Főzünk
Hideg padlizsánsaláta című cikk borítóképe

Hideg padlizsánsaláta

2021. 08. 24. | Szabó Edit
Egy kedves görög vendéglőben kóstoltuk ezt a padlizsános fogást, elkértük a receptjét, és elkészítettük. Tökéletes előétel, de egy szelet friss bagettel akár könnyű ebéd is válhat belőle…
Főzünk
Sárgadinnye sonkával című cikk borítóképe

Sárgadinnye sonkával

2021. 08. 19. | Szabó Edit
Ha akarjuk, könnyű ebéd, ha akarjuk, előétel: a sárgadinnye és a sonka tökéletes párost alkot a tányéron…
Főzünk
Paradicsomos-bazsalikomos spagetti című cikk borítóképe

Paradicsomos-bazsalikomos spagetti

2021. 08. 12. | Szabó Edit
Ez a spagetti a nyár ajándéka. Egy kis paradicsom, egy kis bazsalikom, némi fokhagyma, és 20 perc alatt kész a finom vacsora…
Főzünk
Pizza Ördöggel című cikk borítóképe

Pizza Ördöggel

2021. 08. 03. | Szabó Edit
Egy szelet pizza, egy pohár vörösbor, nincs is ennél jobb levezetése a napnak! Egyszerű nyári pizzánkhoz most a Vylyan Pincészet Ördög nevű vörösborát töltöttük pohárba…
Főzünk
Hideg lengyel céklaleves – chlodnik című cikk borítóképe

Hideg lengyel céklaleves – chlodnik

2021. 07. 09. | Szabó Edit
Aki nem kóstolta, el se tudja képzelni, hogy a chlodnik milyen finom. Elkészítése gyerekjáték, de nem tálalható azonnal, mert néhány órát állnia kell a hűtőben…
Főzünk
Szamócalekvár, szamócaszörp című cikk borítóképe

Szamócalekvár, szamócaszörp

2021. 06. 28. | Szabó Edit
A tavasz édes ízei üvegbe zárva. Egy szamócalekváros kenyérrel a tél közepén is jól indul a nap, a szörpöt pedig ihatjuk tisztán, de megbolondíthatjuk egy kis alkohollal is…
Főzünk
Szamóca, spárga, balzsamecet című cikk borítóképe

Szamóca, spárga, balzsamecet

2021. 06. 15. | Szabó Edit
A tavaszi piac valóságos kincsesbánya, de a június a legjobb, amikor még van spárga és már van szamóca. Ez a könnyű előétel tökéletes indítása egy ünnepi vacsorának, főleg ha egy kis rozépezsgőt is kerítünk hozzá…
Főzünk
Csokitorta liszt nélkül című cikk borítóképe

Csokitorta liszt nélkül

2021. 05. 26. | Szabó Edit
A francia csokitorta zseniális desszert. Liszt nélkül készül, és úgy édesség, hogy közben cseppet sem édes…
Főzünk
Sertéssült barna sörrel című cikk borítóképe

Sertéssült barna sörrel

2021. 05. 05. | Szabó Edit
A barna sör és a sertéshús cseppet sem véletlen találkozása a sütőben. Az étel tökéletes lesz, és a maradék sör jól fog esni mellé…
Főzünk
Ropogós csirkeszárnyak című cikk borítóképe

Ropogós csirkeszárnyak

2021. 04. 19. | Szabó Edit
A sült csirkeszárny sokak kedvence, de csak akkor az igazi, ha belül szaftos, kívül ropogós. Íme két variáció, egyik jobb, mint a másik…
Főzünk
Spenótos-mascarponés spagetti című cikk borítóképe

Spenótos-mascarponés spagetti

2021. 04. 07. | Szabó Edit
Egy kis spenót, egy kis mascarpone, és máris kész a csoda! Ezt a tésztát még az is szeretni fogja, aki egyébként nem híve a spenótnak…
Főzünk
Sült kacsamell, ahogy Debreczeni Mónika készíti című cikk borítóképe

Sült kacsamell, ahogy Debreczeni Mónika készíti

2021. 04. 03. | Szabó Edit
Debreczeni Mónika, a Vylyan Pincészet tulajdonosa szívesen időz a konyhában. Az egyik klasszikus ünnepi étele a sült kacsamell, amihez a Vylyan kékfrankosát tölti a pohárba…
Főzünk
Farkassügér sütőben című cikk borítóképe

Farkassügér sütőben

2021. 04. 02. | Szabó Edit
Könnyen, gyorsan elkészíthető, látványos és nagyon finom. A tepsiben sült farkassügér titka az egyszerűségében rejlik…
Főzünk
Banánkenyér című cikk borítóképe

Banánkenyér

2021. 03. 11. | Szabó Edit
Ez a banánkenyér teljes kiőrlésű lisztből készül, és vajjal a legfinomabb. A délutáni kávé mellé ajánljuk…
Főzünk
Sajttorta mascarponéval című cikk borítóképe

Sajttorta mascarponéval

2021. 03. 01. | Szabó Edit
Az amerikai klasszikus recept az olaszok zseniális krémsajtjával. Lehet, hogy még nem tudsz róla, de ez lesz életed sajttortája…