Találatok száma: 2506
Iszunk

Itt a Vylyan Rozé Variáció!
2021. 05. 17. | Szabó Edit
A Vylyan Pincészet syrah és kékfrankos házasításával készült új, fahordós rozéja ételek mellé illik igazán. Bernáth József séf zöld spárgás, garnélás rizottóhoz ajánlja…
Iszunk

Május 16-a lett a Nemzetközi Ezerjó Nap!
2021. 05. 16. | Borsmenta
Most már az ezerjónak is van nemzetközi napja! Csetvei Krisztina móri borász hívta életre, és máris nagyon sokan csatlakoztak hozzá. Május 16-án koccintsunk ezerjóval! Íme a részletek…
Beszélgetünk

Mindenevő vagyok
2021. 05. 15. | Virág Orsolya
Beszélgetés Tóth Dáviddal
Tóth Dávid világbajnok, olimpiai ezüstérmes kajakozó a konyhában is szeret az élre törni. Aktív sportolói életét lezárva most a Nagy Ő szerepére készül. Lányok figyelem: a majdnem hedonista élsportolóhoz a hasán keresztül is vezet út…
Eszünk

Tortuga és Pohánka: mexikói–magyar pékség
2021. 05. 14. | Virág Orsolya
Hogy mi a közös Mexikóban és Magyarországban? Például a jó kenyér, a nagyanyáink süteményei iránti érzett nosztalgia, na meg a Tortuga és Pohánka, a hetedik kerület különleges ékszerdoboza…
Iszunk

Kitüntették Bacsó Andrást
2021. 05. 12. | Szabó Edit
Rangos spanyol kitüntetést kapott Bacsó András, a Tokaj-Oremus nemrég visszavonult birtokigazgatója. A Katolikus Izabella-rend keresztjét Anunciada Fernández de Córdova, Spanyolország nagykövete adta át a borásznak…
Utazunk

Debrecenbe kéne menni!
2021. 05. 10. | Virág Orsolya
Évek óta figyeljük, hogyan válik Debrecen a gasztronómiai és a zenei programok fellegvárává, mennyi új helyszínnel, rendezvénnyel csábítja az utazót. Az idei nyárra is annyi mindent kínálnak, hogy az ember legszívesebben máris csomagolna…
Beszélgetünk

Hegyalja fekete báránya
2021. 05. 08. | Juga Péter
Beszélgetés Gubicskó Lászlóval
A Tokaj-Hegyalján 2015 óta működő Szélkiáltó Pince az idei Tokaj Guide-ban elnyerte „az év felfedezettje” címet. A pince tulajdonosa, Gubicskó László kreatív, kísérletező, olykor igazi punk, de boraiba a szívét-lelkét beleadja…
Iszunk

A sauvignon blanc
2021. 05. 07. | Szabó Edit
Lehet óvilági, lehet újvilági, buja passiógyümölcsös vagy hűvösebb, csalános – alig akad borkedvelő ember a világon, aki a sauvignon blanc-t ne szeretné…
Főzünk

Sertéssült barna sörrel
2021. 05. 05. | Szabó Edit
A barna sör és a sertéshús cseppet sem véletlen találkozása a sütőben. Az étel tökéletes lesz, és a maradék sör jól fog esni mellé…
Eszünk

Szusizz Füreden!
2021. 05. 04. | Szabó Edit
Eddig a Balaton megunhatatlan látványa, na meg a Figula Pincészet remek borai vonzottak oda bennünket, de már megvan a harmadik ok is, amiért útba kell ejteni Balatonfüredet: a Szezám Bistro Sushi…
Beszélgetünk

Bevált recept
2021. 05. 01. | Szabó Edit
Magitalok diadalútján – beszélgetés Lujzával és Oszival
Két világjáró – a színész diplomás Juhász Lujza és a koktélvirtuóz Bencze István (közkeletű becenevén: Oszi) – kacskaringós útjának jelen állomása egy felfutó magital-vállalkozás, a Mit iszol? Budapest...
Iszunk

Terítéken a zöld veltelinik
2021. 04. 30. | Virág Orsolya
Hogy milyen egy szakmai borkóstoló a közönség szemével? Virág Orsolya megírta. A Borsmenta női különítménye a Radó Pince, a Geszler Családi Pincészet és a Vabrik Pincészet zöld veltelini borát vette górcső alá. Íme a beszámoló…
Vendégoldal

Magyar borok Horvátországban
2021. 04. 29. | Borsmenta
A 28 éves sztárséf, Deni Srdoč lesz a rijekai Hilton Hotel új éttermének konyhafőnöke. Kérésére több magyar bor is bekerült az étterem kínálatába…
Vendégoldal

Kihirdették az első Interwine Díj eredményeit
2021. 04. 27. | Borsmenta
A magyar borászatok és borkereskedések honlapjainak versenyét először rendezte meg a Hungarianwines.eu. Íme a győztesek listája…
Beszélgetünk

Megnyílt a Bott pékség
2021. 04. 24. | Bott Zsuzsanna
Beszélgetés ifj. Bott Frigyessel
Édesapja példáját követve ifj. Bott Frigyes is borásznak készült. Burgundiai tanulmányútja olyan nagy hatással volt rá, hogy nemrég pékséget nyitott Komáromban...