Találatok száma: 2507
Utazunk

Galícia, a zarándokok földje
2019. 09. 27. | Vargha Márk
Galícia, 1. rész
Ha Spanyolország felé vesszük az irányt, legtöbbször Madrid, Barcelona, Andalúzia vagy esetleg Baszkföld a cél, pedig a kissé hűvös északnyugati partvidék is számtalan titkot rejt. Fedezzük fel Galíciát! Érdemes…
Főzünk

Sokízű indián nyár
2019. 09. 26. | Szabó Ágnes
Szabó Ági 4 minimálreceptje
Lassan aranyba hajlanak a fák, de még minden csupa szín és illat. Sárgán csordul a nap: ez itt az indián nyár. A vasárnapok lassúsága a konyhába hív, de nem maradunk sokáig. Négy gyors recept, csak hogy másra is maradjon idő...
Eszünk

Bereznay Tamás éttermet nyitott!
2019. 09. 25. | Szabó Edit
Bereznay Tamás vadonatúj étterme, a CinCin Bistro alig három hete nyílt, de máris tudható: szívmelengetően kedves és minden szempontból igényes hellyel gazdagodott Budapest…
Iszunk

Mindszent Havi Mulatság tizedszer!
2019. 09. 24. | Szabó Edit
Tokaj-Hegyalja és a tokaji borok szerelmesei az idén éppen tizedszer köszöntik mulatsággal az októbert, vagyis Mindszent havát. Íme 10 tipp, elmondjuk, hogy mi hová mennénk, mit csinálnánk szeptember 27-28-án Bodrogkeresztúrban és Bodrogkisfaludon…
Főzünk

Gránátalmás gerslisaláta
2019. 09. 23. | Klich Zsuzsa
Ez a gerslisaláta a perzsa ünnepi étel, a „jeweled rice” egyik változata. Nálunk a kerti partik sztárja volt, hátha más is kedvet kap hozzá…
Tesztelünk

Mérész Sándor Projekt – Etyeki Kúria: Zenit 2017
2019. 09. 22. | Szabó Edit
Íme itt a Mérész Sándor Projekt (MSP) egyik izgalmas, kísérleti tétele. Az Etyeki Kúria főborásza a zöld veltelini és a vadélesztős sauvignon blanc után most ezt a zenitet alkotta nekünk…
Beszélgetünk

Az út elején járunk
2019. 09. 21. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Bott Frigyessel
A kétezres évek derekán robbant be a boros köztudatba, és nagyjából azóta rajongunk érte és a boraiért egyaránt. Bott Frigyes különleges ember, élmény a borát inni, de az még jobb, ha ő maga tölt és mesél…
Főzünk

Shakshuka – a keleti lecsó
2019. 09. 20. | Szabó Ágnes
Hús nélkül, gyorsan
A shakshuka színes, ízes, gazdag lecsószerű keleti étel. Minél több elemből készül, annál ízletesebb. Íme Szabó Ági variációja...
Eszünk

Stílusos, vidéki és szeretnivaló
2019. 09. 19. | Barossné Koós Andrea
A rácalmási Jankovich Kúria Wellness Hotel és Étterem adta a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) idei őszi randevújának helyszínét. A rendezvényre a Borsmenta is ellátogatott…
Tesztelünk

Hajdu Roland: Zengő 2017
2019. 09. 18. | Szabó Edit
A Bükki borvidék ifjú titánja kedves, szerethető édes zengőt készített. Almaillatú őszi estékre kifejezetten ajánlott…
Főzünk

A gránátalma
2019. 09. 16. | Szabó Edit
A világ egyik legszebb gyümölcse, ráadásul finom és egyészséges is, jótékony hatásairól oldalakat lehetne írni. Íme 7 ok, amiért érdemes rendszeresen gránátalmát fogyasztani…
Utazunk

Marche: Közép-Olaszország nyugodt arca
2019. 09. 15. | Vargha Márk
A tenger éppoly kék, az építészet éppoly izgalmas itt, mint Olaszország kedveltebb régióiban, Marche mégsem tartozik a legnépszerűbb turistacélpontok közé. Pedig megér egy kisebb körutazást. Elmondjuk, hogy miért…
Főzünk

Három zöld
2019. 09. 14. | Szabó Ágnes
Szabó Ági gyorskonyhája
Három fogás a zöld szín jegyében. Könnyű, friss, egészséges, húsmentes, és az egész 40 perc alatt elkészíthető...
Eszünk

Marokkó ízei a Kopaszi-gáton
2019. 09. 13. | Barossné Koós Andrea
Humusz, harira, édes tajine az asztalon, színes függönyök a falon, süppedős szőnyegek a lábunk alatt. Ezért a keleti kényelemért most nem kellett Marokkóig utaznunk, az „Ezeregyéjszaka” világa a Fruskába költözött…
Tesztelünk

Kemenczés Borház: Zenit 2018
2019. 09. 12. | Szabó Edit
A ceglédi Kemenczés Borházat három jóbarát alapította 2014-ben. Zenitjüket narancsos kacsa mellé ajánlják, de aki szereti a kissé fanyar, tartalmas borokat, ételt sem kíván mellé…