Találatok száma: 2507
Főzünk
Egzotikus lencse című cikk borítóképe

Egzotikus lencse

2020. 01. 13. | Klich Zsuzsa
Bár az ízvilág kicsit szokatlan annak, aki a tradicionális magyar konyhán nevelkedett, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ez az egzotikus lencseétel mindenkit meghódít. Nem kell megvárni vele az új évet, fussunk neki bátran, bármikor!
Iszunk
Merlot – a folyékony bársony című cikk borítóképe

Merlot – a folyékony bársony

2020. 01. 12. | Szabó Edit
A merlot az egyik legnépszerűbb szőlőfajta hazánkban. Nagy házasítások megbízható alkotórésze, de önálló borként is sokan palackozzák. Ezen az estén 6 borvidék 12 borán keresztül ismerkedtünk a fajtával…
Beszélgetünk
Ízmester vagyok című cikk borítóképe

Ízmester vagyok

2020. 01. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Steierlein Stein Péterrel
A gyömbér után itt a tonik. Steierlein Stein Péter úgy dolgozik az ízekkel, mint festő az ecsettel. Legújabb kreációja, az első hazai kézműves tonik a vietnami fekete borstól kapja pikáns felhangjait, és már sok helyen kóstolható…
Eszünk
A 10 legnépszerűbb étkezési élmény 2019-ből című cikk borítóképe

A 10 legnépszerűbb étkezési élmény 2019-ből

2020. 01. 08. | Szabó Edit
Tematikus vacsorák, fesztiválok, különleges gasztronómiai események, jól bevált és frissen nyitott éttermek egyaránt szerepeltek az „Eszünk” rovat 2019-es témái között. De vajon melyek voltak az olvasók kedvencei? Most kiderül…
Vendégoldal
Szászié és Tiffáné a Magyar Bor Nagydíj című cikk borítóképe

Szászié és Tiffáné a Magyar Bor Nagydíj

2020. 01. 07. | Borsmenta
Megvan a borszakírók 2019-es toplistája! A Magyar Bor Nagydíjat a Szászi Pince 2015-ös Szigligeti Kabócás Olaszrizlingje, valamint a Tiffán’s Pincészet 2015-ös Grande Selection bora nyerte el. Íme a részletes lista…
Beszélgetünk
A 10 legnépszerűbb interjú 2019-ből című cikk borítóképe

A 10 legnépszerűbb interjú 2019-ből

2020. 01. 06. | Szabó Edit
Vomberg Frigyes, Réti Adrienn, Kovács Beáta, Horváth Gábor, Cartwright Éva – az olvasók visszajelzései alapján velük készítettük a Borsmenta legnépszerűbb interjúit 2019-ben. Íme a top 10 és a visszatekintés…
Főzünk
Korhelyleves csülökkel című cikk borítóképe

Korhelyleves csülökkel

2020. 01. 04. | Klich Zsuzsa
Úgy tartják, a másnapos gyomornak valóságos áldás. A korhelyleves a legnépszerűbb téli egytálételeink egyike; gazdag, savanykás, és nem csak január elsején készíthető…
Vendégoldal
Rókusfalvy Pál Bussay László Emlékdíjat kapott című cikk borítóképe

Rókusfalvy Pál Bussay László Emlékdíjat kapott

2020. 01. 03. | Borsmenta
A Bussay László Emlékdíjat minden évben olyan ember kapja, aki sokat tett a magyar borkultúráért. A Pannon Bormíves Céh tagjai 2019-ben Rókusfalvy Pálra adták voksukat. A díjazottat Heimann Zoltán laudációjával köszöntjük…
Eszünk
Felszállt a füst az Andrássy úton című cikk borítóképe

Felszállt a füst az Andrássy úton

2019. 12. 29. | Barossné Koós Andrea
Ki gondolta volna, hogy ma már legalább 150 food truck járja az országot egyszerű, de színvonalas ételeket kínálva? Szeptember végén közülük több mint hetven sorakozott fel a budapesti Andrássy úton, a fővárosi közönség örömére…
Iszunk
I. Pinceszer – Külhoni Magyar Borászok Találkozója című cikk borítóképe

I. Pinceszer – Külhoni Magyar Borászok Találkozója

2019. 12. 27. | Vargha Márk
Bakator, magyarádi mustos fehér, rózsamáli, fekete leányka… A külhoni magyar borászok idei találkozóján sok izgalmas fajtával és még több nagyszerű borásszal találkoztunk…
Tesztelünk
Dobogó Pincészet: Tokaji Aszú 6 puttonyos 2012 című cikk borítóképe

Dobogó Pincészet: Tokaji Aszú 6 puttonyos 2012

2019. 12. 24. | Szabó Edit
Édes kísértés, aminek nehéz ellenállni. Ebből a borból mindössze 450 palack készült, találjunk egy szép alkalmat, nyissuk ki, és örüljünk neki – de csak 2020 januárjától, mert akkor kerül forgalomba…
Főzünk
Halászlé Heimann Zoli bácsi szerint című cikk borítóképe

Halászlé Heimann Zoli bácsi szerint

2019. 12. 24. | Heimann Zoltán
Ünnepi halászlénk Szekszárdról érkezett, Heimann Zoltán által főzve és tálalva. Boldog karácsonyt kívánunk a Borsmenta valamennyi olvasójának!
Tesztelünk
Palkó Borok: Tokaji Aszú 2017 című cikk borítóképe

Palkó Borok: Tokaji Aszú 2017

2019. 12. 23. | Szabó Edit
Aki szereti az édességet, annak ez a bor könnyen a kedvence lehet. Kéksajt mellé vagy desszert helyett ajánljuk, de ajándéknak is tökéletes…
Főzünk
Gombaleves című cikk borítóképe

Gombaleves

2019. 12. 23. | Klich Zsuzsa
A gomba az egyik legfantasztikusabb alapanyagunk, a lehetőségek valóságos tárháza rejlik benne. Mi most levest készítettünk, laska- és shiitake gomba felhasználásával…
Tesztelünk
Pajzos Pincészet: Tokaji Aszú 5 puttonyos 2016 című cikk borítóképe

Pajzos Pincészet: Tokaji Aszú 5 puttonyos 2016

2019. 12. 22. | Szabó Edit
A fiatal tokaji aszúk egyik szép példája, gazdag, intenzív bor. Gyümölcssaláták, keleti ételek méltó társa lehet…