Találatok száma: 2501
Beszélgetünk
Szerencsés vagyok, hogy ide születtem című cikk borítóképe

Szerencsés vagyok, hogy ide születtem

2021. 02. 13. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Holló Ákossal
Holló Ákos, az Ákos Pince tulajdonosa büszke arra, hogy a Mátrában született, és ezen a kivételes adottságú borvidéken készítheti borait. Munkájáról, borairól, terveiről kérdeztük…
Iszunk
Megkóstoltuk Gervai János borait című cikk borítóképe

Megkóstoltuk Gervai János borait

2021. 02. 12. | Szabó Edit
Gervai Jánost a Michelin-csillagos Stand étterem sommelier-jeként ismertük meg, most azonban mint ígéretes borászt mutatjuk be az olvasóknak…
Főzünk
Spenótos galuska, spenótos muffin című cikk borítóképe

Spenótos galuska, spenótos muffin

2021. 02. 10. | Szabó Edit
Van, aki rá se tud nézni, van, aki él-hal érte. A spenót megosztó alapanyag, de nagyon egészséges, ezért érdemes a főzeléken kívül mást is készíteni belőle. Mi most galuskát főztünk és muffint sütöttünk. Íme a receptek…
Tesztelünk
Szentesi KÉTII: Érintés 2018 című cikk borítóképe

Szentesi KÉTII: Érintés 2018

2021. 02. 04. | Szabó Edit
A Szentesi Pince 2018-as Érintés nevű házasítása bámulatosan szép bor. Olyan harmóniát áraszt magából, hogy szinte neki lehet dőlni…
Beszélgetünk
A tudás megszerzése a cél című cikk borítóképe

A tudás megszerzése a cél

2021. 01. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés Bolyki Jánossal
Az egri Bolyki Pincészet tulajdonosa, Bolyki János 17 éve készítette első borát, tapasztalatban tehát nincs hiány, mégis szükségét érezte, hogy szőlész-borász mérnöki diplomát szerezzen az egri Eszterházy Károly Egyetemen…
Tesztelünk
Szent Benedek Pincészet: Furmint Szent Tamás-dűlő 2008 című cikk borítóképe

Szent Benedek Pincészet: Furmint Szent Tamás-dűlő 2008

2021. 01. 28. | Szabó Edit
Van az úgy, hogy az ember kincset talál. A tállyai Szent Benedek Pincészet 2008-as Szent Tamás Furmintja ennyi év után is kirobbanó formában van…
Főzünk
Penne füstölt szardellával, paradicsommártásban című cikk borítóképe

Penne füstölt szardellával, paradicsommártásban

2021. 01. 27. | Molnár Andor
Ez a percek alatt elkészíthető tésztaétel a mediterrán tengerparti nyarak emlékét idézi. Molnár Andor receptje…
Beszélgetünk
Nem feladat, hanem megtiszteltetés című cikk borítóképe

Nem feladat, hanem megtiszteltetés

2021. 01. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Kindl Róberttel
Nyugdíjba vonul Bacsó András borász, aki a megalakulása óta a Tokaj-Oremus birtokigazgatója. A spanyol tulajdonban lévő tolcsvai borászatot mostantól Kindl Róbert vezeti. A szakembert múltjáról, terveiről kérdeztük…
Vendégoldal
Bacsó András búcsúzik a Tokaj-Oremustól című cikk borítóképe

Bacsó András búcsúzik a Tokaj-Oremustól

2021. 01. 22. | Borsmenta
Huszonhét év után nyugdíjba megy a Tokaj-Oremus birtokigazgatója, a borászat lelke, Bacsó András. Utódja egy nemzetközi vizeken edződött fiatal szakember, Kindl Róbert lesz...
Tesztelünk
Szent Gaál Kastély és Borház: Passionata 2016 című cikk borítóképe

Szent Gaál Kastély és Borház: Passionata 2016

2021. 01. 19. | Szabó Edit
A Szent Gaál Borház 2016-os Passionata nevű bora a Strázsahegyi-dűlő válogatott terméséből készült. Vadételek, kemény sajtok mellé ajánljuk…
Beszélgetünk
Tokaj kék szőlője, a purcsin című cikk borítóképe

Tokaj kék szőlője, a purcsin

2021. 01. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Kanczler Andrással
Kanczler András, a tarcali Basilicus Borászat birtokigazgatója figyelemre méltó vörösbort készít a Tokaji borvidék hajdan jól ismert, ám a filoxéravész óta szinte teljesen elfeledett kék szőlőjéből, a purcsinból…
Vendégoldal
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között! című cikk borítóképe

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között!

2021. 01. 15. | Borsmenta
A pezsgők egyik legrangosabb világversenyének számító Effervescents du Monde-on 19 ország 479 pezsgője között aranyérmes lett és a top 10-be is bekerült a Hungaria Rosé Extra Dry…
Főzünk
Waldorf-saláta című cikk borítóképe

Waldorf-saláta

2021. 01. 14. | Molnár Andor
A Waldorf-saláta klasszikus receptje már több mint 120 éves. Az ételnek számos változata ismert, de Molnár Andor most a New York-i eredetit készítette el nekünk…
Eszünk
A 10 legnépszerűbb étkezési élmény 2020-ból című cikk borítóképe

A 10 legnépszerűbb étkezési élmény 2020-ból

2021. 01. 11. | Szabó Edit
Noha sajátos évet hagytunk magunk mögött, volt néhány emlékezetes gasztronómiai élményünk 2020-ban. A listát az Ürömi hüttéről szóló beszámolónk vezeti, de azért a Byblos, a Konyha-Kert és a Központ Deli házhoz szállítós menüje is bekerült a top 10-be…
Tesztelünk
St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet: Örökké 2018 című cikk borítóképe

St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet: Örökké 2018

2021. 01. 10. | Szabó Edit
A 2018-as Örökké Egri Cuvée Superior a St. Andrea Pincészet egyik büszkesége. Elegáns, szép fehérbor, baráti beszélgetések és ünnepi vacsorák méltó társa…