Főzünk

Juhtúróval töltött gombafejek
2016. 06. 09. | Szabó Edit
Villámgyors, látványos étel, akár vendégváró falatnak is tökéletes, de könnyű vacsoraként is megállja a helyét.
Főzünk

Az eper, ami igazából szamóca
2016. 05. 19. | Szabó Edit
A kozmetikusok azt mondják, hogy méregtelenít, fiatalít és fogyaszt. Az orvosok szerint kiváló az emésztési panaszok kezelésére, enyhíti a vesebántalmakat, de ismert fájdalom- és lázcsillapító hatása is…
Főzünk

Osztriga citrommal
2016. 05. 10. | Szabó Edit
Fogyaszthatjuk nyersen, az osztriga ízét, lényegét így élvezhetjük leginkább, de ismerjük a grillezett, sőt a bundázott változatát is. Élvezetének adjuk meg hát a módját, és soha ne feledjük azt a pohár italt, ami az élményt még tökéletesebbé teszi.
Főzünk

Tepsis csirke almával és rozmaringgal
2016. 04. 27. | Szabó Edit
Sok háziasszony esküszik a csirkemellfilére, pedig a combfilé szaftosabb, ízletesebb alapanyag. Érdemes kipróbálni…
Főzünk

Tavasz van!
2016. 04. 23. | Szabó Edit
Egy csokor hónapos retek
A retek a tavaszi reggelik, friss saláták elengedhetetlen tartozéka, ezért leggyakrabban nyersen fogyasztjuk. Kevesen tudják, hogy a leveléből ízletes levest készíthetünk, a gumóját gyorsan sütve köretként is tálalhatjuk...
Főzünk

Gombás-medvehagymás quiche
2016. 04. 14. | Szabó Edit
A quiche nem más, mint egy francia omlós tészta, amit tejszínes, tojásos feltéttel sütünk össze. Könnyen elkészíthető, pazar és megunhatatlan, hiszen a variációknak csak a fantáziánk szab határt…
Főzünk

Tavaszíz: kucsmagombás gnocchi
2016. 03. 30. | Szabó Edit
A kiindulásban biztosak vagyunk: a kucsmagomba köré kell szerveződnie mindennek. Tanácsot kérünk: olvasgatjuk a nyomtatott és az internetes recepteket, barátokkal, hobbiszakácsokkal és híres séfekkel konzultálunk…
Főzünk

Zöldsaláta céklával és tojással
2016. 03. 27. | Szabó Edit
Igazi kora tavaszi fogás, a húsvét hírnöke...
Főzünk

Püspökkenyér
2016. 03. 21. | Szabó Edit
Püspökkenyeret valamiért leginkább karácsonykor sütünk, pedig ez a nem túláradóan édes, könnyen elkészíthető sütemény bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét...
Főzünk

Pisztáciás penne
2016. 02. 18. | Szabó Edit
Ha azt mondjuk, pisztácia, szinte mindenki a sózott, ropogós csemegére gondol, amit olyan elmélyülten lehet rágcsálni tévénézés közben…
Főzünk

Rakott padlizsán
2016. 02. 09. | Szabó Edit
A padlizsán eredetileg Kelet-Indiából származik, a burgonyafélékhez sorolják, és nagyon magas a C-vitamin tartalma, ezért nemcsak finom, hanem egészséges is.
Főzünk

Túrós csusza
2016. 01. 25. | Szabó Edit
Egyszerű étel, mégis sokak kedvence. Ha jól van elkészítve, szinte abbahagyhatatlan. Gyors, olcsó, ízletes, tökéletes vacsora egy hétköznapi estére.