Találatok száma: 2507
Tesztelünk

Kőfejtő Pince: Nagy-Somlói Juhfark 2017
2023. 02. 13. | Szabó Edit
A Kőfejtő Pince 2017-es Nagy-Somlói Juhfarkja az érlelt somlói borok egyik szép példája. Hagyjunk neki időt, és kóstoljuk figyelemmel!
Beszélgetünk

Nem parasztvakítás!
2023. 02. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Pavlicsek Csaba pálinkamesterrel
A perkátai Scientia Master Spirit Competition hazánk egyik legrangosabb pálinka- és párlatversenye. Az idáig vezető útról és a verseny részleteiről Pavlicsek Csabát, a Scientia Egyesület elnökét, a rendezvény versenyigazgatóját kérdeztük…
Tesztelünk

a szemüveges srác: Juhfark 2020
2023. 02. 10. | Szabó Edit
Egy feltörekvő kicsi pince első évjárata. Hesz Ádám, vagyis „a szemüveges srác” egyelőre édesapja pincéjében dolgozza fel a vásárolt szőlőt, de úgy tűnik, jó érzékkel…
Iszunk
Tesztelünk

Kolonics Pincészet: Juhfark 2021
2023. 02. 06. | Szabó Edit
A Kolonics Pincészet 2021-es juhfark borában Somló derűs, fiatalos arca mutatkozik meg. Kicsit kacér, kicsit ledér, és nagyon sokat ígér…
Utazunk

Bolyongás Indiában 6. rész
2023. 02. 03. | Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplója – 6. rész
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplójának 6. részében még mindig a rádzsasztáni városokban bolyongunk, és az utcák sokszor egészen máshová vezetnek, mint gondolná az ember…
Főzünk

Csőben sült kelbimbó
2023. 02. 02. | Szabó Edit
A kelbimbó az egyik legfontosabb téli vitaminforrásunk, ráadásul sokoldalúan használható a konyhában. Ez a csőben sült változat főételként és köretként egyaránt megállja a helyét…
Eszünk

Boldog születésnapot, Kistücsök!
2023. 02. 01. | Barossné Koós Andrea
A 30. születésnap mindig sorsfordító érzés az ember életében. Ezt a különleges alkalmat ünnepelte a balatonszemesi Kistücsök étterem a törzsvendégek és a Stílusos Vidéki Éttermiség séfjeinek társaságában…
Iszunk
Vendégoldal

Híd modernitás és hagyomány között
2023. 01. 31. | Schubert Ádám
Aprónapló 13. rész
Miért van az, hogy a borászok egymás lehúzásával igyekeznek feljebb kerülni ahelyett, hogy egy irányba tolnák a szekeret? Az Aprónapló 13. részében Schubert Ádám az előző részben megkezdett gondolatmenetet folytatja, és nem udvariaskodik…
Iszunk

Startol a SCIENTIA MASTER SPIRIT COMPETITION 2023
2023. 01. 31. | Borsmenta
Már várják a párlatmintákat a SCIENTIA MASTER SPIRIT COMPETITION szervezői! A híres Perkátai Párlatverseny utódjaként tavaly debütált nagyszabású esemény az idén a magyar ginek versenyével is kiegészül…
Tesztelünk

Kőfejtő Pince: Juhfark 2020
2023. 01. 29. | Szabó Edit
A Kőfejtő Pince 2020-as Juhfark bora hamisítatlanul somlói. Köves, ásványos világát az intenzív gyümölcsösség teszi kedvessé. Haladó „somlóistáknak” és nyitott szívű borfanoknak egyaránt ajánljuk…
Eszünk

Balkáni ízek Szabadkán
2023. 01. 27. | Dimitrov Nikoleta
Szabadka, a gyönyörű szerbiai város csak egy ugrás a magyar határtól, így akár egy egynapos túrára is érdemes odalátogatni. Dimitrov Nikoleta éttermet és ételt is ajánl a településen…
Tesztelünk

Zsirai Pincészet: Méthode Traditionnelle 2020
2023. 01. 26. | Szabó Edit
A Zsirai Pincészet első pezsgője tradicionális eljárással készült, hozzá a szőlőt a Nyúlászó-dűlőben szüretelték. Maximum íz, zéró dosage, és sok szeretet Tokajból, a brut nature kedvelőinek…
Iszunk

Itt a 13. Furmint Február Nagy Kóstoló!
2023. 01. 25. | Nádasi Eszter
Február másodikán több mint 200 furmintból válogathatunk a budai Hagyományok Házában. A 13. Furmint Február Nagy Kóstolót a sokszínűség és a személyesség jegyében rendezik…