Találatok száma: 2507
Beszélgetünk

Megnyílt a Bott pékség
2021. 04. 24. | Bott Zsuzsanna
Beszélgetés ifj. Bott Frigyessel
Édesapja példáját követve ifj. Bott Frigyes is borásznak készült. Burgundiai tanulmányútja olyan nagy hatással volt rá, hogy nemrég pékséget nyitott Komáromban...
Iszunk

Dobozos gyöngyöző Fontéktól
2021. 04. 22. | Borsmenta
Az angol sajtóban is napvilágot látott a hír: környezetbarát csomagolású dobozos gyöngyözőbort dobott piacra a Font Pincészet…
Iszunk

Megkóstoltuk a Vespert
2021. 04. 21. | Szabó Edit
Új csúcsbor született a Csányi Pincészetnél. A Vesper névre keresztelt vadonatúj házasítás elegáns gyümölcsösséggel, ugyanakkor figyelemre méltó komplexitással hódít, és van benne bőven potenciál…
Vendégoldal

A magyar rozék Elizabeth Gabay szemével
2021. 04. 20. | Borsmenta
A nyár közeledtével itt a legfőbb ideje, hogy megkóstoljunk néhány remek, fiatal rozét. Elizabeth Gabay Master of Wine ezt a tucatnyi bort ajánlja a Decanterben a magyar mezőnyből…
Főzünk

Ropogós csirkeszárnyak
2021. 04. 19. | Szabó Edit
A sült csirkeszárny sokak kedvence, de csak akkor az igazi, ha belül szaftos, kívül ropogós. Íme két variáció, egyik jobb, mint a másik…
Beszélgetünk

Alacsonyabb fordulatra kapcsolok
2021. 04. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Ipacs Szabó Istvánnal
Marad tanácsadóként a Vylyan Pincészet kötelékében, de mostantól saját birtokára fókuszál Ipacs Szabó István, a hazai boros élet egyik legismertebb szakembere. Szabó Edit interjúja…
Utazunk

Hekk az erdőben
2021. 04. 16. | Virág Orsolya
A Tököli parkerdő tuti kirándulótipp a fővárosból menekülőknek. Aki romantikus erdei sétára vágyik, vagy szívesen menne egy kicsit a szabadba piknikezni, hekket enni, fácánt, őzet lesni, megtalálta az ideális helyszínt…
Iszunk

Távozik a Vylyan éléről Ipacs Szabó István
2021. 04. 15. | Szabó Edit
Április közepétől fiatal kollégájának, Tóth Sándornak adja át a kormányrudat a Vylyan Pincészet főborásza, Ipacs Szabó István. Az ismert szakember 22 éven át volt a Vylyan meghatározó alakja, tanácsadóként továbbra is segíti a borászat munkáját…
Vendégoldal

Ismerd meg Magyarországot!
2021. 04. 14. | Borsmenta
A híres brit borszakíró, Oz Clarke szenvedélyesen rajong a magyar borokért. Nekünk azt is elárulta, hogy miért…
Iszunk

Kékfrankos sört kóstoltunk!
2021. 04. 12. | Szabó Edit
A Monyo Sörfőzde Hungarian Terroir szériájának Eger Kékfrankos Russian Imperial Stout söre került a poharunkba. Minket meggyőzött…
Beszélgetünk

Kezdődjék a játék!
2021. 04. 10. | Virág Orsolya
Beszélgetés Rost Andreával
Világhírű szoprán, nem mellesleg aranykalászos gazda is. Gyümölcsligetet vásárol, biokertet gondoz, a csokoládé és a japán konyha szerelmese, aki rajong a táncdalokért. Rost Andrea valóra váltja az álmait…
Iszunk

A magyar borokra figyel a világ!
2021. 04. 09. | Szabó Edit
36 oldalas mellékletet szentel a magyar boroknak a világ legismertebb borászati szaklapja, az angol Decanter. A kiadvány Toronyi Zsuzsa (Wines of Hungary UK) szervezésében, az Agrármarketing Centrum támogatásával jelent meg…
Vendégoldal

Taroltak a magyar borok a Chardonnay-világbajnokságon
2021. 04. 08. | Borsmenta
Az egri Thummerer pince 2019-es évjáratú Chardonnay Battonage bora hozta el az aranyérmet, míg hat másik magyar pincészet borai ezüst minősítést kaptak a Franciaországban rendezett világbajnokságon…
Főzünk

Spenótos-mascarponés spagetti
2021. 04. 07. | Szabó Edit
Egy kis spenót, egy kis mascarpone, és máris kész a csoda! Ezt a tésztát még az is szeretni fogja, aki egyébként nem híve a spenótnak…
Vendégoldal

Nemes ügyet szolgál a Gléda!
2021. 04. 06. | Borsmenta
Egy igazán nemes win-win történet: Új-Zélandról, a Gléda Vendéglő közreműködésével érkezik a húsvéti menü az óbudai anyaotthonba! A jótékonysági akcióhoz több ismert gasztroarc is csatlakozott..