Találatok száma: 2524
Beszélgetünk

Dübörög a Füleky
2019. 10. 19. | Szabó Edit
Beszélgetés Szabó Hajnalkával és Brezovcsik Györggyel
A 2007-ben érkező befektető megőrizte a régi nevet, de új tartalommal töltötte meg a Füleky Pincészetet. Tokaj-Hegyalja egyik legszimpatikusabb családi vállalkozásának marketingvezetőjével és főborászával beszélgettünk…
Iszunk

Október 18., a champagne világnapja!
2019. 10. 18. | Szabó Edit
Mi jobb egy champagne-nál? Két champagne! De legjobb mégis a sok! Közel egy évtizede már, hogy október 18-án a világ leghíresebb buborékos italát ünnepeljük. Champagne-t minden pohárba, kezdődhet az őrület!
Főzünk

Pofonegyszerű házi kenyér
2019. 10. 16. | Szabó Edit
Tudjuk jól, hogy most a kovászos a menő, de ha valaki nem nevelget otthon kovászt, és mégis szeretné megsütni a saját kenyerét, annak őszintén ajánljuk ezt az élesztős változatot. Pillanatok alatt összeállítható, nem kell dagasztani, és nagyon-nagyon finom…
Tesztelünk

Sebestyén Pince: Iván-völgyi Bikavér 2016
2019. 10. 15. | Szabó Edit
Ez a bikavér maga a folyékony elegancia. Azoknak az értő fogyasztóknak ajánljuk, akik szívesen fedeznek fel újabb és újabb rétegeket egy borban…
Utazunk

Galícia: utazás az albariño földjén
2019. 10. 14. | Vargha Márk
Galícia, 2. rész
Egy bort akkor lehet a legjobban megérteni, ha ott kóstoljuk, ahol termett. Spanyolország Rías Baixas borvidékének albariño nevű fehérborához a Rubianes és a Baión birtokot bejárva kerültünk közelebb…
Vendégoldal

Magyar borok újabb sikere Angliában
2019. 10. 11. | Borsmenta
A legfontosabb magyar szőlőfajtákból készült borok mutatkoztak be a Novel Wines éves nagykóstolóján az angliai Bath-ban. A céget az angol Decanter magazin a legjobb közép-kelet-európai borokkal foglalkozó kereskedésnek választotta...
Eszünk

Desszerthez sört? Miért ne!
2019. 10. 09. | Csepe Erika
Nyílt egy hely Budán, ahol éppoly könnyedén ajánlanak bort a céklás rizottónkhoz, mint sört a csokoládés szuflénkhoz. A Corvin Gastropub sok meglepetést tartogat, érdemes betérni…
Főzünk

Kapros-túrós pogácsa
2019. 10. 08. | Klich Zsuzsa
A könnyű fehérborok tökéletes kísérője, gyerekzsúrok sztárja, lusta vasárnap délutánok megfűszerezője… Ez a túrós pogácsa igazán sokoldalú, érdemes kipróbálni…
Tesztelünk

Figula Pincészet: Bella Róza Rosé 2018
2019. 10. 07. | Szabó Edit
Rozét fahordóval? Miért ne? Az eljárás csak nálunk szokatlan, Franciaországban meglehetősen gyakori. Már csak ezért is érdemes megkóstolni Figuláék Bella Rózáját...
Iszunk

Az Örökség íze
2019. 10. 06. | Szabó Edit
30 éves a Bussay Pincészet. Sok minden van a mondat mögött. Szép és nehéz évek, gondok, fájdalmak, emlékek, borok, emberek. Valaki, aki már a felhő széléről integet azoknak, akik fenékig ürítik az Örökséggel töltött poharat…
Beszélgetünk

A pozitív gondolkodás fontos!
2019. 10. 05. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Kovács Nimróddal
A Kovács Nimród Borászat ebben az évben ünnepli a tizedik születésnapját. A vállalkozás tulajdonosának kalandos életéről már könyv is született, mégis mindig jó a történeteit hallgatni, és közben feltöltődni azzal a pozitív energiával, amit sugároz magából…
Iszunk

CEWI – borban nagy
2019. 10. 04. | Hatvani Szabolcs
Ha valaki főként a hazai terepen „motorozik”, az egy idő után kíváncsi lesz, hogy mi van a kerítésen túl. A borok világában történt sokévi kalandozás után olvasószerkesztőnk, Hatvani Szabolcs arra jutott, hogy ideje bővíteni eddigi ismereteit…
Tesztelünk

Szentpéteri Borpince: Néró Rosé Válogatás 2018
2019. 10. 04. | Szabó Edit
A néró a pincészet emblematikus fajtája, a belőle készült rozé- és vörösborok egyaránt népszerűek. Most már a 2019-es van forgalomban, érdemes megkóstolni…
Iszunk

Muzeális aszúk a Bor, mámor… Bénye! fesztiválon
2019. 10. 01. | Csepe Erika
Ungváry Krisztián, az erdőbényei Vayi Pincészet tulajdonosa az idei Bor, mámor… Bénye! fesztiválon is megtartotta hagyományos történelmi aszúkóstolóját, amelynek során egy 1956-os borból is kihúzták a dugót…
Eszünk

A Hableány újraéledése Badacsonyban
2019. 10. 01. | Barossné Koós Andrea
Teljesült a régi álom: Badacsony szívében, a Hableány épületében kapott helyet a Laposa Családi birtok borászata, és a legendás étterem is újra várja a vendégeket…