Találatok száma: 2512
Tesztelünk
Gál Szőlőbirtok és Pincészet: Jóbarát Gyöngyözőbor 2020 című cikk borítóképe

Gál Szőlőbirtok és Pincészet: Jóbarát Gyöngyözőbor 2020

2021. 07. 14. | Szabó Edit
Játékos, könnyed, kellemes, kedves gyöngyözőbor a szigetcsépi Gál Pincészettől. Minden, ami nyár, minden, ami vidámság itt van, ebben a palackban…
Vendégoldal
Egyél padthait, ültess fát! című cikk borítóképe

Egyél padthait, ültess fát!

2021. 07. 12. | Borsmenta
Környezettudatossággal szeretne példát mutatni: városfásítási programot indított a padthai wokbar étteremlánc…
Tesztelünk
Dubicz Borászat és Szőlőbirtok: Zsizsi Frizzante 2020 című cikk borítóképe

Dubicz Borászat és Szőlőbirtok: Zsizsi Frizzante 2020

2021. 07. 11. | Szabó Edit
A Dubicz Borászat Zsizsi névre keresztelt gyöngyözőbora mindenkit meghódít. Aki szereti az illatos bort, és aki nem, aki szereti a bubit, és aki nem – mind-mind örömmel fogja kóstolni…
Beszélgetünk
Itt vagyunk a bazaltoszlopok alatt című cikk borítóképe

Itt vagyunk a bazaltoszlopok alatt

2021. 07. 10. | Szabó Edit
Beszélgetés Barcza Bálinttal
Barcza Bálint a Somló hegy egyik legszebb pontján, ükapja öreg pincéjében készíti borait. Aki nála jár, a borokkal együtt nemcsak a Somló lényegét ízleli, de egy kicsit az időtlenségbe is belekóstol…
Főzünk
Hideg lengyel céklaleves – chlodnik című cikk borítóképe

Hideg lengyel céklaleves – chlodnik

2021. 07. 09. | Szabó Edit
Aki nem kóstolta, el se tudja képzelni, hogy a chlodnik milyen finom. Elkészítése gyerekjáték, de nem tálalható azonnal, mert néhány órát állnia kell a hűtőben…
Utazunk
Pünkösdölés Olaszországban 1. – Padova című cikk borítóképe

Pünkösdölés Olaszországban 1. – Padova

2021. 07. 08. | Vargha Márk
A tengerpartot leszámítva Padovában minden megvan, ami álmainkban egy olasz nagyvárossal kapcsolatban szerepel: kultúra, gasztronómia, nyüzsgés. Nincs nagyon messze hazánktól, így autóval is érdemes belevágni, hogy felfedezzük…
Eszünk
A teljes értékű növényi étrend titkai című cikk borítóképe

A teljes értékű növényi étrend titkai

2021. 07. 07. | Virág Orsolya
Ki a vegán, miért vannak szemfogaink, honnan jönnek a vitaminok, mire jó az alga és mi újság a kék zónákban? Nincs több kifogás, szétcsapunk az életmódzajban, és bemutatjuk az étrendet, ami mindenkinek jó. Húsevők, figyelem: megosztó, de hasznos tartalom következik!
Iszunk
A nagy gyöngyözőteszt című cikk borítóképe

A nagy gyöngyözőteszt

2021. 07. 06. | Szabó Edit
Hat borvidék 20 pincészetének 22 gyöngyözőborát kóstolta végig a Borsmenta női különítménye. A Villányi, a Kunsági és a Nagy-Somlói borvidék borai kerültek a dobogóra, de meglepetésben nem volt hiány. Íme a tapasztalatok…
Vendégoldal
Villányba menni menő! című cikk borítóképe

Villányba menni menő!

2021. 07. 05. | Borsmenta
Idén 10. alkalommal rendezik meg Villányban az ország „legrózsaszínűbb” eseményét, a Villányi Rozé Fesztivált, amely a rozéborhoz illő lendületes programokkal várja a „bor városába” érkezőket.
Beszélgetünk
Magyarok Hawaiin – Ohana Bordi című cikk borítóképe

Magyarok Hawaiin – Ohana Bordi

2021. 07. 03. | Virág Orsolya
Beszélgetés Bordás Rékával
Réka, István és három gyerek: ők a Bordás család (Ohana Bordi), akik büszkén viselik a matyó mintát a világ másik felén, Oahu szigetén, és a növényi étrendet csak a kalua pork kedvéért adják fel…
Utazunk
Boldogság Kisfaludon című cikk borítóképe

Boldogság Kisfaludon

2021. 07. 02. | Szabó Edit
Hogy milyen volt az első BOLDOGkisfalud Feszt? Üdítő, kedves, szerethető, családias, emberközpontú, boldogító. Jó emberek, jó borok, jó zenék, jó beszélgetések. Hát kell ennél több? Már most várjuk a következőt!
Beszélgetünk
Élettel teli borok galaxisa című cikk borítóképe

Élettel teli borok galaxisa

2021. 07. 01. | Borsmenta
Beszélgetés Susann Hanauerrel
Új címkecsaláddal ünnepli 10 éves biodinamikus működését a Wassmann Birtok. A küldetésről, a filozófia szépségeiről és nehézségeiről Susann Hanauert, a Villányi borvidéken található kicsi birtok szőlészét kérdeztük…
Iszunk
Istvándy és Istvándi című cikk borítóképe

Istvándy és Istvándi

2021. 06. 30. | Borsmenta
Magnum palackba zárt, közös bort készített Istvándy Gergely és Istvándi Tamás. A fiatal borászok távoli rokonai egymásnak, és együtt megálmodott olaszrizlingjükkel a közös gyökerek fontosságát hangsúlyozzák…
Főzünk
Szamócalekvár, szamócaszörp című cikk borítóképe

Szamócalekvár, szamócaszörp

2021. 06. 28. | Szabó Edit
A tavasz édes ízei üvegbe zárva. Egy szamócalekváros kenyérrel a tél közepén is jól indul a nap, a szörpöt pedig ihatjuk tisztán, de megbolondíthatjuk egy kis alkohollal is…
Utazunk
Csillagos ötös: Cinque Borbár, Athén című cikk borítóképe

Csillagos ötös: Cinque Borbár, Athén

2021. 06. 25. | Vargha Márk
Mi még októberben jártunk ott, de örömmel jelentjük, hogy a világjárvány után újranyitott az athéni Cinque Borbár! Aki görögországi útja során érinti a fővárost, mindenképpen látogasson el hozzájuk!