Főzünk
Vajas kifli című cikk borítóképe

Vajas kifli

2020. 04. 03. | Szabó Edit
Gyúrni kell, dagasztani, keleszteni. Ez nem a megúszós recept, de cserébe olyan vajas kiflit sütsz, hogy mindenki a csodájára jár…
Főzünk
Krémleves sütőtökből és sárgarépából című cikk borítóképe

Krémleves sütőtökből és sárgarépából

2020. 04. 02. | Szabó Edit
Egzotikus, fűszeres, finom és gyönyörű. Főzzetek sütőtökös-sárgarépás krémlevest Molnár Jacqueline receptje szerint…
Főzünk
Juhtúrós sztrapacska című cikk borítóképe

Juhtúrós sztrapacska

2020. 03. 31. | Szabó Edit
Minden időben, minden évszakban, minden után és minden helyett. A juhtúrós sztrapacska örök favorit, tökéletes és megunhatatlan. Mi most saját szedésű medvehagymával és ibolyával dobtuk fel…
Főzünk
Tojásos nokedli című cikk borítóképe

Tojásos nokedli

2020. 03. 23. | Klich Zsuzsa
A tojásos nokedli a tavasz hírnöke. Mi most kamutlisztből készítettük – nem nagyzási hóbortból, csupán azért, mert másféle lisztet nem kaptunk a boltban…
Főzünk
Burgonyakrémleves almával és póréval című cikk borítóképe

Burgonyakrémleves almával és póréval

2020. 03. 09. | Klich Zsuzsa
Csodálatos kapu ez a leves két évszak, a tél és a tavasz között. Meleg krémesség a hideg estékre, de az alma és a gyömbér üdítően, frissen hozza közelebb az érkező tavaszt…
Főzünk
Stíriai metélt című cikk borítóképe

Stíriai metélt

2020. 02. 25. | Klich Zsuzsa
Édes, túrós, imádnivaló. A stíriai metélt valójában a vargabéles sógora – eredeti hazája Stájerország –, nagyanyáink korában volt igazán divatos, de azért néha mi is elkészítjük, a gyerekek nagy örömére. Kicsit macerás, de megéri a rászánt időt…
Főzünk
Madártej című cikk borítóképe

Madártej

2020. 02. 17. | Klich Zsuzsa
Édes, illatos, gyönyörű – alig akad ember, aki ne szeretné. Az encsi Anyukám mondta étteremben egyenesen a Világbéke nevet adták neki. Igen, ez a madártej. Íme a recept…
Főzünk
Vörösboros őzpörkölt című cikk borítóképe

Vörösboros őzpörkölt

2020. 02. 10. | Klich Zsuzsa
Készüljön szárnyasból, sertésből, marhából vagy vadból, a pörkölt nemzeti kincs, és mindenki a saját receptjére esküszik. Mi most őzpörköltet főztünk, nem egészen a hagyományos módon. Íme a recept…
Főzünk
Fácánleves című cikk borítóképe

Fácánleves

2020. 02. 03. | Klich Zsuzsa
A fácánleves a legjobb ízű húsleves a világon. Minden bajra orvosság, nincs húsevő ember, aki ne szeretné. Íme a receptünk…
Főzünk
A 10 legnépszerűbb ételrecept 2019-ből című cikk borítóképe

A 10 legnépszerűbb ételrecept 2019-ből

2020. 01. 29. | Szabó Edit
Tavaszi zöldborsóleves, túrógombóc, halászlé Heimann Zoli bácsi szerint, töltött káposzta cserépedényben – néhány a tavalyi év legnépszerűbb Borsmenta-receptjei közül. Íme a top 10…
Főzünk
Süllő Zabos Géza receptje szerint című cikk borítóképe

Süllő Zabos Géza receptje szerint

2020. 01. 28. | Klich Zsuzsa
Egy szép süllőt beszerezni nem könnyű, de ez a recept legnehezebb része. Ha már megvan, süssük meg Zabos Géza receptje szerint. Gyorsan elkészül, gyönyörű a tálon, a gyerekek pedig odalesznek, hogy sárkányt eszünk ebédre…
Főzünk
Gyümölcskenyér című cikk borítóképe

Gyümölcskenyér

2020. 01. 20. | Klich Zsuzsa
Aszalt gyümölcsök, roppanó magvak, puha tészta – egy jó gyümölcskenyérben minden benne van, amitől a mogorva téli napokon is jobb lesz a kedvünk…
Főzünk
Egzotikus lencse című cikk borítóképe

Egzotikus lencse

2020. 01. 13. | Klich Zsuzsa
Bár az ízvilág kicsit szokatlan annak, aki a tradicionális magyar konyhán nevelkedett, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ez az egzotikus lencseétel mindenkit meghódít. Nem kell megvárni vele az új évet, fussunk neki bátran, bármikor!
Főzünk
Korhelyleves csülökkel című cikk borítóképe

Korhelyleves csülökkel

2020. 01. 04. | Klich Zsuzsa
Úgy tartják, a másnapos gyomornak valóságos áldás. A korhelyleves a legnépszerűbb téli egytálételeink egyike; gazdag, savanykás, és nem csak január elsején készíthető…
Főzünk
Halászlé Heimann Zoli bácsi szerint című cikk borítóképe

Halászlé Heimann Zoli bácsi szerint

2019. 12. 24. | Heimann Zoltán
Ünnepi halászlénk Szekszárdról érkezett, Heimann Zoltán által főzve és tálalva. Boldog karácsonyt kívánunk a Borsmenta valamennyi olvasójának!