Találatok száma: 2503
Eszünk
Tortuga és Pohánka: mexikói–magyar pékség című cikk borítóképe

Tortuga és Pohánka: mexikói–magyar pékség

2021. 05. 14. | Virág Orsolya
Hogy mi a közös Mexikóban és Magyarországban? Például a jó kenyér, a nagyanyáink süteményei iránti érzett nosztalgia, na meg a Tortuga és Pohánka, a hetedik kerület különleges ékszerdoboza…
Iszunk
Kitüntették Bacsó Andrást című cikk borítóképe

Kitüntették Bacsó Andrást

2021. 05. 12. | Szabó Edit
Rangos spanyol kitüntetést kapott Bacsó András, a Tokaj-Oremus nemrég visszavonult birtokigazgatója. A Katolikus Izabella-rend keresztjét Anunciada Fernández de Córdova, Spanyolország nagykövete adta át a borásznak…
Utazunk
Debrecenbe kéne menni! című cikk borítóképe

Debrecenbe kéne menni!

2021. 05. 10. | Virág Orsolya
Évek óta figyeljük, hogyan válik Debrecen a gasztronómiai és a zenei programok fellegvárává, mennyi új helyszínnel, rendezvénnyel csábítja az utazót. Az idei nyárra is annyi mindent kínálnak, hogy az ember legszívesebben máris csomagolna…
Beszélgetünk
Hegyalja fekete báránya című cikk borítóképe

Hegyalja fekete báránya

2021. 05. 08. | Juga Péter
Beszélgetés Gubicskó Lászlóval
A Tokaj-Hegyalján 2015 óta működő Szélkiáltó Pince az idei Tokaj Guide-ban elnyerte „az év felfedezettje” címet. A pince tulajdonosa, Gubicskó László kreatív, kísérletező, olykor igazi punk, de boraiba a szívét-lelkét beleadja…
Iszunk
A sauvignon blanc című cikk borítóképe

A sauvignon blanc

2021. 05. 07. | Szabó Edit
Lehet óvilági, lehet újvilági, buja passiógyümölcsös vagy hűvösebb, csalános – alig akad borkedvelő ember a világon, aki a sauvignon blanc-t ne szeretné…
Főzünk
Sertéssült barna sörrel című cikk borítóképe

Sertéssült barna sörrel

2021. 05. 05. | Szabó Edit
A barna sör és a sertéshús cseppet sem véletlen találkozása a sütőben. Az étel tökéletes lesz, és a maradék sör jól fog esni mellé…
Eszünk
Szusizz Füreden! című cikk borítóképe

Szusizz Füreden!

2021. 05. 04. | Szabó Edit
Eddig a Balaton megunhatatlan látványa, na meg a Figula Pincészet remek borai vonzottak oda bennünket, de már megvan a harmadik ok is, amiért útba kell ejteni Balatonfüredet: a Szezám Bistro Sushi…
Beszélgetünk
Bevált recept című cikk borítóképe

Bevált recept

2021. 05. 01. | Szabó Edit
Magitalok diadalútján – beszélgetés Lujzával és Oszival
Két világjáró – a színész diplomás Juhász Lujza és a koktélvirtuóz Bencze István (közkeletű becenevén: Oszi) – kacskaringós útjának jelen állomása egy felfutó magital-vállalkozás, a Mit iszol? Budapest...
Iszunk
Terítéken a zöld veltelinik című cikk borítóképe

Terítéken a zöld veltelinik

2021. 04. 30. | Virág Orsolya
Hogy milyen egy szakmai borkóstoló a közönség szemével? Virág Orsolya megírta. A Borsmenta női különítménye a Radó Pince, a Geszler Családi Pincészet és a Vabrik Pincészet zöld veltelini borát vette górcső alá. Íme a beszámoló…
Vendégoldal
Magyar borok Horvátországban című cikk borítóképe

Magyar borok Horvátországban

2021. 04. 29. | Borsmenta
A 28 éves sztárséf, Deni Srdoč lesz a rijekai Hilton Hotel új éttermének konyhafőnöke. Kérésére több magyar bor is bekerült az étterem kínálatába…
Vendégoldal
Kihirdették az első Interwine Díj eredményeit című cikk borítóképe

Kihirdették az első Interwine Díj eredményeit

2021. 04. 27. | Borsmenta
A magyar borászatok és borkereskedések honlapjainak versenyét először rendezte meg a Hungarianwines.eu. Íme a győztesek listája…
Beszélgetünk
Megnyílt a Bott pékség című cikk borítóképe

Megnyílt a Bott pékség

2021. 04. 24. | Bott Zsuzsanna
Beszélgetés ifj. Bott Frigyessel
Édesapja példáját követve ifj. Bott Frigyes is borásznak készült. Burgundiai tanulmányútja olyan nagy hatással volt rá, hogy nemrég pékséget nyitott Komáromban...
Iszunk
Dobozos gyöngyöző Fontéktól című cikk borítóképe

Dobozos gyöngyöző Fontéktól

2021. 04. 22. | Borsmenta
Az angol sajtóban is napvilágot látott a hír: környezetbarát csomagolású dobozos gyöngyözőbort dobott piacra a Font Pincészet…
Iszunk
Megkóstoltuk a Vespert című cikk borítóképe

Megkóstoltuk a Vespert

2021. 04. 21. | Szabó Edit
Új csúcsbor született a Csányi Pincészetnél. A Vesper névre keresztelt vadonatúj házasítás elegáns gyümölcsösséggel, ugyanakkor figyelemre méltó komplexitással hódít, és van benne bőven potenciál…
Vendégoldal
A magyar rozék Elizabeth Gabay szemével című cikk borítóképe

A magyar rozék Elizabeth Gabay szemével

2021. 04. 20. | Borsmenta
A nyár közeledtével itt a legfőbb ideje, hogy megkóstoljunk néhány remek, fiatal rozét. Elizabeth Gabay Master of Wine ezt a tucatnyi bort ajánlja a Decanterben a magyar mezőnyből…