Találatok száma: 2511
Beszélgetünk

A főzés a sokszor csinálás művészete
2022. 02. 26. | Szentkuthy Laura
Beszélgetés Göttinger Pállal 2.
Göttinger Pál nemcsak rendez, játszik és ír, hanem főz is. Eseti jelleggel improvizációs konyhát vezet, amiben flambírozás van, glazírozás, káosz és dráma. Interjúfolyamunk második részében a gasztronómiáról kicsit többet beszélünk, mint a színházról…
Utazunk

Hawaii, az ízek szigete – pénztárcakímélő praktikák
2022. 02. 25. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Szombathy Zsuzsa hawaii útinaplója 3.
Szombathy Zsuzsa Hawaii-kutató 2021 végén közel három hónapot töltött az egzotikus szigeteken. Útinaplója harmadik részében megtudjuk, hogyan fedezhetjük fel a helyi ízeket pénztárcakímélő módon…
Tesztelünk

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok: Extra Brut 2017
2022. 02. 24. | Szabó Edit
A Gróf Degenfeld Szőlőbirtok megmutatja, milyen pezsgőt adnak a Tarcal határában található bioültetvények. Ezt az extra brut szépséget frissessége és lendülete miatt elsősorban vendégváróként kínálnánk…
Utazunk

Hawaii, az ízek szigete – a híres malasada
2022. 02. 23. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Szombathy Zsuzsa hawaii útinaplója 2.
Szombathy Zsuzsa Hawaii-kutató 2021 végén közel három hónapot töltött az egzotikus szigeteken. Útinaplójának második részében Hawaii híres édessége, a malasada kerül terítékre…
Tesztelünk

Gedeon Birtok: Sárfehér Méthode Traditionnelle Brut
2022. 02. 22. | Szabó Edit
Az izsáki Gedeon Birtok ízig-vérig hazai szőlőfajtából készült arany sárfehér pezsgője virgonc és különleges. Aki szereti a meglepetéseket, feltétlenül kóstolja meg!
Eszünk

Asztali kisokos I. – szalvéta és tányér
2022. 02. 21. | Virág Orsolya
Kés, villa igen, olló nem! Alapra, patika, kisváltás meg roti. Világos, ugye? Háromrészes sorozatunkban a terítés rejtelmeiről lesz szó. Kezdjük az elején, a szalvétával és a tányérokkal…
Tesztelünk

Törley Pezsgőpincészet: Chardonnay Brut
2022. 02. 20. | Szabó Edit
A Törley Pezsgőpincészet Chardonnay Brut pezsgője profi munka. Egy kis frissesség, egy kis érleltség, jó arányok, minden a helyén. Bármilyen alkalomra remek választás…
Beszélgetünk

Tehetségtelen vagyok a pihenésben
2022. 02. 19. | Szentkuthy Laura
Beszélgetés Göttinger Pállal 1.
Göttinger Pál rendez, játszik, ír és mesél, mesél, mesél. Ez utóbbit most olyan színesen, hogy kétrészes interjúfolyam lett belőle. Íme az első, amiben a színpadról egy kicsit több szó esik, mint a gasztronómiáról…
Tesztelünk

Vida Családi Borbirtok: Petit Bonsai Kadarka 2020
2022. 02. 18. | Szabó Edit
Áthatóan gyümölcsös, vibrálóan fűszeres, és ha érik, még szebb lesz. A Vida Családi Borbirtok Petit Bonsai kadarkája új bor a piacon, de az már látszik, hogy a kezdet nagyon ígéretes…
Eszünk

Beugrottunk Andriskához
2022. 02. 18. | Szabó Edit
A kővágóörsi Andriska Pékbisztróban nem a kenyerek a legjobbak, nem a sütemények, és még csak nem is a hangulat. Hanem mindez együtt. Nem kicsit! Aki nem hiszi, járjon utána…
Utazunk

Hawaii, az ízek szigete – hálaadás hawaii módra
2022. 02. 17. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Szombathy Zsuzsa hawaii útinaplója 1.
Szombathy Zsuzsa Hawaii-kutató 2021 végén közel három hónapot töltött az egzotikus szigeteken. Kalandjairól most az ízekre fókuszálva mesél a Borsmenta olvasóinak. Íme a 4 részes sorozat első epizódja…
Tesztelünk

Rókusfalvy Birtok: Brut Pezsgő 2018
2022. 02. 16. | Szabó Edit
A Rókusfalvy Birtok pezsgője tartalmas és dús. Izgalmas lehet egy pezsgővacsora fő fogása mellett, mert a komolyabb húsok társaságában is jól érzi magát…
Eszünk

Akit a pizza füstje megcsapott
2022. 02. 15. | Upor László
Little Italy Budapesten, a Király utcában. Számtalanszor jártunk náluk, de a desszertig csak egyszer jutottunk. Nem hiányzott. Ilyen egy autentikus pizzéria a hetedik kerületben…
Tesztelünk

Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok: Pezsgő Brut 2019
2022. 02. 14. | Szabó Edit
A Tokaj-Hétszőlő első biopezsgője alaposan beletalált a szívek közepébe. Mindössze 1449 palack készült belőle, és csak egyetlen helyen kapható. Siessen, aki meg szeretné kóstolni!
Tesztelünk

Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok: Blanc Brut Nature 2016
2022. 02. 13. | Szabó Edit
A Thummerer Pincészet pezsgőjét a királyleányka kedvessége teszi különlegessé. Érlelt, szép, komoly ital, illik az ünnepi pillanatokhoz…