Tesztelünk

Bott Pince: Bott-rytis 2011

2017.10.12. | Szabó Edit
Egy korty mézes mazsola, sima, mint a selyem. Igazi boldogságbor…  
Utazunk

Jön a Tokaji Ősz!

2017.09.07. | Szabó Edit
Szeptember 15-17-én ismét megrendezik Tokaj-Hegyalja egyik legrangosabb borgasztronómiai programját, a Tokaji Őszt. Összeállításunkban a rendezvény házigazdáit kérdeztük, hogyan készüln…
Iszunk

Egy nap Sagmeisteréknél

2017.08.28. | Szabó Hajnalka
Szeretjük a magyar borokat, de a határon túli magyar borászok remekeiből valahogy ritkán töltünk a poharunkba. Ennek okairól gondolkoztunk, miközben a déli határtól tizenhat kilométerre…
Vendégoldal

Főszerepben a furmint

2017.07.13. | Szabó Edit
Február elsején megszületett a Nemzetközi Furmintnap, a Furmint Február nagykóstolón startolt a Furmint Éve, és néhány napja megjelent a Furmintkiválóságok Könyve is, amelyben a szőlőfa…
Tesztelünk

Sanzon Tokaj: Blanc 2015

2017.07.05. | Szabó Edit
Két dűlő, két világ, két tartály, egy bor. Élettel teli, lüktető, lendületes furmint egy fiatal, energikus pincészettől. Langyos nyári estéken imádni fogjuk…  
Tesztelünk

Tállya Wines: Tállya Furmint 2013

2017.06.27. | Szabó Edit
Lendületes, vibráló, energikus bor, remek arányokkal, rendkívül szerethető ízvilággal. Vigyázat: egy pohárral nem elég belőle…  
Vendégoldal

Fogadj örökbe Furmintot!

2017.06.13. | Szabó Hajnalka
Fiatal agrárszakemberek képzését segíti a befolyt összeg…  
Tesztelünk

Gizella Pince: Furmint 2016

2017.06.08. | Szabó Edit
Kirobbanóan energikus furmint, fiatal és lendületes. Vigyük haza, de csak ősszel nyissuk ki…  
Tesztelünk

Sanzon Tokaj: Selection 2015

2017.05.28. | Szabó Edit
Egy különleges tétel mindenkinek, aki különlegesnek érzi magát. Fiatal, energikus bor, komoly mélységekkel. Szívesen kóstolnánk néhány év múlva; kár, hogy már nem lesz belőle…  
Beszélgetünk

Itt van dolgom

2017.02.18. | Szabó Edit
Beszélgetés Varkoly Ádámmal
Hétéves kora óta járja édesapjával a Tokaji borvidéket. Most huszonöt. Komoly, nyugodt, magabiztos. Mióta az eszét tudja, borász akart lenni. Varkoly Ádámmal, az Árpád-hegy Pince borász…
Eszünk

Sanzon lamúr

2017.02.15. | Szabó Edit
Könnyedség, elegancia, lendület, letisztult vonalak, finomság, lüktetés, báj, törékenység, őserő – vajon miért jutnak eszünkbe éppen ezek a fogalmak a tokaji borok kóstolása közben? Egy…
Tesztelünk

Tokaj Montium: Barna-dűlő Furmint 2015

2017.02.13. | Szabó Edit
Érett gyümölcsös karakterű, telt, kissé édeskés furmint. Nagyon barátságos, ezért kezdő borfogyasztóknak is szívesen ajánljuk…  
Eszünk

Mádi „svédcsavar”

2017.02.06. | Szabó Edit
Még hogy a skandinávok halvérűek! Pokolba a sztereotípiákkal! Daniel Berlin ugyan svéd, de az ételeiben több a szenvedély, mint egy fülledt mediterrán éjszakában! A szerencsések még feb…
Tesztelünk

Homonna Szőlőbirtok: Határi Furmint 2015

2017.02.01. | Szabó Edit
Feszes, elegáns ízgazdag bor – minél több időt töltünk vele, annál több rétegét fejthetjük fel.  
Iszunk

Kóstoljunk együtt furmintot!

2017.01.24. | Szabó Hajnalka
Száz kiállító több száz furmintjával nyitja meg kapuit február 2-án a Furmint Február nagykóstoló Budapesten, a Vajdahunyad várában…