Főzünk

Malacvariáció újévi „lencsefőzelékkel”
2018. 01. 01. | Szabó Edit
Nagy Krisztián, a csopaki Víg Molnár Csárda kreatív séfje ezzel a kedves, színes lencsefőzelékkel kíván nekünk boldog új évet…
Főzünk

Mézeskalács
2017. 12. 15. | Németh-Hehl Szilvia
Finom, szép, kreatív, és ajándéknak is tökéletes. Mi az? Hát a mézeskalács! Íme idei kedvenc receptünk, és pár tipp, hogy hogyan tökéletesíthetjük a technikát. Figyelem! Abszolút kezdőknek is ajánljuk…
Főzünk

Padlizsánpuding
2017. 12. 04. | Szabó Edit
A padlizsánból általában krémet, pástétomot készítünk. Úgy is nagyon finom, pudingként azonban egészen különleges, és az elkészítése sem bonyolult. Érdemes kipróbálni…
Főzünk

Sörkifli, a nagy klasszikus
2017. 11. 27. | Varga Anita
Sörre bor – mindenkor. Borra sör – minden kör? Bor mellé borkorcsolya. Sör mellé sörkifli? Vagy mégsem? Süssünk egyet, és próbáljuk ki…
Főzünk

Libatepertős pogácsa
2017. 11. 08. | Varga Anita
Ha Márton-nap, akkor liba és újbor minden mennyiségben! Ez a fenséges libatepertős pogácsa a borkorcsolya maga…
Főzünk

Francia parasztkenyér
2017. 10. 17. | Varga Anita
Budajenő utcáit járva messziről feltűnik egy takarosan felújított parasztház, abban lakik Ormós Gabi, ott süti szebbnél szebb kovászos költeményeit, négy cicája téblábol körülötte. Tőle tudom ezt a mesét… vagyis ezt a mesés receptet.
Főzünk

Kanelbullar
2017. 10. 12. | Varga Anita
Vajon mi rejlik az egzotikus hangzású szó mögött? A legklasszikusabb svéd péksütemény, a fahéjas csiga. Érdemes vele meglepni a családot, imádni fogják. Hardcore édességimádóknak kínáljunk mellé házi szilva- vagy eperlekvárt…
Főzünk

Lecsó kenyértésztában
2017. 09. 29. | Varga Anita
Ahány ház, annyi lecsó. A klasszikus, a nagyi receptje, a szomszédé... de azért mindig a saját a legjobb. Néha persze jó kalandozni, újdonságokat kipróbálni. Varga Anita most kenyértésztába sütötte nekünk...
Főzünk

Áfonyás bögrés
2017. 08. 29. | Varga Anita
Ez a süti minden idénygyümölccsel finom. Mi most az áfonyás variációt mutatjuk meg, de készülhet meggyel, barackkal, málnával, ribizlivel, cseresznyével – ami épp terem, vagy ami van a fagyasztóban...
Főzünk

Részeges nyúl
2017. 07. 24. | Szabó Edit
Egy recept, amely meggyőzi a kétkedőket. Ha eddig azt hitted, hogy nem szereted a nyúlhúst, próbáld ki ezt!
Főzünk

Levendulás-mandulás keksz
2017. 07. 19. | Varga Anita
Színben, ízben, illatban egyaránt csábító, az elkészítése cseppet sem bonyolult, és még egy pohár hideg édes borhoz is tökéletesen illik...
Főzünk

Ősmenta
2017. 07. 16. | Szabó Edit
avagy a -5.0 verzió
Pontosan öt évvel ezelőtt, egy meleg nyári délelőttön beállított hozzánk Bereznay Tamás, hogy megfőzzön-megsüssön néhány remek fogást...
Főzünk

Wokban sült csirkemell zöldségekkel
2017. 07. 05. | Szabó Edit
Gyors, könnyű nyári vacsora a zöldségek szerelmeseinek. Bő fél óra alatt elkészül az egész, és tényleg nagyon finom. Egy pohár fehérbor illik mellé…
Főzünk

Napraforgó
2017. 06. 27. | Varga Anita
Ízig-vérig nyári borkorcsolya Varga Anita konyhájából. Többféle ízesítéssel készülhet, egyikben sem fogunk csalódni...
Főzünk

Padlizsános-gombás tészta
2017. 06. 19. | Szabó Edit
Könnyen, egyszerűen elkészíthető étel, nem igényel különösebb gyakorlatot a konyhában, viszont nagyon ízletes...