Találatok száma: 2507
Főzünk

Székely–magyar gulyás
2022. 05. 02. | Benedek Levente
Ennek az „alsógazdagisztáni” székely–magyar gulyásnak a receptjét a kiváló képzőművész, „gasztrografikus”, a székelyföldi Benedek Levente bocsátotta a Borsmenta rendelkezésére…
Tesztelünk

Váli Péter Borászata: Budai Zöld 2020
2022. 05. 01. | Szabó Edit
A pincészet tulajdonosa, Váli Péter maga is nagy rajongója a budai zöld szőlőfajtának és a belőle készült bornak. Ő fröccsnek szereti a legjobban, szerintünk könnyű saláták kísérőjeként is ideális. Kifejezetten nyári bor…
Eszünk

Myrtus a pohárban
2022. 04. 30. | Szabó Edit
A tarcali Fő utcán nyílt Myrtus Borbár Tokaj-Hegyalja kellemes színfoltja. A két tulajdonos, Pataky Orsi és Keresztes Ákos szívesen látja a vendégeket, és nyugodtan vihetjük a kutyánkat is…
Utazunk

Wachau két keréken
2022. 04. 29. | Gónusz Gabriella
Csillogó kék, fűszeres zöld, édes sárga – két intenzív nap a színek és az ízek vonzásában. Pattanjatok biciklire, és irány Wachau! Mutatjuk az utat…
Tesztelünk

Folly Arborétum és Borászat: Budai Zöld 2020
2022. 04. 27. | Szabó Edit
A Folly Arborétum Budai Zöld borának címkéjén a platánkérgű diófenyő látható. Maga a bor izgalmas, üde ízvilágú, illik a tavaszi hangulathoz, a tavaszi ételekhez…
Eszünk

Kóstolókör Balatonfüreden
2022. 04. 26. | Németh Judit
Április utolsó hétvégéjén Balatonfüredre települt ki a Balatoni KÖR. A rendezvényen az északi és a déli part kiváló pincészetei mellett felvonultak a régió vendéglátóhelyei is. Sok ismerőssel találkoztunk…
Tesztelünk

Somló Kincse Kézműves Kispince: Budai 2019
2022. 04. 24. | Szabó Edit
A Somló Kincse budai zöld bora igazi kuriózum, és tele van meglepetéssel. Aki szereti a különlegességeket, ezt a bort feltétlenül kóstolja meg!
Iszunk

Hamarosan debütál a Sanzon Tokaj pezsgője!
2022. 04. 23. | Szabó Edit
Pezsgője lesz a Sanzon Tokajnak! Az erdőbényei pincészet alapborát az Ausztriában található Szigeti Pezsgőpincészet készíti. Golsban jártunk, hogy tanúi legyünk az utolsó simításoknak, és persze kóstoltunk is!
Tesztelünk

Békássy Borászat: Budai Zöld 2019
2022. 04. 22. | Szabó Edit
A Békássy Családi Borászat Budai Zöldje a fajta egyik klasszikus képviselője. Ideális fröccsbor, kitűnő társa a meleg tavaszi-nyári napoknak…
Iszunk

Budai zöld miniteszt
2022. 04. 21. | Szabó Edit
Fedezzük fel a budai zöldet! A Borsmenta csapata a szőlőfajta négy borát vette górcső alá. Íme a tapasztalatok…
Eszünk

Díjat kapott a pécsi Reggeli!
2022. 04. 16. | Sámson Gergely
Innovatív, kreatív és környezettudatos szemlélete miatt a pécsi Reggeli kapta idén a Felelős Gasztrohős Alapítvány díját. Az ünnepség után a két tulajdonossal és a séffel beszélgettünk…
Tesztelünk

Feind Pincészet: Coupé Brut
2022. 04. 15. | Szabó Edit
A Feind Pincészet sauvignon blanc pezsgője charmat eljárással készült, vagyis tankpezsgő. Könnyű, kedves, kifejezetten frissítő ital, a grillpartik kötelező kelléke…
Iszunk

Lengyel sör lett a győztes
2022. 04. 15. | Szöllősi Edit "össz-szesz mester"
Kilenc ország 60 sörfőzdéjének 260 sörét nevezték a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének nemzetközi versenyére az idén. A bírák között munkatársunk, Szöllősi Edit is helyet foglalt. Íme a részletek…
Eszünk

Halkakas Budán
2022. 04. 14. | Szabó Edit
Csendesen, minden csinnadratta nélkül nyílt meg januárban a Halkakas halbolt és halbár a budapesti Margit körúton. Az üzlet street food ételeket, valamint halas késztermékeket kínál, és van napi menüjük is…
Tesztelünk

Rókusfalvy Birtok: Brut Rozé Pezsgő 2019
2022. 04. 13. | Szabó Edit
A Rókusfalvy Birtok rozé pezsgőjéből összesen 600 palack készült. Aki szeretné megkóstolni, annak bizony el kell zarándokolnia Etyekre, ami nem is olyan nagy baj, hiszen álmodni se lehetne jobb tavaszi programot…