Iszunk

Itt a Vylyan Rozé Variáció!
2021. 05. 17. | Szabó Edit
A Vylyan Pincészet syrah és kékfrankos házasításával készült új, fahordós rozéja ételek mellé illik igazán. Bernáth József séf zöld spárgás, garnélás rizottóhoz ajánlja…
Iszunk

Május 16-a lett a Nemzetközi Ezerjó Nap!
2021. 05. 16. | Borsmenta
Most már az ezerjónak is van nemzetközi napja! Csetvei Krisztina móri borász hívta életre, és máris nagyon sokan csatlakoztak hozzá. Május 16-án koccintsunk ezerjóval! Íme a részletek…
Iszunk

Kitüntették Bacsó Andrást
2021. 05. 12. | Szabó Edit
Rangos spanyol kitüntetést kapott Bacsó András, a Tokaj-Oremus nemrég visszavonult birtokigazgatója. A Katolikus Izabella-rend keresztjét Anunciada Fernández de Córdova, Spanyolország nagykövete adta át a borásznak…
Iszunk

A sauvignon blanc
2021. 05. 07. | Szabó Edit
Lehet óvilági, lehet újvilági, buja passiógyümölcsös vagy hűvösebb, csalános – alig akad borkedvelő ember a világon, aki a sauvignon blanc-t ne szeretné…
Iszunk

Terítéken a zöld veltelinik
2021. 04. 30. | Virág Orsolya
Hogy milyen egy szakmai borkóstoló a közönség szemével? Virág Orsolya megírta. A Borsmenta női különítménye a Radó Pince, a Geszler Családi Pincészet és a Vabrik Pincészet zöld veltelini borát vette górcső alá. Íme a beszámoló…
Iszunk

Dobozos gyöngyöző Fontéktól
2021. 04. 22. | Borsmenta
Az angol sajtóban is napvilágot látott a hír: környezetbarát csomagolású dobozos gyöngyözőbort dobott piacra a Font Pincészet…
Iszunk

Megkóstoltuk a Vespert
2021. 04. 21. | Szabó Edit
Új csúcsbor született a Csányi Pincészetnél. A Vesper névre keresztelt vadonatúj házasítás elegáns gyümölcsösséggel, ugyanakkor figyelemre méltó komplexitással hódít, és van benne bőven potenciál…
Iszunk

Távozik a Vylyan éléről Ipacs Szabó István
2021. 04. 15. | Szabó Edit
Április közepétől fiatal kollégájának, Tóth Sándornak adja át a kormányrudat a Vylyan Pincészet főborásza, Ipacs Szabó István. Az ismert szakember 22 éven át volt a Vylyan meghatározó alakja, tanácsadóként továbbra is segíti a borászat munkáját…
Iszunk

Kékfrankos sört kóstoltunk!
2021. 04. 12. | Szabó Edit
A Monyo Sörfőzde Hungarian Terroir szériájának Eger Kékfrankos Russian Imperial Stout söre került a poharunkba. Minket meggyőzött…
Iszunk

A magyar borokra figyel a világ!
2021. 04. 09. | Szabó Edit
36 oldalas mellékletet szentel a magyar boroknak a világ legismertebb borászati szaklapja, az angol Decanter. A kiadvány Toronyi Zsuzsa (Wines of Hungary UK) szervezésében, az Agrármarketing Centrum támogatásával jelent meg…
Iszunk

Vírusálló szőlőfajtát nemesítettek!
2021. 04. 01. | Szoruló Pál
A Borshanta április 1-jei különkiadása
Szenzációs vitikulturális eredmény: itt a covidinka! Az új szőlőfaját hazai kutatóintézetekben fejlesztették ki. Szoruló Pál tudósítása…
Iszunk

A zabolátlan szépség
2021. 03. 30. | Szabó Edit
Vylyan Pincészet: Csóka 2016
A Kárpát-medencében őshonos csókaszőlő az utóbbi másfél évtizedben jelent meg újra hazánk szőlőskertjeiben. Az öntörvényű fajtából többek között a Vylyan Pincészet készít figyelemre méltó bort. A 2016-as évjáratot kóstoltuk…
Iszunk

Bárélmény otthon!
2021. 03. 02. | Szabó Edit
Minőségi italok, halk zene, szakértő bartender, barátok, buli… Na, hát éppen ez nincs manapság, hacsak otthonunkba nem varázsoljuk az élményt. Mert lehetséges!
Iszunk

Megkóstoltuk Gervai János borait
2021. 02. 12. | Szabó Edit
Gervai Jánost a Michelin-csillagos Stand étterem sommelier-jeként ismertük meg, most azonban mint ígéretes borászt mutatjuk be az olvasóknak…
Iszunk

A Villa Sandahl és Balla Géza kapta a nagydíjat
2021. 01. 06. | Szabó Edit
A Magyar Borszakírók Köre ötödik alkalommal díjazta a hazai borokat. Kiss Gábor, Bakonyi Péter, Figula Mihály és Kovács Nimród pincészete is ott van a legjobbak között…