Találatok száma: 2504
Tesztelünk

Garger Pince: Merlot 2016
2020. 01. 21. | Szabó Edit
Ez a merlot azon a híres Vashegyen termett, amit kettévágott a trianoni határ. A túlsó oldala Eisenberg néven vált népszerűvé az osztrák borkedvelők körében, az innensőn pedig Garger Imre készíti kiváló borait rendkívüli elhivatottsággal…
Tesztelünk

Lavici Borházak: Merlot 2016
2020. 01. 20. | Szabó Edit
Lendületes, jól iható bor, remek arányokkal. Nyissuk ki kedd este. Vagy szerdán. De lehet akár vasárnap is…
Főzünk

Gyümölcskenyér
2020. 01. 20. | Klich Zsuzsa
Aszalt gyümölcsök, roppanó magvak, puha tészta – egy jó gyümölcskenyérben minden benne van, amitől a mogorva téli napokon is jobb lesz a kedvünk…
Tesztelünk

Heimann Családi Birtok: Merlot 2017
2020. 01. 19. | Szabó Edit
Heimannék csavarzáras merlot-ja családi ünnepek, baráti összejövetelek, házibulik kedvenc vöröse lehet. Önmagában és étel mellett egyaránt megállja a helyét, sokat gondolkodni nem kell rajta, de inni nagyon jó…
Tesztelünk

Rubin Borászat: Merlot 2017
2020. 01. 18. | Szabó Edit
A merlot a balatonboglári Rubin Borászat kiemelt fajtája, nagy becsben tartják. Ez a nagy testű, magas alkoholtartalmú vörös a szűztermésből készült. Füstölt húsok, vadak mellé ajánljuk…

Túrázz, hüttézz Ürömön!
2020. 01. 18. |
Napsütéses télben túrázni akkor is kellemes, ha a hőmérő higanyszála tartósan a nulla alatt időz. Utána egy húsleves az Ürömi Hüttében, és már tudod, hogy ezért az élményért minden téli vasárnapon szívesen fáznál egy kicsit…
Beszélgetünk

Az ember olyan, mint a fa
2020. 01. 18. | Szabó Edit
Beszélgetés Lenkey Gézával
Lenkey Géza mádi pincéje valóságos labirintus. Szűkülő-táguló járataiban hordók, üvegballonok végeláthatatlan sora, és a penészlepte palackokba töltött borokat egyre izgalmasabbá érleli az idő…
Tesztelünk

Figula Pincészet: Dörgicsei Merlot (Margya-dűlő) 2017
2020. 01. 17. | Szabó Edit
Figuláék merlot-ja a mértékletesség mintapéldája. Rengeteg íz, rengeteg illat, de mindez hihetetlen rétegzettséggel. A kezdő borfogyasztóknak ízleni fog, a gyakorlottak nem tudnak betelni vele…
Eszünk

Túrázz, hüttézz Ürömön!
2020. 01. 17. | Szabó Edit
Napsütéses télben túrázni akkor is kellemes, ha a hőmérő higanyszála tartósan a nulla alatt időz. Utána egy húsleves az Ürömi Hüttében, és már tudod, hogy ezért az élményért minden téli vasárnapon szívesen fáznál egy kicsit…
Tesztelünk

Babarczi Szőlőbirtok és Pince: Pannonhalmi Merlot 2018
2020. 01. 16. | Szabó Edit
A Babarczi Pince első merlot-ja a jól iható vörösborok iskolapéldája. Mindenképpen étel mellé, leginkább libasülthöz vagy vadpörkölthöz ajánljuk…
Iszunk

A 10 legnépszerűbb ivós téma 2019-ből
2020. 01. 15. | Szabó Edit
Ittunk bort, sört, gint, koktélt, ittunk Londonban, ittunk Budapesten, ittunk magányosan, ittunk csoportosan, ittunk tokajit, ittunk mátrait, tanultunk a CEWI-ben, dolgoztunk és szórakoztunk. Íme a top 10 ivós témánk 2019-ből…
Tesztelünk

Borsika Pince és Szőlőbirtok: Zengő 2016
2020. 01. 14. | Szabó Edit
Nagyszülei nyomdokaiba lépve Szabó Krisztián 2014-ben kezdett borászkodni Abasáron. Fahordóban érlelt zengője még szép, de már nehezen dacol az idővel; akinek van belőle, ne habozzon, nyissa ki!
Főzünk

Egzotikus lencse
2020. 01. 13. | Klich Zsuzsa
Bár az ízvilág kicsit szokatlan annak, aki a tradicionális magyar konyhán nevelkedett, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ez az egzotikus lencseétel mindenkit meghódít. Nem kell megvárni vele az új évet, fussunk neki bátran, bármikor!
Iszunk

Merlot – a folyékony bársony
2020. 01. 12. | Szabó Edit
A merlot az egyik legnépszerűbb szőlőfajta hazánkban. Nagy házasítások megbízható alkotórésze, de önálló borként is sokan palackozzák. Ezen az estén 6 borvidék 12 borán keresztül ismerkedtünk a fajtával…
Beszélgetünk

Ízmester vagyok
2020. 01. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Steierlein Stein Péterrel
A gyömbér után itt a tonik. Steierlein Stein Péter úgy dolgozik az ízekkel, mint festő az ecsettel. Legújabb kreációja, az első hazai kézműves tonik a vietnami fekete borstól kapja pikáns felhangjait, és már sok helyen kóstolható…