Találatok száma: 2552
Vendégoldal
Feszt október című cikk borítóképe

Feszt október

2017. 10. 04. | Bodó Judit
Bottszerda 18.
Megy a szüret, a munkából még a gyerekek is kiveszik a részüket. Büntetendő, ámde hasznos, nálunk nem tiltakoztak. Andris oviba jár. De szép is lenne! Mondjuk úgy, hogy próbálkozunk. Ja, és szombaton Mindszent Havi Mulatság. Jöttök?
Beszélgetünk
Sörök és könyvek című cikk borítóképe

Sörök és könyvek

2017. 10. 03. | Bőti László
Beszélgetés Gombkötő Györggyel
Az újlipótvárosi Beers and Books az irodalomkedvelő sörbarátok Mekkája, az online és az offline világ különleges találkozási pontja, ahol a vendég nyugodtan rábízhatja magát a tulajdonosra: Gombkötő György mindkét területen jó kalauznak bizonyul…
Beszélgetünk
A Szilvásgombóc jó csillagzata című cikk borítóképe

A Szilvásgombóc jó csillagzata

2017. 10. 01. | Upor László
Beszélgetés Presser Gáborral (2.) – evésről és zenéről
A gyümölcs és a pászka szerencsére kitart, beszélgetőpartnerem sem zuhant még le a székről a fáradtságtól, tovább beszélgetünk-képzelgünk hát fantasztikus ételekről, meg nem valósult tervekről, és végre a legendás Padlás is szóba kerül…
Beszélgetünk
Kíváncsian eszem című cikk borítóképe

Kíváncsian eszem

2017. 09. 30. | Upor László
Beszélgetés Presser Gáborral (1.) – ételekről és felfedezőutakról
Későre jár, a „normális” halandó lassan ágyba tér, amikor belekezdünk a beszélgetésbe. Az asztalon nyár végi gyümölcsök – sárgadinnye, alma, szőlő, őszibarack – és sajt, mellé „száraznak” egy adag pászka. A két bögrében forrázott mentalevél, mert Gábornak még haza kell majd vezetnie.
Tesztelünk
H-Négyzet Pince: Kisvörös 2015 című cikk borítóképe

H-Négyzet Pince: Kisvörös 2015

2017. 09. 29. | Szabó Edit
A napfényes, de kissé hűvösebb őszi napok kellemes, könnyű kékfrankosa, egyenesen a Mátrából…
Főzünk
Lecsó kenyértésztában című cikk borítóképe

Lecsó kenyértésztában

2017. 09. 29. | Varga Anita
Ahány ház, annyi lecsó. A klasszikus, a nagyi receptje, a szomszédé... de azért mindig a saját a legjobb. Néha persze jó kalandozni, újdonságokat kipróbálni. Varga Anita most kenyértésztába sütötte nekünk...
Eszünk
Világbajnok tökmagolaj című cikk borítóképe

Világbajnok tökmagolaj

2017. 09. 27. | Raab Zsuzsanna
A rangos Great Taste Awards nemzetközi gasztronómiai versenyen idén három csillaggal jutalmazták egy kis horgosi családi vállalkozás, a Donum Terrae tökmagolaját. A sikerhez vezető útról és a tökmagolaj titkairól Danyi Éva, a leánygyermek mesél…
Eszünk
A „Kopa-sziget” című cikk borítóképe

A „Kopa-sziget”

2017. 09. 25. | Varga Anita
Új haj, új pasi – tartja a mondás, és nekem egyből három is jutott. A nagyok iskolapadban, a kicsi óvodás lett: minden más most. Nem csak a hajam. Szeptemberi hétköznapjainkat szerettük volna megszínesíteni a nagyfiam által „Kopa-szigetként” emlegetett dunai partszakaszon.
Iszunk
VINO Kóstoló Ünnep Egerben című cikk borítóképe

VINO Kóstoló Ünnep Egerben

2017. 09. 24. | Szabó Hajnalka
Izgalmas találkozó helyszíne volt nemrég az egri Líceum patinás épülete. A tanárképzés Heves megyei fellegvárának belső udvarát helyi borászok vették birtokukba, hogy legújabb boraikat bemutassák az érdeklődő közönségnek…
Utazunk
Ahol a gyökértetűnek kultusza van című cikk borítóképe

Ahol a gyökértetűnek kultusza van

2017. 09. 23. | Németh Ágnes
Filoxérafesztivál Katalóniában
Fülsiketítő dördülések, füst, kiabálás – ez fogadta a látogatót a cava fővárosa, Sant Sadurní d'Anoia utcáin szeptember 6-án. Nem a szörnyű augusztusi terrorcselekmény utóhatása volt, hanem a világon egyedülálló Filoxérafesztivál vette kezdetét!
Vendégoldal
Magyar borok kóstolója Angliában című cikk borítóképe

Magyar borok kóstolója Angliában

2017. 09. 22. | Borsmenta
Harminc magyar bor mutatkozik be az angliai Bath városában szeptember 23-án, szombaton. A kínálatban egyebek között a Szent Donát, a Figula, a Vesztergombi, a Heumann és a Zsirai pincészetek borai is szerepelnek…
Iszunk
A meggyen túl című cikk borítóképe

A meggyen túl

2017. 09. 21. | Bőti László
Beerdekker 8. A gyümölcsös sörök
Sorozatunkban már bemutattunk jó néhány egyszerűnek, közérthetőnek vagy unalmasnak semmiképp sem mondható sörtípust, de a legmegosztóbbakhoz csak most érkeztünk el. Ma a gyümölcsös sörökkel barátkozunk.
Vendégoldal
Nyugalomra semmi ok… című cikk borítóképe

Nyugalomra semmi ok…

2017. 09. 20. | Bodó Judit
Bottszerda 17.
Tombol az ősz, indul a szüret, tetőfokára hág az idegbaj: szedjük, ne szedjük, erjed, nem erjed. Még szerencse, hogy van néhány rendezvény, amikor meg lehet nyugodni. Budapesten Oláh Krisztiánnal kóstoltattunk együtt, és a Tokaji Őszön tényleg anyukám nyújtotta a rétest…
Eszünk
SVÉTáltunk, SVÉTáltunk… című cikk borítóképe

SVÉTáltunk, SVÉTáltunk…

2017. 09. 18. | Szabó Edit és Szabó Hajnalka
Szeptember 10-én Mádon tartotta szokásos évi közönségtalálkozóját a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület. A szikrázó napsütésben 14 étterem kínálta válogatott finomságait a mintegy 1500 fős közönségnek…
Iszunk
Mit igyunk a Szekszárdi Szüreti Napokon? című cikk borítóképe

Mit igyunk a Szekszárdi Szüreti Napokon?

2017. 09. 16. | Szabó Hajnalka
Ha szeptember, akkor szüret és Szekszárdi Szüreti Napok. Ez a természet rendje, idén sincs ez másként. A rendezvény vasárnap estig tart, íme néhány ötlet a kóstoláshoz…