Találatok száma: 2504
Főzünk
Friss saláta mályvával című cikk borítóképe

Friss saláta mályvával

2020. 04. 07. | Szabó Edit
A lila virágú, kerek, szőrös levelű mályva az egyik legszebb ehető növényünk. Virágával díszíthetjük leveseinket, salátáinkat, leveléből készíthetünk főzeléket, de szárítva gyógyteába is keverhetjük…
Eszünk
Házhoz jön a Központ Deli! című cikk borítóképe

Házhoz jön a Központ Deli!

2020. 04. 07. | Szabó Edit
Imádunk főzni, de időnként jólesik, ha ezt valaki megteszi helyettünk. Máskor étterembe mennénk, de most olyan időket élünk, hogy az étterem jön hozzánk. Kipróbáltuk a Központ Deli főztjét, és szeretettel ajánljuk másoknak is…
Beszélgetünk
A lángot én viszem tovább című cikk borítóképe

A lángot én viszem tovább

2020. 04. 04. | Szabó Edit
Beszélgetés Éless Tímeával
A tállyai SZÓLÓ nevét gyorsan megtanulták a természetes borok rajongói, ám azt kevesen tudják, hogy a pincészet merész, formabontó borait egy halk szavú, törékeny nő, Éless Tímea készíti…
Főzünk
Vajas kifli című cikk borítóképe

Vajas kifli

2020. 04. 03. | Szabó Edit
Gyúrni kell, dagasztani, keleszteni. Ez nem a megúszós recept, de cserébe olyan vajas kiflit sütsz, hogy mindenki a csodájára jár…
Főzünk
Krémleves sütőtökből és sárgarépából című cikk borítóképe

Krémleves sütőtökből és sárgarépából

2020. 04. 02. | Szabó Edit
Egzotikus, fűszeres, finom és gyönyörű. Főzzetek sütőtökös-sárgarépás krémlevest Molnár Jacqueline receptje szerint…
Vendégoldal
Szöveglibák – avagy lapszerkesztés karaté idején című cikk borítóképe

Szöveglibák – avagy lapszerkesztés karaté idején

2020. 04. 01. | Szoruló Pál
A Marsbeton szupertitkos ámítógépét ismeretlen tettesek megkeszegelték...
Főzünk
Juhtúrós sztrapacska című cikk borítóképe

Juhtúrós sztrapacska

2020. 03. 31. | Szabó Edit
Minden időben, minden évszakban, minden után és minden helyett. A juhtúrós sztrapacska örök favorit, tökéletes és megunhatatlan. Mi most saját szedésű medvehagymával és ibolyával dobtuk fel…
Beszélgetünk
Ezt tanuljuk életünk végéig című cikk borítóképe

Ezt tanuljuk életünk végéig

2020. 03. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Földi Bálinttal
Február vége volt. Virágba borultak a mandulafák, friss fű sarjadt a szőlősorok között. A Sabar-dűlőben béke volt, egy szép év ígérete. Földi Bálint, a Sabar Borház borásza a pince legújabb borait mutatta, és beszélgettünk…
Iszunk
Fejedelmi szamorodnik című cikk borítóképe

Fejedelmi szamorodnik

2020. 03. 26. | Szabó Edit
Nem lesz vidám húsvétunk, mi mégis bort ajánlunk az ünnepi asztalra. A Borsmenta szamorodnitesztjén két Szepsy-bor végzett az élen, de bármelyik tesztalanyunkat jó szívvel ajánljuk – akár csendes elmélkedéshez is…
Vendégoldal
Maradj otthon a Mentával! című cikk borítóképe

Maradj otthon a Mentával!

2020. 03. 25. | Szabó Edit
Fotelmenta közösen
Igen. Maradj otthon – ez az első pont. Maradj egészséges. Mellesleg ez az utolsó pont is...
Főzünk
Tojásos nokedli című cikk borítóképe

Tojásos nokedli

2020. 03. 23. | Klich Zsuzsa
A tojásos nokedli a tavasz hírnöke. Mi most kamutlisztből készítettük – nem nagyzási hóbortból, csupán azért, mert másféle lisztet nem kaptunk a boltban…
Tesztelünk
Gróf Degenfeld Szőlőbirtok: Tokaji Szamorodni Selection 2017 című cikk borítóképe

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok: Tokaji Szamorodni Selection 2017

2020. 03. 22. | Szabó Edit
A Degenfeld birtok 2017-es édes szamorodnijához a bioművelésű Galambos-dűlő adta a sárga muskotályt. Friss, dűlőszelektált biobor készült belőle, inkább késői szüretes, mint szamorodnis hangulatban…
Tesztelünk
Pajzos Pincészet: Édes Szamorodni 2014 című cikk borítóképe

Pajzos Pincészet: Édes Szamorodni 2014

2020. 03. 21. | Szabó Edit
Édes, nem, édes, nem – libikóka két világ között, hol ide billen, hol oda. Pedig van benne cukor rendesen, néha soknak is tűnik, mégis könnyű inni. A Pajzos édes szamorodnija emlékezetes bor…
Beszélgetünk
Házhoz megy a Világbéke című cikk borítóképe

Házhoz megy a Világbéke

2020. 03. 21. | Szabó Edit
Beszélgetés Dudás Szilárddal
Az encsi Anyukám mondta, valamint a miskolci Pizza, Kávé, Világbéke is bezárt, de a Dudás testvérek nem bocsátják el a munkatársaikat. Miskolcon átálltak a házhoz szállításra, és bíznak benne, hogy sikerül átvészelniük a nehéz időket…
Tesztelünk
Obzidian Bormanufaktúra: Édes Szamorodni 2008 című cikk borítóképe

Obzidian Bormanufaktúra: Édes Szamorodni 2008

2020. 03. 20. | Szabó Edit
Érett, gazdag, de nem túláradóan édes szamorodni, túrós édességek méltó párja. Ár-érték arányban is figyelemre méltó…