Találatok száma: 2505
Főzünk

Ananász pongyolában
2023. 01. 22. | Szabó Edit
Ezt az édességet almával nagyon jól ismerjük, de ananásszal is nagyon finom, és persze sokkal különlegesebb. Aki szereti az egzotikus ízeket, feltétlenül készítse el az ananászt pongyolában…
Iszunk

Juhfarkteszt
2023. 01. 21. | Szabó Edit
A juhfark, Magyarország egyik legősibb szőlőfajtája mára újra reneszánszát éli. A Borsmenta juhfarktesztjén 10 pincészet 12 bora került a poharakba, és nem mind a Somlóról. Mutatjuk a legjobbakat…
Tesztelünk

Feind Pincészet: Méthode Traditionnelle Rosé
2023. 01. 20. | Szabó Edit
A Feind Pincészet tradicionális eljárással készült rozé pezsgője chardonnay és syrah házasításával született. Frissítő, kellemes ital, aperitifnek és ételek mellé egyaránt jó választás…
Utazunk

Vince-nap: boros programok a jó termésért
2023. 01. 19. | Nádasi Eszter
Használjuk ki, hogy hétvégére esik az év első boros ünnepe: borvidékeinken jobbnál jobb rendezvényekkel készülnek erre az alkalomra! Már csak azért is érdemes ilyenkor borozni, mert a népi hagyományok szerint ezzel a jó szőlőtermést segítjük elő.
Tesztelünk

Bott Frigyes: Juhfark 2021
2023. 01. 18. | Szabó Edit
Bott Frigyes szűretlenül és derítetlenül palackozott juhfark bora még nagyon fiatal, de már most érezhető, mekkora erő lakik benne. A természetes borok kedvelőinek ajánljuk…
Utazunk

Bolyongás Indiában 5. rész
2023. 01. 17. | Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplója – 5. rész
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplójának 5. részében Udaipurral és Bundival folytatjuk a rádzsasztáni városok felfedezését…
Vendégoldal

Természetesség, egyensúly, komplexitás
2023. 01. 17. | Schubert Ádám
Aprónapló 12. rész
Vajon miért nem egyszerű meghatározni egy pincészet filozófiáját? Az Aprónapló 12. részében Schubert Ádám pázmándi borász látszólag elvész a részletekben, de csak látszólag…
Tesztelünk

Tornai Pincészet: Top Selection Grófi Juhfark 2019
2023. 01. 16. | Szabó Edit
A Tornai Pincészet Top Selection Grófi Juhfarkja a pincészet egyik csúcsbora. A Grófi-dűlő válogatott terméséből készült, szerethető, gazdag ízvilágú tétel. A fajtával most barátkozóknak is ajánljuk…
Utazunk

Borhétvége Basilicata sziklás magaslatain
2023. 01. 12. | Nádasi Eszter
Eltörpülünk a Casa Vinicola D’Angelo vörös cementtárolóinak tövében, majd rácsodálkozunk a Cantine del Notaio hordókkal szegélyezett pincerendszerének makettjeire, avagy: bortúra az aglianico nyomában...
Utazunk

Bolyongás Indiában 4. rész
2023. 01. 11. | Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplója – 4. rész
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplójának 4. részében megérkezünk India legnagyobb területű államába, Rádzsasztánba, ahol először Dzsaipur látnivalóival ismerkedünk…
Tesztelünk

Zsirai Pincészet: Nagy-Somlói Juhfark 2020
2023. 01. 11. | Szabó Edit
A Zsirai Pincészet 2020-as juhfark bora arról mesél, mi történik, ha a vanília a kókusszal randevúzik egy bazalthegyen. Mondhatná bárki, hogy ilyen íz nincs is egy borban, de mi tudjuk, hogy van, hiszen kóstoltuk!
Tesztelünk

Fekete Pince Somló: Juhfark 2019
2023. 01. 08. | Szabó Edit
Fekete Béla már életében legendává vált a Somlón. Ő alapította a pincét, amelyet 2014 óta egy új csapat visz tovább – Béla bácsi szellemi támogatásával. 2019-es juhfark boruk méltó a hagyományokhoz…
Eszünk
Vendégoldal

Boldog új évet!
2023. 01. 03. | Schubert Ádám
Aprónapló 11. rész
A borkészítés vajon művészet vagy mesterség? És maga a bor vajon termék vagy alkotás? Ilyen és hasonló kérdéseket feszeget Schubert Ádám pázmándi borász az Aprónapló 11. részében. Boldog új évet kívánunk valamennyi olvasónknak!
Beszélgetünk

Világraszóló buborékok a Szilágyságból
2023. 01. 01. | Kriston Orsi
Beszélgetés Bereczki Csabával
A Kárásztelek Pezsgőpincészet Carassia nevű pezsgői néhány éve robbantak be a magyar boros közéletbe, és ma már komoly nemzetközi sikerekkel büszkélkedhetnek. Készítőjükkel, Bereczki Csabával Kriston Orsi beszélgetett…