Iszunk

Borjour Magnum 2022 – első felvonás
2022. 03. 09. | Takács Andrea
Kétszázhúsz kiállító ezernél is több bora, mesterkurzusok és gyorskóstolók végeláthatatlan sora várta mindazokat, akik ellátogattak a Budapesti Kongresszusi Központban megrendezett Borjour Magnumra. A Borsmentát Takács Andrea tudósította, két felvonásban. Íme az első…
Iszunk

Furmint February 4.0 Londonban!
2022. 03. 03. | Vargha Márk
A Wines of Hungary UK immár negyedik alkalommal rendezett Furmint Februárt Londonban. A rendezvényről Vargha Márk tudósította a Borsmentát…
Iszunk

Fehérvári Bormustra – hatodszor
2022. 01. 27. | Vargha Márk
Elegáns helyszín, elegendő férőhely, hibátlan harapnivalók, kimeríthetetlen választék – idén is hozta mindazt a Fehérvári Bormustra, amiért annyira vártuk...
Iszunk

Bor, pezsgő, pálinka – megférnek együtt az asztalon?
2022. 01. 13. | Szöllősi Edit
Lassan igyál, és ne keverd! – hangzik a régi intelem. Pedig a pálinkának, a bornak és a pezsgőnek egyaránt helye van a vacsoraasztalon, csak ésszel kell kínálni…
Iszunk

Térdig múltban és jövőben
2022. 01. 11. | Szabó Edit
Pincetúra a Csányi Pincészetnél
Öreg pince, ultramodern borászat, magnum pezsgő, nagy vörösborok… A Villányi borvidék dinamikusan fejlődő borászati vállalkozása, a Csányi Pincészet hamarosan kitárja kapuit a látogatók előtt…
Iszunk

Kamocsay és Günzer bora kapta a nagydíjat
2022. 01. 06. | Szabó Edit
A Magyar Borszakírók Köre hatodik alkalommal díjazta a hazai borokat. A Kikelet Pince, a Pálffy Szőlőbirtok, a Sol Montis Borászat és a Vesztergombi Pince bora is ott van a legjobbak között…
Iszunk

Szilveszteri pezsgőteszt
2021. 12. 29. | Szabó Edit
A Borsmenta szilveszteri pezsgőtesztjén 19 borászat 23 tétele vett részt. A pálmát egy villányi rozé magnum vitte el, de egyéb meglepetések is születtek…
Iszunk

Ünnepi kadarkateszt
2021. 12. 15. | Szabó Edit
Örömmel jelentjük, hogy az idei évtől november 20-a a kadarka napja. Ennek örömére a Borsmenta is megtartotta házi kadarkatesztjét. Izgalmas és tanulságos kóstoló volt, a pálmát egy dűlőszelektált bor vitte el…
Iszunk

Éljen az aszú!
2021. 12. 10. | Szabó Edit
2017 óta ünnepeljük minden év december 10-én a Tokaji Aszú Nemzetközi Napját. De vajon mi az, amit a leghíresebb magyar borról tudni érdemes?
Iszunk

Megvan, ki az Év Bortermelője 2021-ben!
2021. 12. 03. | Szabó Edit
A Magyar Bor Akadémia tagjai az idén is titkos szavazással döntötték el, hogy az öt jelölt közül ki kapja az Év Bortermelője címet. A pálmát ezúttal a Nyakas Pince borásza, Nyúlné dr. Pühra Beáta vitte el…
Iszunk

Madárlátta borok a Villa Sandahltól
2021. 11. 18. | Vargha Márk
A Villa Sandahl 2019-es évjáratbemutatója
A svéd testvérpár tulajdonában álló Villa Sandahl Borászat a 2019-es évjárat borainak kóstolójára hívta a közönséget, ám ennél jóval többet kaptunk…
Iszunk

Éljen a könnyű vörös!
2021. 11. 12. | Szabó Edit
A Borsmenta legutóbbi tesztjén a könnyű vörösborokat vettük górcső alá. Nyolc borvidék 18 pincészetének 20 csavarzáras tételét töltöttük a poharakba, villányi, egri és balatonboglári pincészetek borai végeztek az élen. Íme a részletek…
Iszunk

Amikor Bornemissza nevet változtatna
2021. 11. 02. | Juga Péter
Nagy Egri Borműhely Kóstoló
Hagyományteremtő szándékkal szervezték meg az idén a Nagy Egri Borműhely Kóstolót. A színvonalas rendezvénynek a St. Andrea Pincészet és Szőlőbirtok egerszalóki épülete adott otthont…
Iszunk

Mi az a Vindependent?
2021. 10. 18. | Szabó Edit
Magyarország egyik legkisebb, de rendkívül hatékonyan működő boros szervezete, a Vindependent a kisbirtokok munkáját segíti. Tevékenységükről egy kellemes munkaebéden számoltak be a sajtó képviselőinek…
Iszunk

Pét-natok, sorakozó!
2021. 09. 30. | Szabó Edit
A Borsmenta legutóbbi szakmai tesztjén a pét-natokat vettük górcső alá: hét borvidék tucatnyi borán keresztül próbáltunk fogalmat alkotni az új őrületről. A pálmát Tokaj és Villány vitte el. Íme a részletek…