyi túrós kiflije
2023. 04. 21. | Fülöp Timi
Omlós, porhanyós, ropogós, isteni! A nagyi receptjei mindig a legjobbak! Süssünk túrós kiflit úgy, ahogyan Fülöp Timi nagymamája készíti...
Főzünk

Nyuszimézes húsvétra
2023. 04. 08. | Fülöp Timi
Nyuszik, virágok, répák, tojások – és mind mézeskalácsból! Fülöp Timi színes édességeivel vidámmá válik a húsvét, és a készítésébe a gyerekek is besegíthetnek!
Főzünk

Póréhagymatorta
2023. 04. 06. | Szabó Edit
Egyszerű elkészíteni, látványosan díszíthető, és még az ünnepi asztalon is jól mutat. Ezt a póréhagymatortát mindenki imádja!
Főzünk

Mesés máktorta liszt nélkül
2023. 03. 30. | Szabó Edit
Különleges, egyszerűen elkészíthető és ellenállhatatlan. Ennek a lisztmentes máktortának bérelt helye lesz a családi ünnepeken!
Főzünk

Fluffy pancake, avagy a tökéletes amerikai palacsinta
2023. 03. 23. | Fülöp Timi
A világ legjobb reggelije, húsz perc alatt elkészül, és mindenki imádja. Itt az amerikai palacsinta kipróbált receptje – nem csak édesszájúaknak!
Főzünk

Genovai pesto
2023. 03. 18. | Fülöp Timi
A pesto alla genovese, vagyis a genovai pesto az egyik legismertebb olasz szósz. Elkészítése bámulatosan egyszerű, és a kedvenc tésztánkkal tálalva ebédre is, vacsorára is tökéletes…
Főzünk

Immunerősítő gyömbérital
2023. 03. 09. | Fülöp Timi
Gyömbér, citrom, méz, menta, kurkuma – ez a titok, és jól indul a nap. Íme Fülöp Timi gyömbérshotreceptje fáradékonyság ellen…
Főzünk

Olasz fokhagymás spagetti
2023. 02. 16. | Szabó Edit
A világ legegyszerűbb receptje, gyorsan elkészül, és szinte mindenki szereti. A „spaghetti aglio e olio” nem igényel különleges alapanyagokat és magas szintű konyhai jártasságot sem. Bátran vágjunk bele!