Tesztelünk

Holdvölgy Birtok: Intuition Zéta Szamorodni 2008
2019. 12. 02. | Szabó Edit
Egy pohárnyi csorduló napfény, benne a nyár minden illata és íze. Tökéletes desszertbor, desszert sem kell hozzá, önmagában is megállja a helyét egy ünnepi vacsora végén…
Tesztelünk

Sziegl Pince: Kolostor-domb Kadarka 2017
2019. 11. 28. | Szabó Edit
A Hajós-Bajai borvidék lelkes fiataljai, Sziegl Balázs és Sziegl Petra ajándéka ez a kadarka. Ajándék, mert alig van belőle, de olyan szívből jövő, amilyen csak lehet. Karácsonykor kell kinyitni, a halászlé mellé…
Tesztelünk

Dubicz Borászat és Szőlőbirtok: Mátrai Superior Olaszrizling Barrique 2017
2019. 11. 25. | Szabó Edit
Az egyik legszebb olaszrizling, amit valaha kóstoltunk. Selymes, mély és titokzatos, érdemes vele hosszabb időt eltölteni…
Tesztelünk

Molnár és Fiai Pincészet: Olaszrizling 2018
2019. 11. 19. | Szabó Edit
Kellemes, kedves, barátságos bor. Nem az, amivel a fa alá ülünk egy nyári estén, hanem az, amit kinyitunk a sült csirke mellé…
Tesztelünk

Dobosi Pincészet: Bio Háromszög Olaszrizling 2017
2019. 11. 15. | Szabó Edit
Ehhez az emlékezetes olaszrizlinghez a Dobosi család szentantalfai biobirtokán szüretelték a szőlőt. Lassan igyuk, sok titkot rejt – minél tovább barátkozunk vele, annál szerethetőbbé válik…
Tesztelünk

Jásdi Pince: Lőczedombi Olaszrizling 2016
2019. 11. 11. | Szabó Edit
A vörös permi homokkővel fedett Lőczedombon 4-5000 palack olaszrizling születik évente. Közülük kinyitni egyet mindig ünnep, hiszen ez a bor igazi egyéniség. Gyakorlott fogyasztóknak ajánljuk…
Tesztelünk

Havas és Timár Pincészet: Olaszrizling 2018
2019. 11. 08. | Szabó Edit
Tetszetős, gazdag bor, fehér húsok mellett is megállja a helyét. Nem a szelíd olaszrizlingek közül való; kóstolgassuk élvezettel, van benne kraft…
Tesztelünk

Kovács Nimród Borászat: Monopole Rhapsody Bikavér 2016
2019. 10. 31. | Szabó Edit
Aki a tradicionális vasárnapi ebédhez szeretne bort választani, ne is keressen tovább. Kovács Nimród Rhapsody Bikavére kiváló a csirkepörkölt mellé…
Tesztelünk

Pannonhalmi Apátsági Pincészet: Tricollis Rosé 2018
2019. 10. 29. | Szabó Edit
A régi minőség új ruhát kapott: az apátsági rozé bekerült a Tricollis sorozatba, és címkéjén a Főapátság épülete látható. A bor a szokásosnál kicsit teltebb, még mindig jó formában van, és ételek mellett is megállja a helyét.
Tesztelünk

Cardium: Rosé Cuvée 2018
2019. 10. 25. | Szabó Edit
Lendületes, jóivású, könnyű rozé. Kínálhatjuk vendégváró italként, de alkalom se kell hozzá, csak hűtsük be, és nyissuk ki, amikor éppen erre vágyunk…
Tesztelünk

Mészáros Pál Borház és Pince: Bikavér Classic Selection 2016
2019. 10. 22. | Szabó Edit
Mészáros Pálék bikavér válogatása a klasszikus vonal kedvelőit szólítja meg elsősorban. Jól iható, barátságos bor, családi, baráti összejövetelek méltó társa lehet…
Tesztelünk

Sebestyén Pince: Iván-völgyi Bikavér 2016
2019. 10. 15. | Szabó Edit
Ez a bikavér maga a folyékony elegancia. Azoknak az értő fogyasztóknak ajánljuk, akik szívesen fedeznek fel újabb és újabb rétegeket egy borban…
Tesztelünk

Figula Pincészet: Bella Róza Rosé 2018
2019. 10. 07. | Szabó Edit
Rozét fahordóval? Miért ne? Az eljárás csak nálunk szokatlan, Franciaországban meglehetősen gyakori. Már csak ezért is érdemes megkóstolni Figuláék Bella Rózáját...
Tesztelünk

Szentpéteri Borpince: Néró Rosé Válogatás 2018
2019. 10. 04. | Szabó Edit
A néró a pincészet emblematikus fajtája, a belőle készült rozé- és vörösborok egyaránt népszerűek. Most már a 2019-es van forgalomban, érdemes megkóstolni…
Tesztelünk

Koltai Pincészet: Zenit 2018 (késői szüretelésű)
2019. 09. 30. | Szabó Edit
Koltai Tamás szőlősgyöröki pincéjében ez a zenit az egyetlen édes bor, de ez olyan jól sikerült, hogy jobb, ha sietünk, ha azt szeretnénk, hogy jusson nekünk is belőle…