Találatok száma: 2501
Főzünk

Nagyi túrós kiflije
2023. 04. 21. | Fülöp Timi
Omlós, porhanyós, ropogós, isteni! A nagyi receptjei mindig a legjobbak! Süssünk túrós kiflit úgy, ahogyan Fülöp Timi nagymamája készíti...
Tesztelünk

Bujdosó Pincészet: Cirkáló Rajnai Rizling 2022
2023. 04. 19. | Szabó Edit
A Bujdosó Pincészet Cirkálója bájos rajnai rizling, ízében sok érett gyümölccsel. Tejszínes ragukhoz, halételekhez ajánljuk…
Iszunk

A legjobb bor az, ami megmelengeti a lelked
2023. 04. 15. | Nádasi Eszter
Látogatás a Csernus Wineryben
Nem félnek a nagy elhatározásoktól, a kísérletezést pedig kifejezetten élvezik – de közben hallgatnak a szakértők tanácsaira. Az ipolynyéki Csernus család 13 éve építi borászatát, ám szőlőszeretetük jóval korábbra vezethető vissza.
Iszunk

METRO Év Bora 2023
2023. 04. 14. | Vargha Márk
Egy Dunán ringatózó hajón tartotta meg az Év Magyar Bora és az Év Nemzetközi Bora bemutatóját a METRO áruház. Bár kissé borongós volt az idő, a bent felfedezett színek és ízek remekül ellensúlyozták a kinti szürkeséget…
Iszunk

Figula Mihályt ünnepli a borszakma
2023. 04. 13. | Szabó Edit
2022-ben Figula Mihály lett az Év Bortermelője Magyarországon. A címmel járó oklevelet nagyszabású gálaebéden adták át az ünnepeltnek a Magyar Bor Akadémia elnökségi tagjai…
Tesztelünk

Rejiji Wines: Super Premium Villányi Franc 2017
2023. 04. 12. | Nádasi Eszter
A Rejiji Wines borának érett, gazdag ízeibe annyira beleszeretett a Borsmenta Kóstolóklub, hogy a cabernet franc fajtakóstoló egyik aranyérmesének választotta...
Vendégoldal

Az élet nagy tanító
2023. 04. 11. | Schubert Ádám
Aprónapló 18. rész
Hőseink kis ültetvényén még javában tart a metszés, de közben szerveződnek az új kóstolók. Ezekről és a gyorsan fogyó pét-natról mesél Schubert Ádám pázmándi borász az Aprónapló 18. részében…
Főzünk

Nyuszimézes húsvétra
2023. 04. 08. | Fülöp Timi
Nyuszik, virágok, répák, tojások – és mind mézeskalácsból! Fülöp Timi színes édességeivel vidámmá válik a húsvét, és a készítésébe a gyerekek is besegíthetnek!
Eszünk

Kristinus Borbirtok – Lokal47
2023. 04. 07. | Németh Judit
A Kéthelyen működő, biodinamikus elvek szerint gazdálkodó Kristinus Borbirtok tökéletes hely a kikapcsolódásra. Szállodájuk békességet, éttermük színvonalas étkezést kínál, a borokról már nem is beszélve. Akár egy napra is érdemes elszökni ide…
Utazunk

Gran Canaria télen is!
2023. 04. 06. | Németh Judit
Még hogy a jómódú skandináv nyugdíjasok nyaralóhelye! Örömmel jelentjük, hogy a Kanári-szigeteket a fiatalabbak, sőt a gyerekekkel utazók is felfedezték maguknak! És hogy hová menjünk? Íme Németh Judit top 5-ös listája…
Főzünk

Póréhagymatorta
2023. 04. 06. | Szabó Edit
Egyszerű elkészíteni, látványosan díszíthető, és még az ünnepi asztalon is jól mutat. Ezt a póréhagymatortát mindenki imádja!
Tesztelünk

Steigler Pince: Premium Bio Cabernet Franc 2020
2023. 04. 05. | Nádasi Eszter
A Steigler Pince 2020-as Premium Bio Cabernet Franc bora szűztermésből készült, és igen ígéretes: gyümölcsös is, fűszeres is, megéri hosszabban forgatni a pohárban…
Vendégoldal

Badacsony megint a New Yorkba megy!
2023. 04. 03. | Borsmenta
Ha április, akkor Badacsony New Yorkban! Az idén már tizenkettedik alkalommal gyűlnek össze a Badacsonyi borvidék ismert és kevésbé ismert szereplői, hogy legfrissebb boraikat bemutassák a fővárosi közönségnek…
Iszunk

Etyeki Kúria Pinot Noir Vertikális 2023
2023. 04. 02. | Vargha Márk
Az Etyeki Kúria 2010 óta minden évben vertikális pinot noir-kóstolóra hívja a fajta rajongóit. Az idei találkozón 19 évjárat borai kerültek pohárba. A rendezvényen Vargha Márk járt…
Utazunk

Szökés a télből 2.
2023. 04. 01. | Vargha Márk
Hollandia és Szlovákia
Sorozatunk első részében két emírségekbeli metropoliszt látogattunk meg Vargha Márkkal, a második részben pedig maradtunk Európában, és élveztük a havat – már ahol még volt…