Találatok száma: 2503
Utazunk
Az igazi bortúra című cikk borítóképe

Az igazi bortúra

2021. 04. 01. | Szoruló Pál
A Borshanta április 1-jei különkiadása
A Nemzeti és Nemzetközi Borok Demokratikus Tanácsa visszaállította a szavak valódi jelentését, és ország-világra szóló igazi bortúrát szervezett…
Iszunk
A zabolátlan szépség című cikk borítóképe

A zabolátlan szépség

2021. 03. 30. | Szabó Edit
Vylyan Pincészet: Csóka 2016
A Kárpát-medencében őshonos csókaszőlő az utóbbi másfél évtizedben jelent meg újra hazánk szőlőskertjeiben. Az öntörvényű fajtából többek között a Vylyan Pincészet készít figyelemre méltó bort. A 2016-as évjáratot kóstoltuk…
Utazunk
Túra a Zádorvárhoz című cikk borítóképe

Túra a Zádorvárhoz

2021. 03. 29. | Szabó Edit
Pécsely festői település a Balaton-felvidéken, jó pincészetekkel, romantikus helyekkel, látványos túraútvonalakkal. Érdemes a környéken hosszabb időt eltölteni, de ha csak egy napunk van, akkor is ajánlott úti cél…
Beszélgetünk
A finomság a részletekben lakik című cikk borítóképe

A finomság a részletekben lakik

2021. 03. 27. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Tamás Gáborral
Tamás Gábor a hazai boros és pálinkás világ megkerülhetetlen alakja. Nemzetközi borakadémikus, pálinkamester, a CEWI kurzusainak állandó előadója, miközben hol a Szigetköz Lelke, hol a Jánoshalmi Pálinkafőzde párlatait készíti nagy lelkesedéssel…
Beszélgetünk
A Tokaj Gin sztori című cikk borítóképe

A Tokaj Gin sztori

2021. 03. 20. | Juga Péter
Beszélgetés Mészáros-Komáromy Dénessel
A Seven Hills Distillery whisky- és ginlepárló alig fél éve indult Bodrogkisfaludban, de már két komoly nemzetközi díjjal büszkélkedhetnek. A siker titkáról a tulajdonost, Mészáros-Komáromy Dénest faggattuk…
Beszélgetünk
Tízéves az egri csillag című cikk borítóképe

Tízéves az egri csillag

2021. 03. 13. | Szabó Edit
Beszélgetés Lőrincz Györggyel
Tíz éve már, hogy megszületett az egri bikavér fehér párja, az egri csillag. A bor sikeréről és a St. Andrea Pincészetben folyó munkáról dr. Lőrincz Györgyöt kérdeztük…
Főzünk
Banánkenyér című cikk borítóképe

Banánkenyér

2021. 03. 11. | Szabó Edit
Ez a banánkenyér teljes kiőrlésű lisztből készül, és vajjal a legfinomabb. A délutáni kávé mellé ajánljuk…
Vendégoldal
Elhunyt Steven Spurrier című cikk borítóképe

Elhunyt Steven Spurrier

2021. 03. 09. | Borsmenta
Elhunyt Steven Spurrier, minden idők egyik legjelentősebb borkereskedője, borszakértője. A nemzetközi borélet nagyon sokat köszönhet neki. Nyugodjék békében.
Tesztelünk
Csányi Pincészet: KőVilla Válogatás Cabernet Sauvignon Kopár szelekció 2017 című cikk borítóképe

Csányi Pincészet: KőVilla Válogatás Cabernet Sauvignon Kopár szelekció 2017

2021. 03. 04. | Szabó Edit
Igazi gasztrobor, a szó legnemesebb értelmében. A Csányi Pincészet KőVilla sorozatának cabernet sauvignonja grillételek, marhahúsos fogások kiváló kísérője...
Iszunk
Bárélmény otthon! című cikk borítóképe

Bárélmény otthon!

2021. 03. 02. | Szabó Edit
Minőségi italok, halk zene, szakértő bartender, barátok, buli… Na, hát éppen ez nincs manapság, hacsak otthonunkba nem varázsoljuk az élményt. Mert lehetséges!
Főzünk
Sajttorta mascarponéval című cikk borítóképe

Sajttorta mascarponéval

2021. 03. 01. | Szabó Edit
Az amerikai klasszikus recept az olaszok zseniális krémsajtjával. Lehet, hogy még nem tudsz róla, de ez lesz életed sajttortája…
Beszélgetünk
Adni mindig jó című cikk borítóképe

Adni mindig jó

2021. 02. 27. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Monostori Balázzsal
Mostanában egyre többször halljuk egy kis töki pince, a Cardium nevét, de azt kevesen tudják, hogy a ropogós rozékat, a friss gyöngyözőborokat és a színvonalas pezsgőket egy jól ismert borász, Monostori Balázs készíti…
Főzünk
Egészben sült kacsa című cikk borítóképe

Egészben sült kacsa

2021. 02. 24. | Szabó Edit
Belül szaftos, kívül ropogós, éppen olyan, amilyennek lennie kell. Tegyük a pecsenyekacsát egészben egy római tálba, és süssük meg. Ennyi az egész…
Vendégoldal
Akcióban a HotelHero csapata című cikk borítóképe

Akcióban a HotelHero csapata

2021. 02. 22. | Borsmenta
Három fővárosi szálloda 16 lelkes önkéntes szakácsa főzött a rászorulóknak vasárnap. A jótékonysági akció a Heti Betevő nonprofit egyesülettel együttműködében jött létre…
Beszélgetünk
Ennek a hegynek lelke van című cikk borítóképe

Ennek a hegynek lelke van

2021. 02. 19. | Szabó Edit
Beszélgetés Tóth Barnabással
Kicsi birtok, kicsi pince, kevés bor, nagy szív. Nagyjából így lehetne röviden jellemezni a somlói Barnabás Pincét és tulajdonosát, Tóth Barnabást, aki húszéves múlttal a háta mögött is megmaradt örömborásznak…