Találatok száma: 2515
Beszélgetünk

Mindig jól jön az aranyeső
2025. 06. 01. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Egy Champion-díjat, hat arany- és egy ezüstérmet szereztek a Vylyan Pincészet borai a 2025-ös VinAgora Nemzetközi Borversenyen. Vajon minek köszönhető a példátlan siker, és van-e még értéke egy éremnek? A pincészet egyik tulajdonosát, Debreczeni Mónikát kérdeztük…
Iszunk

Ron Wiegand is mesterkurzust tart a Bűbájos Hétvégén!
2025. 05. 31. | Borsmenta
Tokaj-Hegyalja varázslatos minifesztiválját, a Bűbájos Hétvégét az idén június 6. és 9. között tartják Tarcalon. Nincsenek ismert fellépők, csak helyi borászok, finom ételek, jó borok, na meg egy különleges mesterkurzus Ron Wiegand Master of Wine-nal…
Főzünk

Török linzer – un kurabiyesi
2025. 05. 29. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 69. rész
Nagyillés János ismét egy ellenállhatatlan édességet tálal a Török örömök sorozat 69. részében. A porhanyós-omlós török linzer minden háziasszony álma, mert nem igényel különleges alapanyagokat, gyorsan elkészül és nagyon finom…
Utazunk

Buli a pázmándi szőlőhegyen
2025. 05. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Borostyán-Kovács Tamarával
A tavalyit mindenki imádta, ezért május 31-én, szombaton ismét lesz Pázm’and Winefesztivál a pázmándi szőlőhegyen. Hat helyszínen nyolc borászat, étel, bor, zene, tánc. És hogy mi még? Borostyán-Kovács Tamara, vagyis a Boroslány elmeséli…
Iszunk

2025-ben Gál Tibor a Borászok Borásza
2025. 05. 27. | Szabó Edit
Ismét megválasztották a Borászok Borászát Magyarországon. Az idén Gál Tibor neve került fel a Borászok Borásza Csillagok Sétányára, a Borászok Barátja pedig lapunk egyik alapítója, Kézdy Dániel lett. Íme a részletek…
Iszunk

A Magyar Pezsgő Napja
2025. 05. 26. | Szabó Edit
A furmint és az aszú nemzetközi napja után itt a Magyar Pezsgő Napja, amit szintén Kézdy Dánielnek köszönhetünk. A hazai nemes buborékok ünnepét mostantól minden év június 1-jén tartjuk. És hogy mi a lényeg? Elmeséljük!
Beszélgetünk

Alkimistának tartom magam
2025. 05. 25. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Beszélgetés Vujity-Zsolnay Barnabással 2. rész
Interjúnk második részébenVujity-Zsolnay Barnabás az otthon főzés szépségeiről, a Michelin-csillagos konyhák mumusairól, saját céljairól és arról az elhivatottságról mesél, amitől egy vérbeli szakács számára a konyha maga a víz, a levegő…
Beszélgetünk

Mindennapok egy Michelin-csillagos étterem konyhájában
2025. 05. 24. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Beszélgetés Vujity-Zsolnay Barnabással 1. rész
Emlékeznek még a négy éve megismert, akkor 18 éves fiatalemberre? Vujity-Zsolnay Barnabás azóta a világot járva szívja magába a konyhai tudást, és jelenleg egy lyoni Michelin-csillagos étterem szakácsaként tevékenykedik…
Főzünk

Tokati mártogatós – Tokat batı
2025. 05. 22. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 68. rész
A bat, vagyis a mártogatós Törökországban nem csupán egy étel, hanem közösségi rituálé is. Hidegen fogyasztják, jól fog esni a forró nyári napokon. Íme a recept – és hozzá a történet – Nagyillés Jánostól, a Török örömök sorozat 68. részében…
Iszunk

Megvannak az idei VinAgora borverseny legjobbjai!
2025. 05. 21. | Borsmenta
Az idei VinAgora borversenyen 16 ország közel ezer bora versenyzett a bírák kegyeiért. Hazánk egyetlen nemzetközileg is akkreditált megmérettetésén 187 arany-, 15 nagy arany- és 7 Champion-érem született. Íme az eredmények…
Vendégoldal

Kataturné
2025. 05. 20. | Zsirai Kata
Katanapló 15. rész
Kata A Grundban. Kata Mádon. Kata Budapesten, majd újra Mádon. Kata borokat mutat be, kitelepül, betelepül, beszél, bírál, közlekedik, nyilatkozik… Újabb két eseménydús hét Zsirai Kata életéből. Biztonsági öveket becsatolni – a Katanapló 15. része tömény száguldás…
Beszélgetünk

Az egyediség a valódi érték
2025. 05. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Simigh János borásszal
A Tolnai borvidék legjobb rozéját és a Szekszárdi borvidék legjobb cabernet franc-ját készítette el a Gyönkön borászkodó Simigh János, mégis kissé elszigeteltnek érzi magát. Hogyan lehet ebből kitörni, mi lehet a felemelkedés útja? Egyebek között erről beszélgettünk vele…
Főzünk

Hasszán pasa köftéje – Hasanpaşa köftesi
2025. 05. 16. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 67. rész
Ezt készítsétek az unalmas fasírt helyett! Hasszán pasa köftéje nem más, mint burgonyapürével töltött, sajttal megkoronázott húskosárka. Finom, látványos étel, és az elkészítése sem bonyolult. Íme a recept Nagyillés Jánostól a Török örömök sorozat 67. részében…
Eszünk

5 hasznos tipp a fenntarthatóbb étkezésért
2025. 05. 15. | Borsmenta
Május 15. a Nemzetközi Klímaváltozás Akciónapja. Íme 5 hasznos tanács az étkezéssel kapcsolatban, amit bárki követhet a bolygónk megmentése érdekében…
Főzünk

Pásztorsaláta séf módra – şefin çoban salatası
2025. 05. 08. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 66. rész
Friss, ropogós zöld saláta pofonegyszerű öntettel: ez a şefin çoban salatası, melynek számos variációja létezik a mediterrán konyhákban. Nagyillés János természetesen a török receptet adja közre a Török örömök 66. részében…