Találatok száma: 2507
Iszunk

Látogatóban Gerééknél
2019. 09. 11. | Csepe Erika
A maga hetven hektárjával méreteiben is a Villányi borvidék egyik meghatározó borászatának tekinthető, de nem ez az egyetlen ok, amiért érdemes figyelni Gere Attila Pincészetére. Vendégségben jártunk náluk, és újdonságokat is kóstoltunk…
Főzünk

Hideg uborkaleves
2019. 09. 09. | Klich Zsuzsa
A hideg uborkaleves az egyik legüdítőbb nyári fogás. Számtalan változata ismert, mi most a kapros-joghurtos variáció receptjét mondjuk el…
Tesztelünk

Pfneiszl Birtok: Zefír „Ki is vagyok?” 2018
2019. 09. 07. | Szabó Edit
A Pfneiszl lányok könnyű fehérbora csupa vidámság és lendület, az embernek már az első korty után mosolyogni támad kedve. A gyümölcsös ízek kedvelőinek ajánljuk!
Iszunk

Éljen a Borfesztivál! Koccintsunk pezsgővel!
2019. 09. 07. | Szabó Edit
Javában zajlik a 28. Budapest Borfesztivál, Magyarország egyik legrangosabb boros-kulturális rendezvénye. A divatot követve a Borsmenta az idén annak járt utána, kik töltik pohárba a legfinomabb pezsgőket…
Utazunk

Szabad a Menta
2019. 08. 12. | Szabó Edit
Legyél te is élményosztó!
Régi olvasóink megszokhatták: a nyár végén kicsit szabadságra megy a Borsmenta. De csak kicsit.
Eszünk

Felfaltunk egy egész könyvet
2019. 08. 11. | Barossné Koós Andrea
Szereted a jó könyveket, a fenséges ételeket, és szeretnéd a kettőt egyszerre élvezni? Akkor a Budapest belvárosában található KönyvBár és étterem biztosan a te helyed…
Vendégoldal

Séfet újít a Kreinbacher Birtok!
2019. 08. 06. | Borsmenta
Langer Gábor executive chef tizenkét éves tapasztalatát, valamint Brightonban és Dublinban megszerzett nemzetközi szemléletét hozta magával a somlói birtokra. Mostantól az ő főztjét kóstolhatjuk Kreinbacherék borai mellé…
Tesztelünk

Thetis Birtok: Zenit 2017
2019. 08. 05. | Szabó Edit
A balatonszőlősi Thetis Birtok büszkén hirdeti, hogy a zenitet a pincészet meghatározó fajtájának tekinti. Jól teszi, ez az érett, hömpölygő, gazdag bor meggyőzi a kétkedőket. Kezdőknek is ajánljuk…
Utazunk

Menj a víz alá – Egyiptomban!
2019. 08. 05. | Szabó Edit
Shagra rulez – avagy a búvárlét elviselhetetlen könnyűsége
Kávéházakról, műemlékekről, zegzugos utcákról ezúttal nem fogunk írni – effélét ugyanis az egyiptomi Shagrában hiába keresne az utazó. De az utazóban persze ilyen föl sem merül, pontosan tudja, miért megy a Vörös-tengerre, és annak is erre a kitüntetett pontjára.
Beszélgetünk

Egy életre szóló kaland ígérete
2019. 08. 03. | Szabó Edit
Beszélgetés Horváth Gáborral
Horváth Gábor július elsején távozott a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely konyhafőnöki posztjáról. A népszerű szakácsot a váltás okairól és az új tervekről kérdeztük…
Eszünk

Szabadság Bisztró – csupa jóság
2019. 08. 02. | Barossné Koós Andrea
Szabadság Bisztró néven nyílt újra Ady Endre egykori törzshelye Budapest belvárosában. A vendéglátás hagyományos értékeit kortárs szellemiséggel ötvözik a historikus falak között…
Tesztelünk

Kősziklás Borászat: Hárslevelű 2018
2019. 07. 31. | Szabó Edit
A Neszmélyi borvidéken tevékenykedő borászat tartályban készült hárslevelűje tipikus nyári bor. Hal mellé vagy egy könnyű salátához, baráti beszélgetésekhez ajánljuk.
Tesztelünk

Frittmann Borászat: Rosé Cuvée 2018
2019. 07. 31. | Szabó Edit
Vidám, könnyed, zamatos, gyümölcsös, egyszóval éppen az, amit szívesen iszunk egy tikkasztó, nyári napon.
Utazunk

Ne itt tanulj vezetni! Az Amalfi partszakasz
2019. 07. 31. | Szabó Edit
4. Nápoly és környéke – az Amalfi partszakasz
Van két tengerparti város – nevezzük őket Sorrentónak és Amalfinak –, egyik gyönyörűbb, mint a másik. Története is, legendája is van mindkettőnek. De a legfantasztikusabb a kettőt összekötő hegyi út…
Eszünk

Amikor 600 vitorlás elindul
2019. 07. 30. | Barossné Koós Andrea
A Kékszalag rajtja lenyűgöző. Óriási élmény nézni a partról, ahogyan a hajók egyszerre kezdik szántani a Balaton vizét. Ennél már csak az izgalmasabb, ha valaki éppen rajta ül az egyiken. Cikkünk szerzője a Blue Aqua kapitányaként vágott neki a kalandnak…