Vendégoldal

Gyengébb? Nem! kóstoló harmadszor!
2020. 02. 28. | Borsmenta
Mindjárt itt a március, és vele az év legbájosabb borkóstolója! Március 7-én 35 borásznő mutatja be izgalmasabbnál izgalmasabb borait Budapesten, a Hotel Sofitelben…
Vendégoldal

Főzzünk magunknak - első a belső!
2020. 02. 21. | Szabó Ágnes
Megjelent egy különleges szakácskönyv, amely bátran ajánlható bárkinek, de segítségével a sérült emberek is könnyebben eligazodnak a konyha világában. A Főzzünk magunknak hiánypótló mű, és jótékony célokat is szolgál…
Vendégoldal

KávéBár Bazár 2020
2020. 02. 05. | Borsmenta
A hétvégén ismét megnyitja kapuit az ország legnagyobb kávébárja, a KávéBár Bazár. A fenntarthatóság, a csúcsminőség és a szakmai diverzitás jegyében szerveződő programot a Millenárison tartják…
Vendégoldal

Szászié és Tiffáné a Magyar Bor Nagydíj
2020. 01. 07. | Borsmenta
Megvan a borszakírók 2019-es toplistája! A Magyar Bor Nagydíjat a Szászi Pince 2015-ös Szigligeti Kabócás Olaszrizlingje, valamint a Tiffán’s Pincészet 2015-ös Grande Selection bora nyerte el. Íme a részletes lista…
Vendégoldal

Rókusfalvy Pál Bussay László Emlékdíjat kapott
2020. 01. 03. | Borsmenta
A Bussay László Emlékdíjat minden évben olyan ember kapja, aki sokat tett a magyar borkultúráért. A Pannon Bormíves Céh tagjai 2019-ben Rókusfalvy Pálra adták voksukat. A díjazottat Heimann Zoltán laudációjával köszöntjük…
Vendégoldal

15 hulladékmentes tanács Réti Adrienntől
2019. 12. 22. | Borsmenta
Éljen a zero waste, vagyis a hulladékmentesség! Íme Réti Adrienn 15 jó tanácsa azoknak, akik szeretnének környezettudatosabban élni…
Vendégoldal

A világ egyik legjobb borszakértőjévé választották Herczeg Ágnest
2019. 11. 29. | Borsmenta
Herczeg Ágnes magyar borszakértő a nemzetközi The Future 50 díj elnyerésével a világ 31 legkiemelkedőbb új generációs borszakértőjének listájára került…
Vendégoldal

Biodinamikus nagyágyú a Borirodában!
2019. 11. 27. | Borsmenta
November 28-án mesterkurzussal egybekötött kóstolón mutatkozik be az Henri Giraud champagne-ház Budapesten. A találkozót a hamarosan az első születésnapját ünneplő Borirodában tartják…
Vendégoldal

Szepsy István rangos nemzetközi elismerést kapott
2019. 11. 20. | Borsmenta
A borvilág egyik legrangosabb kitüntetésének tekinthető Walter Scheel éremmel díjazták Szepsy István tokaji borász munkásságát Németországban…
Vendégoldal

Magyar borok újabb sikere Angliában
2019. 10. 11. | Borsmenta
A legfontosabb magyar szőlőfajtákból készült borok mutatkoztak be a Novel Wines éves nagykóstolóján az angliai Bath-ban. A céget az angol Decanter magazin a legjobb közép-kelet-európai borokkal foglalkozó kereskedésnek választotta...
Vendégoldal

Séfet újít a Kreinbacher Birtok!
2019. 08. 06. | Borsmenta
Langer Gábor executive chef tizenkét éves tapasztalatát, valamint Brightonban és Dublinban megszerzett nemzetközi szemléletét hozta magával a somlói birtokra. Mostantól az ő főztjét kóstolhatjuk Kreinbacherék borai mellé…
Vendégoldal

Az Öreg Király esete a bióval
2019. 07. 19. | Borsmenta
Tokaj-Hegyalja emblematikus dűlője, az Öreg Király és az onnan 2018-ban készült borok hivatalosan is megkapták a biominősítést…
Vendégoldal

Ki kér egy C-vitamin koktélt?
2019. 07. 03. | Borsmenta
Magyar találmányok ihlette koktélokat kóstolhatunk a nyáron Budapesten, az InterContinental teraszán...
Vendégoldal

Új ginek az Agárditól!
2019. 06. 28. | Borsmenta
Új párlatokkal színesíti kínálatát az Agárdi Pálinka. A tavaly ősszel bemutatott whisky, rum és gin mellé most két újabb gin érkezik a nyári koktélokhoz…
Vendégoldal

Debrecziner Gourmet negyedszer!
2019. 06. 13. | Borsmenta
Június harmadik hétvégéjén ismét megtelik gasztroőrültekkel a debreceni Nagyerdő Békás-tó körüli parkja. Péntek déltől vasárnap estig fővárosi és vidéki sztárséfek, cukrászok, italszakértők várják a közönséget. Íme 10 ok, amiért mi mindenképpen ott leszünk…