Iszunk

Szentek csatája
2020. 11. 09. | Szabó Edit
Tavaszra terveztük, de végül csak most tartottuk meg Szentek csatája című bortesztünket, ahol „szent” nevű pincészetek borait teszteltük. Az év egyik legizgalmasabb kóstolója volt, rekordmagas pontszámokkal…
Iszunk

Demijohn nyári portfólió-kóstoló
2020. 11. 06. | Vargha Márk
A nyár egyik kellemes, nagyobb nyilvánosság előtt zajló boros eseménye a Demijohn csapatának portfólió-kóstolója volt a Haris Parkban…
Iszunk

Kékfrankosok, kadarkák
2020. 10. 29. | Csepe Erika
A fűszerességéről híres kadarka és a sokarcúságáról nevezetes kékfrankos volt a főszereplője a BorJour legutóbbi rendezvényének. A Hotel Nemzetiben tartott kóstolón húsz pincészet mutatta be borait a budapesti közönségnek...
Iszunk

Vylyan Bogyólé 2020!
2020. 10. 26. | Szabó Edit és Borsmenta
Elkészült és október 26-tól kapható a Vylyan Pincészet újbora, a Bogyólé. Az idei palackok címkéjét a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója, Győri Katinka Laura tervezte...
Iszunk

Álomrandi a Borirodában: Sancerre és kecskesajt
2020. 10. 12. | Vargha Márk
Új sorozatot indított egyik kedvenc borbárunk, a Boriroda: a tematikus esteken klasszikus bor-étel párokat mutatnak be a vendégeknek. Az első rendezvényen kollégánk, Vargha Márk is részt vett…
Iszunk

Borászat lett a kerámiagyárból
2020. 10. 08. | Szabó Edit
A bodrogkeresztúri kerámiagyár falai közé új élet költözött. Bodó Juditék a falubeliek régi történeteit hallgatva vették birtokba a Bott Pince új feldolgozóját…
Iszunk

Ismerd meg a komlódat!
2020. 09. 21. | Horváth Ágnes
Magyarország első „újkori” ültetvényén, az Uradalmi Sörmanufaktúra váli birtokán szüreteltünk puha, sárgás port termő, illatbomba komlótobozokat…
Iszunk

Szerelem gyümölcse a Csepel-szigeten
2020. 09. 16. | Németh Ágnes
Horgásztó, állatfarm, mintaültetvény, borászat – minden itt van egy helyen. Gál Csaba és felesége, Dignisz Éva az egyetem óta egy pár. Szigetcsépi birtokuknak és boraiknak ma már mindenki csodájára jár…
Iszunk

Megszületett a Pécsi Egyetemi Birtok zenit pezsgője!
2020. 09. 04. | Németh Ágnes
Tudták, hogy egy mediterrán hangulatú pécsi kertben található a világ 6. legnagyobb szőlőgénbankja? És azt, hogy itt bor, sőt újabban tradicionális pezsgő is készül? Németh Ágnes meg is kóstolta. Íme a beszámoló…
Iszunk

Kedvenc balatoni borteraszaink – déli part
2020. 08. 31. | Gónusz Gabriella
A Balaton körül mindig megtaláljuk azokat a borteraszokat, ahová jó beülni. Most a déli parti kedvenceinket vesszük sorra…
Iszunk

Kedvenc balatoni borteraszaink III.
2020. 08. 30. | Gónusz Gabriella
Eshet eső, fújhat szél, a Balaton körül mindig megtaláljuk azokat a borteraszokat, ahol kellemesen, jó borok társaságában múlathatjuk az időt…
Iszunk

Kedvenc balatoni borteraszaink II.
2020. 07. 24. | Gónusz Gabriella
Lehet eső, lehet szél, a Balaton közelében mindig megtaláljuk azt a borteraszt, ahol kellemesen, jó borok társaságában múlathatjuk az időt…
Iszunk

Eger – szerintünk
2020. 07. 23. | Szabó Edit
Egyre gyakrabban hallatják hangjukat a fiatal egri borászok. Most Böjt Gergő, Gál Tibor és ifj. Lőrincz György állított össze közös borcsomagot, amelynek tartalmából kiderül, hogyan fogalmazzák meg ők hárman az Egri borvidék értékeit…
Iszunk

Egy nap a Tagyon-hegyen
2020. 07. 20. | Szabó Edit
Ki mondta, hogy egy nap alatt nem lehet ellazulni? Megmutatjuk, hogyan kell. A Tagyon Birtokon jártunk…
Iszunk

Tokaj, ahogy a felvidéki fiatalok látják
2020. 07. 14. | Bott Zsuzsanna
Bár közülük kevesen jártak Tokajban, de hallottak róla, az ott születő borokat örömmel kóstolják és nem tartják drágának a borkedvelő felvidéki fiatalok. Íme nem reprezentatív felmérésünk Bott Zsuzsanna tollából…