Vissza
Tesztelünk

Balassa Pince: Villő/Mézes-Mály Furmint 2016

2018.01.26. | Szabó Edit
Komplex, intenzív, mégis könnyed, elegáns. Csupa ellentét, csupa játék, csupa meglepetés. Nem olcsó, de aki teheti, vegyen belőle kettőt, és az egyiket felejtse a borhűtő mélyén legalább két évre…
 

A színe halvány citromsárga, az illata intenzív, összetett, és folyamatosan változik. Nyári almás, könnyed citrusos világgal nyit, aztán megjelennek benne a kicsit édeskés, licsis, batátás felhangok, majd egy mélyebb, érett barackos tónus, amit kamillás gyógynövényesség ellenpontoz határozottan.

Kóstolva mindent megad, amit illatban ígért, a vonalvezetés egyenes: alma, licsi, barack, gyógynövények, ám végül valami finom ásványosság is megjelenik, ami tovább árnyalja az ízképet. A szerkezet szép, a markáns savak biztos alapot adnak, az alkoholtartalom határozott, de nem lóg ki. Érett, komplex bor, egyénisége már fiatalon megmutatkozik, de valódi szépsége várhatóan majd néhány éves érlelés után bomlik ki igazán.
 
A bor neve : Villő/Mézes-Mály Furmint
Termőhely : Tokaji borvidék
Fajtaösszetétel : 100% furmint
A Borsmenta értékelése :
Típus : száraz fehérbor
Kapható : Bortársaság
Ára : 9950 Ft
Alkoholtartalom : 12,5%%
Termelő : Balassa Pince
Évjárat : 2016
A termelő weboldala : https://www.balassabor.hu/
:
Fotó:
Borsmenta - honlap


A pincészet elérhetősége:
Balassa Bor Kft. – Balassa István
Cím: 3910 Tokaj, Hegyalja út 37.
E-mail: istvan@balassabor.hu
 

címkék

Badacsony (8) bajnoksag (3) Balaton (38) bikaver (13) Bocuse d'Or (7) bor (224) borbar (18) borfesztivál (14) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (14) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (5) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (119) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (5) cukrász (3) cukrászda (9) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (24) édes szamorodni (4) Eger (18) espresso embassy (3) étterem (81) Etyek (5) Etyeki Kúria (3) fesztival (20) Franc&Franc (3) furmint (34) Gizella Pince (5) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (10) harslevelu (4) heimann (3) húsvét (7) interjú (19) kadarka (7) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (32) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (3) kunsagi borvidek (3) London (3) Mád (10) magnamatra (8) Mátra (16) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (4) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (5) Paletta (3) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (21) piac (9) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (12) Rácz Jenő (4) recept (34) rozé (15) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (4) sommelier (7) Soproni borvidék (3) sor (35) sós (11) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (14) süti (8) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (6) tenger gyümölcsei (4) tészta (3) tokaj (72) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (14) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (7) Villányi borvidék (19) vörösbor (8) vylyan (3) zold veltelini (3)