Találatok száma: 2499
Tesztelünk

Tóth és Tóth Debrői Borok: Debrői Hárslevelű töppedt szőlőből 2021
2023. 12. 06. | Szabó Edit
A Tóth és Tóth Debrői Borok töppedt szőlős édes hárslevelűjét a trópusi gyümölcsös aromatika teszi különlegessé. Csípős indiai ételek mellé ajánljuk…
Főzünk

Sütőtökös gnocchi
2023. 12. 04. | Klich Zsuzsa
Az olaszok krumplinudlija, a gnocchi mifelénk is egyre divatosabb. Elkészítése nem ördöngösség, de azért rá kell szánni az időt. Ebben a receptben a krumplit sütőtökkel helyettesítettük, így nem csak az íze, a színe is ellenállhatatlan…
Tesztelünk

Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok: Tokaji Late Harvest 2021
2023. 12. 03. | Szabó Edit
A Tokaj Hétszőlő 2021-es késői szüretelésű hárslevelűje hűen mutatja meg a fajta szépségeit. Ázsiai ételek vagy egy jó túrógombóc mellé ajánljuk…
Vendégoldal

Pannon karácsony 2023
2023. 12. 02. | Borsmenta
Ünnepi nagykóstolóra várja a borbarátokat december 5-én Budapesten a Pannon Bormíves Céh. A rendezvényen 35 pincészet több mint 100 borát töltik a poharakba, átadják a Bussay László Emlékdíjat, és lesz jótékonysági borárverés is…
Vendégoldal

Ehető erdő
2023. 12. 01. | Borsmenta
Könyvajánló
Bózsó Gyula erdész és Megyeri Sára újságíró cseppet sem véletlen találkozása egy különleges könyv lapjain. Az Ehető erdő hiánypótló mű, felfedező kedvű túrázóknak és vállalkozó szellemű szakácsoknak ajánljuk…
Főzünk

Lencseköfte
2023. 11. 30. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 2. rész
A török konyha bővelkedik húsmentes receptekben. Török örömök című sorozatának 2. részében Nagyillés János azt meséli el, hogyan készítjük az egyik legnépszerűbb zöldségételt, a vöröslencsés köftét…
Iszunk

Osztrák borok kóstolója a Color Barban
2023. 11. 29. | Vargha Márk
Az osztrák borok óriási minőségi ugrása ma már tananyag a borismereti iskolában. A kiváló zöld veltelinik, szentlőrincek, kékfrankosok és társaik a Color Bar csapatának köszönhetően itthon is könnyen elérhetők. Vargha Márk közel százat kóstolt meg közülük…
Vendégoldal

Boron túli üzenet
2023. 11. 28. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 5. rész
A Csúcsiról, ami csúcs, a jelekről a föld alatt és a föld felett, a boron túli üzenetekről és arról, hogy a séfek a modern kor festői. Dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 5. részében az Alkimista Kulináris Műhely és Tomcsányi Árpád is megjelenik…
Főzünk

Sült csirkecomb egyszerűen
2023. 11. 27. | Szabó Edit
Ez a sült csirkecomb a legegyszerűbb étel a világon, viszont látványos és finom, így akár az ünnepi asztalra is kerülhet...
Eszünk

Spanyol stand up vacsoraesten jártunk
2023. 11. 26. | Nádasi Eszter
Spanish Affair címmel hirdetett vacsoraestet egy novemberi csütörtök estére a budapesti Tapas Fino. A rendezvény házigazdája Czinege Tamás volt, a főszereplői pedig a cava és az olíva…
Tesztelünk

Bolyki Pincészet: Metha Thema Hárslevelű Grand Superior 2021
2023. 11. 24. | Szabó Edit
A Bolyki Pincészet 2021-es Metha Thema Grand Superior Hárslevelűje maga a nagybetűs ígéret. Minden benne van, ami egy kiváló borhoz kell, szépsége már most megmutatkozik, de csak 2-3 év múlva teljesedik ki igazán…
Főzünk

Şekerpare, az igazi cukorfalat
2023. 11. 23. | Nagyillés János
Török örömök - Nagyillés János török receptjei 1. rész
Török örömök – Nagyillés János sorozata, 1. rész. A Şekerpare az egyik legismertebb török édesség. Elkészítése pofonegyszerű, és sem komolyabb konyhai jártasságot, sem különleges alapanyagokat nem igényel. Ráadásul napokig friss marad…
Utazunk

Koppenhága, a szerethető város
2023. 11. 22. | Vargha Márk
Hétvége Koppenhágában 2. rész
Dánia fővárosa, Koppenhága élhető és kedves hely. Minisorozatának 2. részében Vargha Márk múzeumokat és templomokat ajánl, de az asztali örömökről sem feledkezik meg…
Iszunk

Mindszenthavi Mulatság 2023
2023. 11. 21. | Szabó Edit
Az utolsó meleg őszi napon rendezték az idei Mindszenthavi Mulatságot a bodrogkisfaludi és a bodrogkeresztúri borászok. Aki szereti a szívmelengetően kedves, családias hangulatú minifesztiválokat, annak jövőre is ott a helye…
Tesztelünk

Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok: Hárslevelű Dry Bio 2022
2023. 11. 20. | Szabó Edit
A Tokaj-Hétszőlő 2022-es bio hárslevelű válogatása a természetességével hódít. Üde, gyümölcsös illatú, határozott savú bor, halételek mellé kitűnő választás…