Találatok száma: 2509
Eszünk
Főzünk

Sült fokhagyma
2022. 06. 24. | Fülöp Timi
Pofonegyszerű, mégis utolérhetetlen. A sült fokhagymának olyan zamata van, hogy képtelenség neki ellenállni. Még szerencse, hogy nem is kell. Pirítóssal kínáljuk. Isteni!
Beszélgetünk

Itt a Vylyan-nyár!
2022. 06. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
A Villányi borvidék egyik legszerethetőbb borászata, a Vylyan Pincészet új borokkal és jó programokkal készül a nyárra. A részletekről Debreczeni Mónikát, a pincészet tulajdonosát kérdeztük…
Eszünk
Főzünk

Bodzaszörp
2022. 06. 18. | Klich Zsuzsa
A bodzavirág az első tavaszi napokon jelenik meg a bokrokon, hogy aztán csodás illatba burkolja a kerteket, udvarokat, erdőket, hegyeket. Ilyenkor minden háziasszony bodzaszörpöt készít, mi is mutatunk egy megbízható receptet…
Beszélgetünk

Bor, zene, boldogság
2022. 06. 18. | Virág Orsolya
Beszélgetés Juga Péterrel
Ismét lesz BOLDOGkisfalud Feszt! A tavaly indult kulturális fesztivált Tokaj-Hegyalja egyik legkedvesebb településén, Bodrogkisfaludon rendezik június utolsó hétvégéjén. A részletekről a főszervezőt, Juga Pétert kérdeztük…
Iszunk

Buli a hegyen: Somlói Éjszakai Pincetúra 2022
2022. 06. 15. | Szabó Edit
Hétvégén ismét tüzek gyúlnak a Somlón. Az éjszakai pincetúra az idén kétnapos kulturális fesztivállal egészül ki; íme 9 jó ok, hogy miért kell mindenképpen odamennünk…
Utazunk

Ahol a madár se… 2. rész
2022. 06. 13. | Vargha Márk
Ó-Zéland
Vannak csodás helyek a világban, amelyek valamiért kívül esnek a magyar turisták többségének radarján. Vargha Márk minisorozatának második részében Hollandia délnyugati csücskében időzünk…
Tesztelünk

Sauska Tokaj: Pinot Noir Padi 2018
2022. 06. 12. | Szabó Edit
A Sauska Pincészet tokaji birtokának egyik gyöngyszeme ez a pinot noir. Hozzá a szőlőt a különleges adottságú Padi-hegyen szüretelték, ennek köszönheti szokatlan szépségét, hűvös eleganciáját…
Beszélgetünk

Az előrelátását csodáltam legjobban
2022. 06. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Pulay Polett-tel
2022-ben Thummerer Vilmos lett a Borászok Borásza. A 2021 decemberében elhunyt borász helyett unokája, Pulay Polett vette át a díjat, aki a pincészetben is a nyomdokaiba lépett. Interjúnkban a nagyapjáról mesél…
Utazunk

Elszöktünk az Isztriára
2022. 06. 10. | Németh Judit
Halpiac Rijekában, ebéd és desszert Voloskóban, felhőtlen pihenés Rabacban, borozgatás a Kozlović Pincészetnél – ha ügyesen szervezzük, még két kisgyerekkel utazva is sok minden belefér egy rövid horvátországi kiruccanásba…
Főzünk

Padlizsán mustáros pácban, burgonyakörettel
2022. 06. 09. | Fülöp Timi
A padlizsán páratlanul sokoldalú alapanyag. Ez a mustáros pácban sült változat Fülöp Timi receptje, érdemes kipróbálni. Figyelem, a fogás húsmentes!
Tesztelünk

Kerekes Szőlőbirtok és Pince: Pinot Noir 2019
2022. 06. 08. | Szabó Edit
A gyöngyöstarjáni Kerekes Pince 2019-es pinot noir bora a vulkanikus talajról érkező borok egyik szép képviselője. A terroirborok kedvelőinek ajánljuk…
Iszunk

Újdonság Kőszegről: az Unger Bormanufaktúra
2022. 06. 07. | Vargha Márk
A Kőszegen található Unger Bormanufaktúra a Soproni borvidék egyik legfiatalabb pincészete. Náluk járt vendégségben a Borsmenta munkatársa, Vargha Márk. Volt miért lelkesedni…
Tesztelünk

Szijjártó Előd Borászat: Telehold Pinot Noir 2020
2022. 06. 06. | Szabó Edit
Szijjártó Előd Telehold pinot noir bora karakteres, energikus, szép és zabolátlan. Nincs benne semmi tetszeni akarás, anélkül is sikerül hódítania. Rozé kacsamellhez ajánljuk…