Főzünk

Céklás brownie
2020. 11. 13. | Kriston Orsi
Sütihorror Halloween után. A céklás brownie óriási találmány! Kicsit könnyebb, mint a hagyományos társai, de az íze izgalmasabb, és még borok mellé is kínálható…
Főzünk

Három gyors mártogatós
2020. 08. 24. | Szabó Edit
Íme három remek mártogatós: egy kapros-fetás, egy petrezselymes-tojásos és egy korianderes-kápiás. Vendégvárónak, vacsorára, együtt és külön-külön is ajánljuk…
Főzünk

Rakott karfiol gerslivel
2020. 07. 13. | Szabó Edit
Az időt ugyan rá kell szánni, de a rakott karfiolt könnyű elkészíteni. Bármilyen évszakban, bármilyen napszakban tökéletes ebéd vagy vacsora…
Főzünk

Korianderes kápiakrém
2020. 06. 20. | Szabó Edit
Nézzétek, hogy úszom! 6.
Ezt az ismerős, mégis különleges ízvilágú kápiakrémet tálalhatjuk húsok mellé, de tunkolhatunk bele pitát, sajtot, zöldségeket is…
Főzünk

Gyümölcsös-lekváros kukoricaprósza
2020. 06. 19. | Pesti Eszter
Nagyanyáink korában kedvelt édesség volt, de mára valahogy elfelejtettük. Pedig a kukoricaprósza nagyon finom, ráadásul a gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Mi most tavaszi gyümölcsökkel készítettük el…
Főzünk

Tojáskrém vagy -mártogatós
2020. 06. 16. | Szabó Edit
Nézzétek, hogy úszom! 5.
Ha sűrűbb, remek szendvicskrém, ha lazább, isteni mártogatós! Ez a tojásos étel szuperfinom, szuperegészséges, és minden évszakban tökéletes vendégváró fogás. Még a pezsgő mellé is kínálhatjuk…
Főzünk

8 megbízható kenyér-, kifli- és kalácsrecept
2020. 06. 11. | Szabó Edit
A vírus (reméljük, nem csak átmenetileg) visszavonulót fújt, de a tavaszi karanténidőkben kialakult szokások egyike-másika biztosan velünk marad. Rákaptunk például a sütésre. Íme 8 megbízható kenyér-, kifli- és kalácsrecept, ha netán újra sütni támad kedvünk…
Főzünk

Feta sajtos mártogatós
2020. 06. 08. | Szabó Edit
Nézzétek, hogy úszom! 4.
Kenyér nem kell! Ezt mondta Micimackó is, amikor látogatóba ment Nyuszihoz, és most ezt mondjuk mi is. Ehhez a feta sajtos mártogatóshoz elég egy kis friss zöldség, és máris kész a tökéletes nyári vacsora…
Főzünk

Tejfölös karaj babérral
2020. 06. 01. | Klich Zsuzsa
Puha, szaftos, sós és savanykás: a tejfölös karaj az egyik legjobb dolog a világon...
Főzünk

Tavaszi spárgaleves
2020. 05. 25. | Szabó Edit
Nézzétek, hogy úszom! 3.
Hogy a friss zöldségek vagy a galuska miatt, meg nem mondjuk, de ez a spárgaleves verhetetlen. Pillanatok alatt elkészül, és szinte azonnal el is fogy…
Főzünk

Káposztás cvekedli
2020. 05. 18. | Klich Zsuzsa
Nézzétek, hogy úszom! 2.
Imádjuk, ha más készíti el, de mi magunk ritkán állunk neki, pedig egy jó káposztás tésztát megfőzni nem is olyan nagy ördöngösség. A vita ott kezdődik, hogy borssal vagy cukorral kínáljuk…
Főzünk

Zöldborsós lepénykék
2020. 05. 11. | Klich Zsuzsa
Könnyű, gyors, egészséges és nagyon finom. Ezek a zöldborsós lepénykék akár fagyasztott borsóból is készülhetnek, de hamarosan megjelenik már a friss is a piacon. Alig várjuk…
Főzünk

Nézzétek, hogy úszom! 1. – Paradicsomleves
2020. 05. 05. | Szabó Edit és Klich Zsuzsa
Még soha életedben nem főztél, de most megpróbálnád? Kezdd a paradicsomlevessel! Két változatot is mutatunk, mindegyik egyszerű és szupergyors. Valamelyik biztosan ízleni fog…
Főzünk

7 medvehagymás recept
2020. 04. 30. | Szabó Edit
A medvehagyma a tavasz ajándéka, gyűjtésekor jót kirándulhatunk, és még a konyhában is sokoldalúan felhasználható. Íme 7 remek medvehagymás recept – élvezzétek, amíg tart a szezon…
Főzünk

Pekeskifli
2020. 04. 24. | Szabó Edit
A pekeskifli a sváb konyha remeke, eszményi borkorcsolya, de vendégvárónak vagy a délutáni kávé mellé is ideális…