Találatok száma: 2501
Utazunk

Hekk az erdőben
2021. 04. 16. | Virág Orsolya
A Tököli parkerdő tuti kirándulótipp a fővárosból menekülőknek. Aki romantikus erdei sétára vágyik, vagy szívesen menne egy kicsit a szabadba piknikezni, hekket enni, fácánt, őzet lesni, megtalálta az ideális helyszínt…
Iszunk

Távozik a Vylyan éléről Ipacs Szabó István
2021. 04. 15. | Szabó Edit
Április közepétől fiatal kollégájának, Tóth Sándornak adja át a kormányrudat a Vylyan Pincészet főborásza, Ipacs Szabó István. Az ismert szakember 22 éven át volt a Vylyan meghatározó alakja, tanácsadóként továbbra is segíti a borászat munkáját…
Vendégoldal

Ismerd meg Magyarországot!
2021. 04. 14. | Borsmenta
A híres brit borszakíró, Oz Clarke szenvedélyesen rajong a magyar borokért. Nekünk azt is elárulta, hogy miért…
Iszunk

Kékfrankos sört kóstoltunk!
2021. 04. 12. | Szabó Edit
A Monyo Sörfőzde Hungarian Terroir szériájának Eger Kékfrankos Russian Imperial Stout söre került a poharunkba. Minket meggyőzött…
Beszélgetünk

Kezdődjék a játék!
2021. 04. 10. | Virág Orsolya
Beszélgetés Rost Andreával
Világhírű szoprán, nem mellesleg aranykalászos gazda is. Gyümölcsligetet vásárol, biokertet gondoz, a csokoládé és a japán konyha szerelmese, aki rajong a táncdalokért. Rost Andrea valóra váltja az álmait…
Iszunk

A magyar borokra figyel a világ!
2021. 04. 09. | Szabó Edit
36 oldalas mellékletet szentel a magyar boroknak a világ legismertebb borászati szaklapja, az angol Decanter. A kiadvány Toronyi Zsuzsa (Wines of Hungary UK) szervezésében, az Agrármarketing Centrum támogatásával jelent meg…
Vendégoldal

Taroltak a magyar borok a Chardonnay-világbajnokságon
2021. 04. 08. | Borsmenta
Az egri Thummerer pince 2019-es évjáratú Chardonnay Battonage bora hozta el az aranyérmet, míg hat másik magyar pincészet borai ezüst minősítést kaptak a Franciaországban rendezett világbajnokságon…
Főzünk

Spenótos-mascarponés spagetti
2021. 04. 07. | Szabó Edit
Egy kis spenót, egy kis mascarpone, és máris kész a csoda! Ezt a tésztát még az is szeretni fogja, aki egyébként nem híve a spenótnak…
Vendégoldal

Nemes ügyet szolgál a Gléda!
2021. 04. 06. | Borsmenta
Egy igazán nemes win-win történet: Új-Zélandról, a Gléda Vendéglő közreműködésével érkezik a húsvéti menü az óbudai anyaotthonba! A jótékonysági akcióhoz több ismert gasztroarc is csatlakozott..
Főzünk

Sült kacsamell, ahogy Debreczeni Mónika készíti
2021. 04. 03. | Szabó Edit
Debreczeni Mónika, a Vylyan Pincészet tulajdonosa szívesen időz a konyhában. Az egyik klasszikus ünnepi étele a sült kacsamell, amihez a Vylyan kékfrankosát tölti a pohárba…
Főzünk

Farkassügér sütőben
2021. 04. 02. | Szabó Edit
Könnyen, gyorsan elkészíthető, látványos és nagyon finom. A tepsiben sült farkassügér titka az egyszerűségében rejlik…
Iszunk

Vírusálló szőlőfajtát nemesítettek!
2021. 04. 01. | Szoruló Pál
A Borshanta április 1-jei különkiadása
Szenzációs vitikulturális eredmény: itt a covidinka! Az új szőlőfaját hazai kutatóintézetekben fejlesztették ki. Szoruló Pál tudósítása…
Eszünk

Le az étel-házhozszállítással!
2021. 04. 01. | Szoruló Pál
A Borshanta április 1-jei különkiadása
A Magyar FuTurisztikai Ügynökség világszinten is páratlan kezdeményezéssel igyekszik enyhíteni a világjárvány következtében kialakult pszichés terheket. Szoruló Pál tudósítása…
Utazunk

Az igazi bortúra
2021. 04. 01. | Szoruló Pál
A Borshanta április 1-jei különkiadása
A Nemzeti és Nemzetközi Borok Demokratikus Tanácsa visszaállította a szavak valódi jelentését, és ország-világra szóló igazi bortúrát szervezett…
Iszunk

A zabolátlan szépség
2021. 03. 30. | Szabó Edit
Vylyan Pincészet: Csóka 2016
A Kárpát-medencében őshonos csókaszőlő az utóbbi másfél évtizedben jelent meg újra hazánk szőlőskertjeiben. Az öntörvényű fajtából többek között a Vylyan Pincészet készít figyelemre méltó bort. A 2016-as évjáratot kóstoltuk…