Főzünk
Konfitált kacsacomb Bernáth József receptje alapján című cikk borítóképe

Konfitált kacsacomb Bernáth József receptje alapján

2022. 01. 30. | Szabó Edit
Konfitált kacsacomb, hagymás tört krumpli, párolt lila káposzta. A nagy triót ezúttal Bernáth József séf receptje szerint készítjük el, és a Vylyan Pincészet Mandulás nevű borával kínáljuk…
Főzünk
Focaccia című cikk borítóképe

Focaccia

2022. 01. 22. | Fülöp Timi
Liszt, víz, élesztő meg egy kis türelem, és máris kész az olaszok zseniális lepénykenyere, a focaccia. Mi most Fülöp Timi kipróbált alapreceptjét adjuk közre, amit aztán mindenki kedvére formálhat a saját képére…
Főzünk
Libaleves, ahogy Magos Zoltán készíti című cikk borítóképe

Libaleves, ahogy Magos Zoltán készíti

2022. 01. 17. | Szabó Edit
Magos Zoltán libalevese kapott egy kis ázsiai felhangot, és éppen ettől válik különösen izgalmassá. Forró, fűszeres és zamatos, minden bajra orvosság…
Főzünk
Lazacos piskótarolád című cikk borítóképe

Lazacos piskótarolád

2022. 01. 14. | Fülöp Timi
Látványos, különleges és nagyon finom. Fülöp Timi lazacos piskótaroládja bármilyen ünnepi asztal fényét emeli, főleg ha nyitunk mellé egy rozé pezsgőt is…
Főzünk
Juhtúrós és márványsajtos krém című cikk borítóképe

Juhtúrós és márványsajtos krém

2021. 12. 29. | Klich Zsuzsa
Kenjük vagy mártogassuk, mindegy! Íme két gyors vendégváró, amit pirítóssal és ropogós zöldségekkel is kínálhatunk…
Főzünk
Ez is raclette című cikk borítóképe

Ez is raclette

2021. 12. 28. | Upor László
Camembert másképp
Igazi társasági étel: mindenki ugyanazt eszi, mégis elbíbelődhet a saját kis adagjával. És elkészíteni sem ördöngösség…
Főzünk
Almás püspökkenyér című cikk borítóképe

Almás püspökkenyér

2021. 12. 26. | Klich Zsuzsa
Igazi téli sütemény. Karácsony második napjára vagy a két ünnep közötti időszakra ajánljuk, amikor egy kicsit már mindenkinek sok a jóból, de a délutáni kávéhoz mégis jól jön egy szelet süti…
Főzünk
Édeskömény-krémleves című cikk borítóképe

Édeskömény-krémleves

2021. 12. 20. | Klich Zsuzsa
Illatos, lágy és különleges. Aki szereti az ánizst, ezért a levesért rajongani fog. Elkészíteni könnyű, sem gyakorlatot, sem szakértelmet nem igényel…
Főzünk
Krémleves sült paprikából című cikk borítóképe

Krémleves sült paprikából

2021. 12. 13. | Szabó Edit
A sült paprika zseniális alapanyag. Készíthetünk belőle kenyérre kenhető krémet, balzsamecetes, mediterrán salátát, vagy akár ezt a krémlevest, amit mindenki imád, még az is, aki egyébként nem szereti a paprikát…
Főzünk
Kacsaleves és kacsás kása című cikk borítóképe

Kacsaleves és kacsás kása

2021. 11. 16. | Szabó Edit
Márton-napkor ezt a menüt mindenki libával tálalja, pedig kacsahúsból is nagyon finom. A kacsás kásához a levesben főtt húst használjuk fel, így a húsleves is gazdagabb lesz, és a második fogás is sokkal gyorsabban elkészül…
Főzünk
Lazacpisztráng serpenyőben, pirított zöldségekkel című cikk borítóképe

Lazacpisztráng serpenyőben, pirított zöldségekkel

2021. 11. 05. | Szabó Edit
Nyerő páros
Tápláló, tele van vitaminnal, gyorsan elkészíthető és nagyon-nagyon finom. Aki szereti a halat, süsse meg ezt a lazacpisztrángot olyan zöldségekkel, amilyeneket éppen a szezon diktál, és kínáljon mellé egy pohár üde rozét…
Főzünk
Szilvalekvár sütőben című cikk borítóképe

Szilvalekvár sütőben

2021. 10. 12. | Szabó Edit
Nincs benne se cukor, se tartósítószer, és még csak nem is munkaigényes! Készíts szilvalekvárt sütőben!
Főzünk
Szórós túrós süti című cikk borítóképe

Szórós túrós süti

2021. 09. 28. | Szabó Edit
Nem kell gyúrni, nyújtani, kevergetni, egyszerűen csak beleszórjuk a tepsibe a hozzávalókat, és már mehet is a sütőbe. A világ legegyszerűbb túrós süteménye nem hiányozhat a repertoárunkból…
Főzünk
Kékkúti házi zserbó című cikk borítóképe

Kékkúti házi zserbó

2021. 09. 06. | Virág Orsolya
Nincs ünnepi asztal zserbó nélkül. Klasszikus házi süteményünk receptjét a kékkúti sütőasszonyoktól kaptuk…
Főzünk
Mindszentkállai barack című cikk borítóképe

Mindszentkállai barack

2021. 08. 30. | Virág Orsolya
Bár ránézésre őszibarackra emlékeztet, a mindszentkállai barack nem gyümölcs – nagyon nem. Tradicionális házi sütemény a nagyi receptje szerint: cukros, lisztes, nagyon édes, mégis ellenállhatatlan…